Retool miwiti Workflows kanggo ngluwihi ngarep mburi • TechCrunch

Wiwit diluncurake ing 2017, Retool wis nggawe jeneng dhewe kanthi nawakake pangembang kanthi cara sing luwih gampang kanggo nggawe aplikasi baris bisnis kanggo pangguna internal. Ora kaya alat-alat sing kurang kode / ora ana kode ing pasar saiki, fokus Retool tetep ing pangembang, sanajan antarmuka seret lan selehake sing migunani. Saiki, kira-kira setengah taun sawise ngumumake babak pendanaan $ 45 yuta, perusahaan ngembangake fitur sing disetel kanthi nambahake alat anyar kanggo mbangun alur kerja backend. Retool Workflows, amarga perusahaan menehi jeneng fitur anyar iki, nggawe gampang kanggo pangembang nggawe proses otomatis kaya proyek cron, tandha khusus lan ekstrak standar, ngowahi, mbukak (ETL) tugas, nggunakake antarmuka grafis sing padha minangka alat frontend, kabeh nalika nambahake keluwesan luwih akeh tinimbang alat kaya Zapier.

“Sawetara wong nyoba nyelehake kita ing ruang tanpa kode utawa liya-liyane. Sampeyan ora bakal krungu manawa kita ngomong, “CEO Retool lan co-founder David Hsu marang aku. “Alasane yaiku kita pancen ora percaya. Aku yen sampeyan ndeleng alat kaya contone Airtable utawa Zapier utawa kuwi, kita mikir sing apik tenan yen sampeyan duwe cilik nggunakake prasaja utawa medium-ukuran cilik nggunakake – iku apik kanggo sing. Nanging yen sampeyan pengin nggawe kasus panggunaan sing luwih maju, kayata alat internal sing bisa digawe dening Amazon, umpamane, Zapier bakal bisa nggawa sampeyan 50% kanthi cepet, nanging 50% isih dadi ora mungkin.

Kredit Gambar: Retool

Tinimbang arep pendekatan tanpa kode, tim Retool tansah mbangun layanan kanggo pangembang luwih dhisik. “Kita percaya karo kekuwatan kode,” ujare Hsu. Dheweke uga nyathet yen tren sing dideleng yaiku saiki luwih akeh wong sing sinau babagan kode lan iki minangka tren sing dikarepake – ora mbingungake pengalaman coding.

Alur kerja cocog ing kene, ujare, amarga angel banget kanggo nggawe alat kode rendah / ora ana kode sing ngidini sampeyan nggawe alur kerja sing rumit tanpa cepet ngatasi watesan apa sing bisa ditindakake alat kasebut tanpa kudu nulis kode khusus (sanajan kita wis ndeleng sawetara perusahaan nyoba). Hsu nyathet yen akeh pelanggan sing wis ngretas aplikasi Retool kanggo nggawe sawetara kemampuan kasebut bisa digunakake. Nanging tinimbang ngeculake proyek cron, dheweke bakal nulis skrip sing bakal kanthi otomatis ngeklik tombol ing aplikasi khusus ing wektu tartamtu kanggo miwiti alur kerja, umpamane (sing dadi salah sawijining pelanggan Retool).

“Pengembang butuh keluwesan kode. Dheweke pengin toolset sing nyepetake karya tanpa nyepetake pilihan, “ujare Jamie Cuffe, pimpinan produk, Retool. “Retool Workflows tujuane kanggo ngilangi bagean-bagean otomatisasi bangunan sing mboseni saka awal nalika njaga kemampuan nulis kode kanggo ngatasi masalah kasebut.”

Tim Retool mbantah manawa mbangun proyek cron biasa, kanthi format arcane, mbutuhake wektu lan rawan kesalahan – lan asil pungkasan angel dijaga lan debug.

“Aku pancene mikir ora ana produk alur kerja sing fokus ing pangembang sing aku ngerti. Pramila kita ngluncurake iki,” ujare Hsu.

Saliyane nglakokake skrip kanthi interval biasa, Retool Workflows uga bisa nggunakake webhooks kanggo pendekatan sing luwih adhedhasar acara. Tegese bisa digunakake kanggo menehi tandha, saliyane kanggo aplikasi ETL entheng sing luwih tradisional. Pancen, Hsu ujar manawa umume pangguna ing Workflows beta diwiwiti kanthi menehi tandha lan kabar lan banjur pindhah menyang kasus panggunaan ETL liwat wektu.

Perlu dicathet yen iki ora mung alat integrasi perusahaan kanggo mindhah data ing antarane aplikasi nanging uga fokus ing proses manungsa-in-the-loop kanthi aplikasi lini bisnis Retool.

“Kita butuh cara sing efisien kanggo nerjemahake data produk ing gudang dadi laporan sing tepat lan akurat ing Slack,” ujare Joel McLean, direktur pertumbuhan produk ing RE / MAX. “Kanthi Retool Workflows, timku bisa kanthi gampang ngatur sumber daya kita ing sak panggonan lan mung fokus ing nulis logika sing unik kanggo bisnis kita.”

Layanan anyar bakal diregani adhedhasar throughput data. Saben rencana Retool, kalebu sing gratis, bakal teka karo 1GB data Workflows kanthi gratis, kanthi overages wiwit $ 50 / GB.

Saiki, Workflows mung kasedhiya minangka layanan sing di-host, nanging tim kasebut wis nggarap versi on-prem. Semono uga akeh pelanggan Retool sing wis nggunakake alat bangunan app, kalebu sing kaya Stripe, Brex, Coinbase lan Plaid, saengga perusahaan bisa nindakake perkara sing padha kanggo Workflows.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *