Revolusi ChatGPT? Microsoft kayane duwe rencana gedhe kanggo chatbot AI iki

Gambar: Getty/NurPhoto

Microsoft kacarita ing rembugan kanggo nandur modal $ 10 milyar menyang OpenAI, produsen chatbot ChatGPT sing populer, miturut laporan sing nyebutake wong sing kenal karo kesepakatan.

Microsoft nimbang saham $ 10 milyar ing OpenAI ing kesepakatan sing bakal nglibatake pirang-pirang perusahaan usaha, miturut Semafor, sing nglaporake dokumen sing dikirim menyang calon investor sing nuduhake target ditutup ing pungkasan taun 2022.

ugi: Apa ChatGPT lan apa iku Matter? Punika ingkang kedah panjenengan mangertosi

Wall Street Journal nglaporake minggu kepungkur yen OpenAI ana ing rembugan kanggo ngedol saham sing ana ing tawaran tender sing bakal regane udakara $ 29 milyar. Semafor uga nglaporake pendanaan $ 10 milyar, kalebu Microsoft lan perusahaan ventura liyane, bakal menehi rega OpenAI $ 29 milyar.

OpenAI diwiwiti minangka nirlaba nanging ing Maret 2019 nggawe OpenAI LP minangka “laba sing ditutup” – hibrida nirlaba lan nirlaba – supaya bisa narik karyawan lan investor lan menehi pengembalian sing ditutup yen tekan target. Sembarang bali ngluwihi jumlah kasebut bakal bali menyang nirlaba OpenAI. OpenAI ujar manawa nalika iku kudu nandur modal milyaran dolar ing taun-taun teka ing komputasi awan skala gedhe lan superkomputer AI. Banjur, ing Juli 2019, Microsoft nandur modal $ 1 milyar ing OpenAI minangka ijol-ijolan kanggo wiwitan ngupayakake Artificial General Intelligence ing teknologi superkomputer Azure AI Microsoft.

Miturut sumber Semafor, sawise injeksi pendanaan anyar, Microsoft bakal entuk 75% saka bathi OpenAI nganti mbalekake investasi kasebut. Sawise titik kasebut tekan, sharing bathi bakal nggambarake saham saben partai ing OpenAI: Microsoft bakal njupuk 49%, investor liyane bakal entuk 49%, lan wong tuwa nirlaba OpenAI bakal entuk 2%.

ChatGPT nggumunake jagad nalika diluncurake ing wulan Nopember kanthi jawaban sing cocog karo pitakon babagan sastra, politik, ilmu pengetahuan, lan pengkodean, uga menehi pitakon lanjutan. Manajemen Google dikabarake wis ngetokake tandha “kode abang” babagan teknologi kasebut amarga potensial kanggo ngunggahake telusuran online.

ugi: Wong wis nyoba njaluk ChatGPT kanggo nulis malware

Model ChatGPT lan AI umume larang regane, lan saiki, jawaban ChatGPT ora bisa dipercaya. Stack Overflow nglarang jawaban sing digawe ChatGPT ing situs Q&A amarga moderatore kepunjulen karo jawaban sing bisa dipercaya nanging palsu.

Kabar investasi potensial Microsoft nderek laporan dening Informasi minggu kepungkur sing Microsoft bisa nggabungake ChatGPT karo Bing kanggo nambah mesin telusur. Informasi kasebut nglaporake minggu iki yen Microsoft bisa nggabungake ChatGPT menyang aplikasi Office kanggo nggedhekake efek AI sing ana kaya autocomplete lan saran ing Word, PowerPoint lan Outlook.

ugi: OpenAI’s ChatGPT medeni apik ing pakaryanku, nanging ora bisa ngganti aku (durung)

ChatGPT nyebabake weker ing sawetara sekolah lan universitas sing wedi yen siswa bakal ngirim karangan sing digawe ChatGPT. Dinas Pendidikan New York City minggu kepungkur nglarang ChatGPT ing jaringan lan piranti nanging ujar manawa bakal menehi akses yen sinau teknologi ing mburi chatbot. Departemen sekolah ujar manawa prihatin babagan “dampak negatif saka ChatGPT ing sinau siswa” lan kuwatir babagan “keamanan lan akurasi konten.”

ZDNET wis njaluk komentar marang Microsoft lan OpenAI babagan rembugan kasebut lan kita bakal nganyari crita kasebut yen entuk jawaban.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *