Saka kertas menyang digital, kantor Montreal anyar Google mbangkitake masa lalu lan masa depan

Minggu kepungkur, Google resmi mbukak kantor 100.000 kaki persegi, limang lantai ing 425 Viger Ave. W., ing Gedung Read bersejarah, sing diwiwiti ing taun 1910.

Paper Hill, sawijining wilayah ing Old Montreal sing tau dadi papan kanggo industri percetakan kutha ing awal abad kaping 20, saiki dadi papan kanggo Google Kanada, perusahaan sing ngupayakake kantor tanpa kertas.

Minggu kepungkur, raksasa teknologi kasebut resmi mbukak kantor 100,000 kaki persegi, limang lantai ing 425 Viger Ave. W., ing Gedung Read bersejarah, sing diwiwiti ing taun 1910.

Bangunan retrofitted 300.000 kaki persegi, saiki diduweni dening Allied Properties REIT, dumunung ing kutha-chic International District; tetanggan kalebu Palais des Congrès lan Caisse de depot.

Kertas, apa sing dicithak, folder, crumpled utawa ditumpuk, minangka inspirasi ing njaba njaba, sing dirancang dening perusahaan arsitektur Lemay, kayata lipatan poligonal ing antarane tirai kaca sing transparan, utawa cahya lan lipatan artikulasi ing langit-langit koridor tengah.

Interioré bangunan kasebut, dening iN Studio Design Inc., dibangun kanggo standar kelestarian Emas LEED lan nggunakake ventilasi sing ditingkatake kanggo ngirit energi.

Nalika pisanan dilebokake ing Quebec ing taun 2004, perusahaan kasebut makarya telung insinyur, sing kerja ing ruang kerja bareng. Dina iki duwe karyawan 300, kalebu pangembang piranti lunak lan game, peneliti AI, ahli keamanan siber lan salespeople, kanthi ruangan sing cukup ing bangunan kanggo nampung nganti 1,000.

Jejak perusahaan ing Quebec lan pengaruh ekonomi ing komunitas Montreal terus berkembang, lan ngluwihi Quebec, Google bakal mbukak kantor anyar, ing Waterloo, Ont., lan Toronto, ing 2023.

Selaras karo semangat kolaborasi perusahaan, “kita melu ‘Googler’ lokal ing seri sesi interaktif kanggo gagasan babagan apa sing bakal nggawe kantor anyar dadi paling apik,” ujare pakar desain Anthony Orasi, mitra kanggo iN Studio. .

“Wigati dibayar kanggo aliran kegiatan, akustik lan stimulasi visual,” ujare. “Iki ngidini kita ngenali ‘titik tabrakan’ kanggo kolaborasi, uga zona sepi kanggo kerja sing fokus.”

Interioré bangunan kasebut, dening iN Studio Design Inc., dibangun kanggo standar kelestarian Emas LEED lan nggunakake ventilasi sing ditingkatake kanggo ngirit energi.

Shannon Deegan, wakil presiden layanan real estate lan papan kerja, inovasi lan pemerintahan Google, ujar manawa promosi kolaborasi penting kanggo nggawe ruang kerja anyar iki. “Perusahaan teknologi kaya kita kudu terus-terusan berinovasi utawa sampeyan stagnate,” ujare.

Kaya umume perusahaan sing metu saka pandemi global, Google wis ngalih menyang model kerja hibrida sing karyawan teka ing kantor telung setengah dina seminggu.

Owah-owahan sing prasaja, kayata jarak kursi lan ngatur maneh wangun meja dewan, digawe, kudu eling yen ora kabeh klompok seneng kerja kanthi cara sing padha.

“Tim sales seneng ngumpul lan ngomong strategi cepet mungsuh engineers, sing luwih seneng nutul siji liyane ing Pundhak nalika coding lan banjur pindhah menyang kamar konferensi kanggo kolaborasi lan daging metu gagasan ing Papan putih,” ngandika Pak Deegan.

Kajaba saka ruang kantor, fasilitas liyane sing dibangun khusus kanggo karyawan kalebu fasilitas fitness, kafetaria sing duwe bar kopi, ruangan meditasi, ruang musik lan teras ijo ing payon kanthi sarang tawon.

Ana uga kamar mancal kanggo nyengkuyung karyawan supaya ninggalake mobil ing omah supaya bisa mlaku-mlaku kanthi roda loro. Pusat Dhiskusi lan Latihan Tech nawakake papan kanggo melu komunitas Montreal sing luwih jembar, kasedhiya kanggo nganakake acara utawa lokakarya lokal.

Ing penghormatan kanggo kutha, landmark lokal lan touchstones saka komunitas Greater Montreal digabungake, uga karya seni seniman lokal.

Logo Google Montreal ing area resepsi, contone, dirancang kanggo niru tandha Farine Five Roses neon sing misuwur, lan saben lantai nggambarake lingkungan Montreal sing beda: Little Italy, Le Village, Le Plateau, Chinatown lan Old Port.

“We wove ing lapisan ‘Googliness'” Pak Orasi nerangake. “[For example,] pesen lan teka-teki rahasia didhelikake ing karya seni, booth lenggahan niru arsitektur Montreal sing apik lan tandha-tandha sing langsung dingerteni sing menehi salam ing resepsi ngelingake kabeh wong yen iki Montreal – lan nyenengake!

Lingkungan sing ditugasake ing saben lantai uga ngandhani finish lan warna sing dipilih.

Bangunan retrofitted 300.000 kaki persegi, saiki diduweni dening Allied Properties REIT, dumunung ing Distrik Internasional kutha-gaya.

“Lantai Pelabuhan Lama nggunakake logam bergelombang, baja mentah lan lampu industri kanthi warna sing luwih utama, dene lantai Chinatown nduweni rasa sing luwih alus lan ditondoi kanthi tekstur lan pola sing jero kanthi macem-macem warna abang lan ijo jero,” tambah Orasi. .

“Ruang iki babagan nggawe komunitas.”

Michel Leblanc, presiden lan direktur eksekutif Kamar Dagang Metropolitan Montreal, ujar manawa jeneng lan ngarsane Google ngirim pesen sing kuat kanggo komunitas bisnis liyane. “Kanthi nemokake kantor ing wilayah iki sing wis kuwat, Google nambahake cache distrik minangka papan ing ngendi perusahaan liyane pengin nggawe toko.”

Kaputusan kanggo nyiyapake kantor sing paling canggih ing bekas fasilitas percetakan nawakake bayangan masa lalu lan portal kanggo masa depan.

Arsitek Jean-François Gagnon, mitra senior lan kepala desain karo Lemay, ujar 425 Vigar minangka “bab sabanjure ing sejarah evolusi media sing luwih gedhe, nyambungake cetak menyang teknologi sing berkembang pesat saiki.”

“Cetak, kaya sing kita ngerti, dudu media sing ora aktif,” ujare. “Iki urip, utamane minangka sumber inspirasi. Kaya Google ing pirang-pirang cara dadi penjaga lan pembangun kawruh donya, karya kita ngupaya kanggo ngreksa lan mbangun masa lalu sing sugih.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *