Reresik, Decluttering Bisa Ngapikake swasana ati, nyuda kuatir

Ruang urip sing ora resik bisa nyebabake rasa kuwatir, gangguan turu lan swasana ati sing kurang.


Kita kabeh ngerti carane apik kanggo declutter lan duwe papan sing resik. Nanging apa sampeyan ngerti manawa ana keuntungan kesehatan mental sing nyata kanggo nduwe omah sing resik? Pasinaon anyar wis nuduhake yen decluttering papan siji bisa bantuan kanggo “declutter” pikiran, kanggo ngomong. Bisa nyuda kuatir, nambah swasana ati lan turu lan mimpin kanggo urip seneng.

Peneliti ing Princeton University Neuroscience Institute nerbitake studi ing Jurnal Neuroscience kang nliti efek saka urip uncluttered lan diatur. Miturut artikel dening Erin Doland sing nyebataken panaliten kasebut, “Maneka stimulus sing ana ing lapangan visual ing wektu sing padha saingan kanggo perwakilan saraf kanthi saling nyuda aktivitas sing ditimbulake ing saindhenging korteks visual, nyedhiyakake hubungan saraf kanggo kapasitas pangolahan winates saka sistem visual. .”

Cara sing kurang rumit kanggo nyelehake – omah sing resik bisa mbantu nyuda stres, nambah swasana ati, lan menehi rasa kontrol. Uga bisa mbantu wong turu luwih apik lan nambah produktivitas.

Foto dening Andrea Piacquadio saka Pexels

Ing ngisor iki limang cara nduwe papan sing resik bisa ningkatake kesehatan mental:

Ngurangi stres: Omah sing rame bisa dadi sumber stres sing terus-terusan. Diubengi tumpukan umbah-umbah, piring sing reged, amben sing ora dijaga lan tumpukan surat sing durung dibukak bisa nyebabake rasa kuwatir. Nanging, nalika barang kasebut diurus lan papan sing resik lan rapi, pikiran bisa santai. Fokus ing sing penting lan nglirwakake perkara cilik uga penting. Uga, decluttering kamar dening kamar bisa nggawe ngarep aran resik, nambah kesehatan mental sakabèhé.

Nambah swasana ati: Miturut tim riset ing UCLA’s Center on Everyday Lives and Families (CELF), “kekacauan nduwe pengaruh gedhe ing rasa percaya diri lan swasana ati.” Panaliten saka 32 kulawarga nemokake hubungan antarane keruwetan lan tingkat kortisol sing dhuwur ing wanita.

Nalika omah rame, bisa dadi pangeling-eling babagan kabeh sing kudu ditindakake lan bisa uga katon kaya-kaya ora bakal bisa. Iki bisa nyebabake swasana ati sing kurang, lan malah nyebabake depresi. Ing sisih liya, omah sing resik lan teratur bisa langsung nambah swasana ati lan menehi motivasi supaya papan kasebut tetep resik lan teratur.

Nawakake rasa kontrol: Nalika omah rame, bisa ngrasa kaya wong ora bisa ngontrol uripe. Nanging, ruang urip sing resik, ningkatake rasa kontrol lan pemberdayaan. Kajaba iku, reresik bisa dadi mekanisme nanggulangi sing sehat nalika wong stres babagan apa sing ora bisa dikontrol. Mengkono bakal nambah swasana ati lan mimpin kanggo rasa prestasi sing bisa counteract sembarang negativitas.

Nambah turu: Bisa angel santai ing omah sing ora resik. Nanging yen papan resik, luwih tentrem, lan bisa luwih gampang tiba lan turu.

Nguatake kekebalan: Omah sing ora resik bisa dadi panggonan kanggo tungau bledug, bakteri, lan kuman sing bisa nyebabake penyakit. Ngresiki lan disinfeksi omah bisa ngilangi masalah kasebut. Iki bisa mbantu ningkatake sistem kekebalan awak, lan kesehatan lan kesejahteraan sakabèhé.

Iki kabeh alasan apik kanggo nglampahi sawetara wektu tidying munggah papan siji. Clutterers anonim minangka program rolas langkah sing bisa mbantu individu golek dhukungan yen duwe masalah ngresiki ruang.

Sumber:

5 Cara Nduwe Ruang sing resik Bisa Ngapikake Kesehatan Mental

Panggonan sing resik lan padhang: Sepira keruwetan bisa nyuda stres

Salah siji Cara Super Gampang kanggo ngedongkrak swasana ati

Tetep Teratur Mbantu Kuatirku

Decluttering Bisa Mbantu Sampeyan Kanthi Kuatir

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *