Scanner kanggo avocado lan otak sampeyan: Sorotan saka CES 2023

Piranti sing dikembangake dening perusahaan wiwitan OneThird ngandhani konsumen yen alpukat wis mateng utawa durung.

Ing pameran teknologi CES taunan ing Las Vegas, atusan perusahaan wiwitan nampilake produk kanthi tujuan ningkatake kesehatan, pendidikan lan pakaryan, nambah produktivitas lan mbantu nylametake planet.

Mangkene sawetara sorotan saka festival gadget populer edisi 2023, sing rampung dina Minggu:

tutup scan otak

Kaya Sorting Hat ing seri buku “Harry Potter”, iSyncWave lungguh ing ndhuwur sirah, nindakake analisis cepet babagan sampeyan, lan maca asile.

Nanging gadget iki dudu sihir.

Dikembangake dening iMediSync, headset nindakake electroencephalogram (EEG) lan nggunakake intelijen buatan kanggo prédhiksi risiko potensial masalah kognitif, kalebu penyakit Alzheimer, sajrone 10 menit.

Perusahaan Korea Kidul yakin headset kasebut bisa nyuda biaya finansial lan wektu sing dibutuhake kanggo nindakake tes diagnostik kasebut.

Piranti kasebut uga bisa digunakake sedina kanggo nindakake terapi tartamtu kanggo penyakit neurodegeneratif.

mateng lan siap

OneThird wiwitan, sing tujuane kanggo nglawan sampah panganan, nampilake piranti infra merah sing “mindai” avocado – sing ripeness katon kaya gulungan dadu.

Kabeh sing kudu ditindakake yaiku nyekel alpukat ing sangisore pemindai, banjur algoritma nemtokake manawa “durung mateng,” “mateng” utawa “overripe,” nampilake respon kode warna ing aplikasi seluler.

Headset iSyncWave nindakake mindai otak lan diarani bisa diagnosa kelainan kognitif

Headset iSyncWave nindakake mindai otak lan diarani bisa diagnosa kelainan kognitif.

Piranti kasebut uga disebut-sebut minangka cara kanggo nyegah para pelanggan supermarket supaya ora ngempet alpukat sawise alpukat, sing bisa nyebabake luwih cepet rusak.

Perusahaan kasebut njupuk jeneng saka kasunyatan manawa sapratelo produk panganan global dadi sampah.

Coding tanpa coding

Nalika komputer saya tambah rumit saben dina, akeh startup sing nggampangake komunikasi karo teknologi, utamane kanggo wong sing ora ngerti carane nggawe kode.

Ing stan Tactigon, Nadia Giuliani ngadeg ing mburi robot cilik, nyekel loro joystick sing disambungake lan keplok-keplok kanthi ngucap “clap.”

Piranti kasebut langsung niru dheweke kanthi keplok. Dheweke uga bisa digunakake kanggo mulang gerakan tari menyang robot.

“Saiki kita nggunakake printah swara lan sadurunge nyeret amarga kita kudu duwe antarmuka sing luwih alami karo jagad digital,” ujare Massimiliano Bellino, pimpinan perusahaan induk Tactigon Next Industries.

  • OneThird Ripeness Checker dituduhake mriksa alpukat sajrone acara pers ing CES 2023

    OneThird Ripeness Checker dituduhake mriksa alpukat sajrone acara pers ing CES 2023.

  • Demonstrasi sistem Tactigon kanggo ngajari gerakan menyang robot tanpa kudu program

    Demonstrasi sistem Tactigon kanggo ngajari gerakan menyang robot tanpa kudu program.

“Kita kudu nggawe interaksi manungsa karo jagad digital,” ujare.

Piranti lunak perusahaan Italia, adhedhasar intelijen buatan, dirancang khusus kanggo pabrik-pabrik, supaya teknisi bisa ngajar robot kanggo nindakake tugas tinimbang kudu ngprogram kanthi manual.

Tactigon njanjeni asil produktivitas 30 persen amarga algoritma kasebut.

Perusahaan Prancis I-Percut wis ngembangake tas punching pinter kanggo mbantu para amatir lan profesional nglatih

Perusahaan Prancis I-Percut wis ngembangake tas punching pinter kanggo mbantu para amatir lan profesional nglatih.

Smart punch bag

I-Perskin, karung nirkabel sing nyelipake tas punching, nduweni target cahya lan sensor elektronik fleksibel sing nuntun latihan lan nganalisa kekuwatan lan akurasi pangguna.

Aplikasi seluler mbantu nyetel latihan lan mriksa kinerja.

Startup Prancis sing ngrancang tutup, I-Percut, arep ngedol dhisik menyang gim.

© 2023 AFP

kutipan: Scanner kanggo avocado lan otak sampeyan: Sorotan saka CES 2023 (2023, 8 Januari) dijupuk 8 Januari 2023 saka https://techxplore.com/news/2023-01-scanners-avocados-brain-highlights-ces.html

Dokumen iki tundhuk hak cipta. Kajaba saka transaksi sing adil kanggo tujuan sinau utawa riset pribadi, ora ana bagean sing bisa diprodhuksi tanpa idin tinulis. Isi diwenehake mung kanggo tujuan informasi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *