Saka Ilang Kaping pindho nganti Ngatur ing Proyek Impene

Saben minggu, Zikoko ngupaya mangertos carane wong pindhah Naira mlebu lan metu saka urip. Sawetara crita bakal dadi perjuangan, liyane bakal dadi lilin. Kabeh wektu, iku bakal mbukak.


Luno minangka cara sing apik kanggo mlebu cryptocurrency Download lan miwiti dagang dina iki.


Antarane 2010 lan 2013, 30 taun ing #NairaLife iki ora kejawab rong kesempatan kanggo ngrampungake impene kerja ing perusahaan konsultan Big Four, nanging dheweke ora mundur.

Saiki, dheweke dadi manajer ing proyek sing diimpi-impi ing Inggris lan mikir yen wis wayahe kanggo nerusake.

Ayo dadi miwiti karo memori paling awal saka dhuwit

Aku ana ing taman kanak-kanak telu nalika pisanan metu saka sekolah amarga duwe utang. Aku umur limang taun lan aku kelingan ndeleng bapakku nangis lan janji ora bakal kelakon maneh marang anak-anake.

Apa sampeyan duwe kenangan nalika umur lima?

Aku malah kelingan mbenerake tata basa wong ing umur iku. Aku salah siji sing anak wasis sing berkembang cepet lan unggul ing sekolah. Aku duwe promosi kaping pindho antarane nursery siji lan telu, lan sawise SD papat, aku langsung menyang JSS 1.

Oke, engko. Apa taman kanak-kanak kaping telu pungkasan sampeyan dikirim metu saka sekolah?

ya. Bapakku entuk okada lan penunggang kanggo ngeterake aku menyang sekolah ing wayah esuk lan njupuk aku ing wayah sore. Sing numpak motor kuwi nggunakne sisa dina kanggo golek dhuwit, mula aku bisa tetep sekolah.

Apa sing ditindakake wong tuwamu?

Wong loro kuwi PNS. Ibuku kerja ing dinas pendidikan, mula dheweke wiwit dadi guru lan munggah tangga nganti pensiun dadi wakil kepala sekolah. Bapakku kerja ing sektor keuangan.

Ibuku minangka pencari nafkah utama. Dheweke adol banyu murni lan omben-omben ing pinggir, lan aku ngewangi dheweke dodolan sawise sekolah. Iku liwat proyek dheweke kita duwe omah amarga pemerintah menehi dheweke panggonan kanggo tetep saben padha ditransfer menyang sekolah anyar.

Aku kepengin weruh kaya apa pindah saka primer papat menyang JSS 1

Aku digawa menyang pesantren ing negara liya, nanging aku ngentekake bagean utama ing taun pisanan ing omah amarga saben bali sekolah, aku bakal kangen omah maneh, lan wong tuwaku kudu milih. munggah aku. Iki taun 2001, dadi umurku mung sangang taun. Sawise sesi, aku metu ndhuwur kelas meh sewu siswa. Bapakku dhawuh mriksa maneh amarga aku meh ora sekolah lan aku ora kejawab tes lan ujian. Nalika padha konfirmasi aku ndhuwur kelas, dheweke mung njupuk kula adoh. Aku kelingan dheweke kandha yen dheweke ora pengin aku dadi “iwak gedhe ing kolam cilik”.

Dheweke ngajak aku menyang sekolah anyar kanggo miwiti JSS 1 maneh. Wis kos, isih adoh saka omah amarga beda negara, nanging aku wis ora kaya ngarep. Ing kene, ora ana posisi. Kabeh mung entuk bijine. Aku tetep ana ing JSS 1 nganti 3 sadurunge dheweke nggawa aku bali menyang sekolah dina sing luwih larang amarga aku “dadi kurus”. Aku ngerti dheweke mung kangen aku.

Miturut JSS 3, kahanan dadi apik kanggo bapak ing papan kerjane. Nyatane, sawise JSS 3, aku mulih menyang apartemen sing disewa dhisik. Ora kaya kita durung duwe omah sing diduweni pemerintah ibu. Bapakku mung mikir amarga dheweke entuk promosi lan saiki duwe dhuwit, dheweke kepengin manggon ing omahe dhewe. Awaké dhéwé nginep ing kono telung taun sakdurungé pindhah menyang omahé dhéwé sing ditanggepi pamaréntah.

Ngendi sampeyan tuwuh?

Negara kali. We dipindhah watara kathah, nanging aku ngginakaken akèh wektu ing Port Harcourt.

Kaya apa kuwi?

Iku adem. Iku ora duwe lam Lagos. Nanging kekurangane aku ora katon. Aku ora duwe akeh kanggo nggoleki. Tujuanku ing urip mesthine dadi PNS kaya wong tuwaku, utawa bisa uga kerja ing lenga amarga iku masalah gedhe ing Rivers.

Kepiye pengaruhe pilihan sampeyan babagan sinau ing universitas?

Ora bener. Aku pengin sinau ekonomi amarga aku apik ing sekolah menengah, nanging mbakyuku menehi saran supaya ora amarga ana “akeh banget ahli ekonomi ing Nigeria”. Dheweke nuntun aku menyang ilmu komputer, lan kuwi sing daksinaoni. Aku mlebu universitas swasta.

Danass

Iku ide bapakku. Aku wis sekolah umum kabeh uripku. Dheweke pengin aku ngalami sing luwih apik amarga dheweke bisa mbayar. Ragadku luwih saka ₦ 1.5m semester. Aku ora ngomong yen dheweke ora bakal mbayar tanpa berjuang, nanging mesthi bisa mbayar.

Kepiye keuangan sampeyan dhewe?

Aku manggon ing ₦ 40k aku entuk saka bapakku saben semester. Yen aku butuh liyane, aku mesthi bisa takon, nanging aku ora butuh liyane. Sekolah nyedhiyakake kabeh jajanan kita, dadi dhuwit kanggo tuku apa-apa tambahan.

Apa uni wis menehi kajelasan babagan apa sing dikarepake ing urip sampeyan?

Iya. Ing taun katelu ing 2010, aku nglamar magang ing perusahaan konsultasi Big Four lan entuk. Nanging amarga iku ing Lagos, lan aku ora duwe kulawarga kanggo tetep, bapakku ora nglilani aku njupuk. Aku pungkasanipun nindakake internship ing Rivers State.

Nalika aku nerusake, Aku takon salah siji saka maca apa aku bisa kanggo nggawe dhuwit. Dheweke ngusulake hacking etika, nanging katon rumit. Banjur dheweke nyaranake coding, nanging uga katon stres. Pungkasan, dheweke nyaranake audit IT lan ujar manawa lapangan sing akeh wong ora mlebu nanging mbayar kanthi apik. Aku bisa dilatih dening perusahaan konsultan, lan aku bakal entuk dhuwit. Dadi aku mutusake bakal entuk kesempatan liyane kanggo kerja ing Big Four.

Apa sampeyan?

Sawise lulus ing 2012 lan ngrampungake NYSC ing 2013, aku nglamar program pelatihan lulusan Big Four liyane. Wektu iki, ibuku nyeponsori aku kanggo mabur menyang Lagos kaping pindho kanggo tahap tes sing beda. Aku ora duwe dhuwit kanggo wawancara pungkasan, mula aku ngeculake. Sawise iku, aku entuk kerja ing Port Harcourt minangka petugas admin IT, entuk ₦ 100k. Aku nginep ing kono watara 15 sasi sadurunge entuk kesempatan liyane kanggo bisa ing Big Four padha.

Wektu iki, aku duwe dhuwit dhewe amarga aku wis nyimpen akeh gajiku. Nalika aku nindakake rong lelungan pisanan kanggo njupuk tes, bapakku ora duwe masalah. Nanging nalika dheweke krungu aku arep kanggo tahap wawancara pungkasan, dheweke ora gelem nglilani aku lunga. Kanggo wong, iku ateges aku bakal pindhah metu rampung, lan dheweke mung ora pengin.

Dadi sampeyan ilang proyek maneh?

Aku bener lunga kanggo wawancara. Nalika aku menyang bandara, pengacara bapakku nelpon lan ngandhani yen bapakku wis ngilangi aku saka karsane amarga aku nantang dheweke.

Oh

Nalika nawarake proyek teka, Aku kesah menyang Lagos maneh kanggo njupuk surat tawaran. Iku nalika aku tak Lagos aku krungu iku bisa wis mail kanggo kula yen aku mung takon.

LMAO. Pira regane tiket pesawat?

Iki taun 2015, dadi udakara ₦ 25k kanggo lelungan siji arah.

Nalika aku nuduhake layang marang bapakku, dheweke takon apa aku bisa kerja ing Port Harcourt. Aku ngomong ora. Dadi dheweke kandha yen aku bisa lunga, nanging dheweke ora bakal nyengkuyung finansial. Aku lunga, manggon karo kanca telung sasi banjur pindhah menyang apartemen ₦300k-taunan dhewe. Aku manggon ing kono wiwit taun 2015 nganti 2022, lan sewa ora nate mundhak.

Pira gajine?

₦140k saben wulan. Ing tataran latihan, padha sijine kita ing unit; Aku diselehake ing unit audit. Ing Big Fours, dheweke nindakake promosi utawa kenaikan gaji saben taun. Dadi aku pindhah saka lulusan trainee ing ₦140k ing 2015 kanggo asosiasi trainee ing ₦180k ing 2016 kanggo nggandhengake loro ing ₦242k ing 2017.

Apa kabeh dhuwit iki kanggo sampeyan?

Aku mung netepake dhewe minangka profesional enom ing Lagos. Urip, klamben lan mangan luwih apik, tuku mobil, ora ana sing spektakuler.

Minangka asosiasi senior ing 2018, gajiku dadi ₦350k. Banjur ing taun 2020, aku dadi asisten manajer lan entuk ₦465k. Aku dadi manajer ing taun 2021, lan gajiku mundhak dadi ₦790k. Tingkat sabanjure yaiku manajer senior, nanging sawise telung taun dadi manajer.

Aku mundur ing 2022, lan meh langsung sawise ngirim surat pengunduran diri, dheweke nambah gaji dadi ₦1m.

Napa sampeyan mundur?

Jepang. Aku entuk proyek – peran manajer sing padha – ing Big Four liyane ing Inggris, lan pindhah karo bojoku.

Bojomu?

Aku nikah sadurunge aku lunga ing 2022.

Pira dhuwit sampeyan kanggo pesta?

Biaya pesta kabeh ₦ 7m, nanging aku mung mbuwang ₦ 1,5 amarga aku rusak. Antarane 2020 lan 2022, aku mbuwang kabeh tabunganku, lan malah nyilih dhuwit, kanggo kesehatan, operasi lan panguburan bapakku. Aku ngentekake ₦6.5m kanggo operasi lan ₦2m liyane kanggo panguburan.

Sawise dheweke seda, aku mung rumangsa wis wektune nikah. Matur nuwun, kulawarga kita nyumbang lan kanca-kanca ngutangi dhuwit tanpa meksa aku mbalekake. Aku durung mbalekake kabeh nganti saiki.

Pira regane proyek iki?

Udakara £ 2,800 sasi sawise pajak. Kanggo kutha murah ing ngendi aku manggon, iku prayoga.

Kepiye carane mbuwang dhuwit sajrone sasi?

Aku lan bojoku dibagi biaya. Dheweke entuk angka sing padha, mula kita ngrusak:

We dibagi £ 100 kita nglampahi ing transportasi.

Apa sabanjure kanggo karir sampeyan?

Ana kemungkinan aku bakal entuk promosi dadi manajer senior ing 2024. Ayo ndeleng kepiye kedadeyane. Utawa mungkin aku pungkasane bakal ninggalake Big Four urip lan njaluk proyek liyane. Sapa ngerti?

Apa ana sing dikarepake saiki nanging ora bisa?

Omah karo hipotek. Aku lan bojoku kerja, mula kudune bisa nyukupi setoran kira-kira rong taun.

Ngendi sampeyan bakal nyelehake rasa seneng finansial ing skala 1-10?

6. We lagi apa-apa. Kita mung pindhah menyang UK. Kita isih tetep lan mbayar sawetara utang, nanging aku rumangsa apik. 2023 bakal dadi taun sing apik.


Luno minangka cara sing apik kanggo mlebu cryptocurrency Download lan miwiti dagang dina iki.

Gambar iki nduweni atribut alt kosong;  jeneng berkas iku Thumbnail-16x9-1-1024x576.jpg


Yen sampeyan kepengin ngomong babagan crita Naira Life, iki minangka papan sing apik kanggo miwiti.

Temokake kabeh crita Naira Life kepungkur ing kene.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *