Sekolah anyar ing blok South Bronx: DREAM Charter School mbukak ekspansi kampus K-12 ing Mott Haven

A gandhewo abang massive decorated 20 Bruckner Blvd. ing Bronx ing Jan. 19 kanggo ngrayakake urip sabanjure ing Ruppert Ice House: sekolah charter anyar kanggo siswa DREAM.

Dibangun kanthi utangan $ 50 yuta kanthi kapasitas kanggo ngladeni 1,300 siswa sekolah dasar, menengah, lan sekolah menengah, kampus enem lantai kalebu gimnasium paling canggih, kotak STEM kanthi laboratorium, sayap seni lan ruang perpustakaan. , loro kantin, lan pekarangan ing payon kanggo kelas ruangan lan kebon. Saben sekolah bakal dipasang ing lantai sing kapisah.

Kampus kasebut bakal nampung siswa pra-TK Mott Haven nganti kelas 8 wiwit musim gugur sabanjure. Bangunan kasebut uga bakal nawakake layanan pasca-sekunder kanggo komunitas alumni sing akeh – sing setengah saka mahasiswa kuliah generasi pertama.

Sekolah Piagam DREAM, sing didegake ing 1991 lan sadurunge dikenal minangka Harlem RBI, nggambarake model “anak kabeh” papat pilar akademisi sing ketat, komitmen kanggo sinau sosial-emosional, budidaya kesehatan mental lan fisik bocah-bocah, lan komitmen kanggo keterlibatan. saka kulawarga lan masyarakat, ngandika Co-CEO Eve Colavito.

DREAM Charter School Co-CEO Eve Colavito ngandika ing upacara pemotongan pita ing kampus Mott Haven ing Kamis, Jan. 19, 2023. Foto dening Sarah Belle Lin.

Sekolah Piagam DREAM liyane kalebu: sekolah Pre-K, SD, lan sekolah menengah ing East Harlem, lan ing Bronx, sekolah dhasar ing Highbridge, uga sekolah dasar, menengah, lan sekolah menengah ing Mott Haven. Ana kira-kira 2,000 siswa-99 persen siswa warna-nyebar ing kampus.

Ing upacara nglereni pita sing dianakake Kamis esuk, Anggota Majelis Amanda Septimo, sing tuwuh ing Hunts Point, nuduhake wektu sing ana ing tangan: bangunan kaliber iki dibangun kanggo para siswa ing Bronx Kidul, ujar manawa dheweke ngerti manawa sisih kidul. komunitas Bronx kebak tanggi sing bakal katon metu lan lan guru sing tetep pungkasan saben dina, kanggo mesthekake yen enom weruh sing padha duwe wong sing gelem nandur modal ing.

“Iki crita saka Bronx Kidul nanging sayangé, iki dudu crita saka Bronx Kidul sing dicritakake,” ujare Septimo. “Bangunan iki lan misi DREAM ngganti crita saben dina.”

Bangunan 188,000 kaki persegi, dumunung ing tilas Ruppert Ice House sing kosong luwih saka rong puluh taun, saiki dadi institusi sinau sing dirancang dening arsitek Ghana-Inggris David Adjaye, sing mimpin desain Museum Nasional Sejarah Afrika Amerika lan Budaya ing Washington, DC, antara liya.

Presiden Bronx Borough Vanessa Gibson nggambarake sekolah kasebut minangka mercusuar pangarep-arep sing menehi pemuda New York City kesempatan kanggo ngatasi kahanan lan lingkungan sing tantangan:

“Aku pengin sampeyan mbayangno kabeh bocah-bocah lan pendidik lan kepala sekolah sing kerja keras saben dina, mula ngrampungake impen para nom-noman supaya ngerti manawa ora preduli saka ngendi asale, apa El Barrio utawa Kidul. Bronx utawa bagean liyane saka kutha kita, sing sarjana kita pinesthi sukses gedhe. Kita kudu ngelingake para nom-noman ing kabeh pakaryan sing ditindakake supaya blok lan kode pos kasebut ora bakal nolak nasibe.

Kanye Hargrove, senior DREAM, njupuk tantangan telung kursus penempatan majeng ing riset, sastra, lan studi global.

“Salah sawijining cara sing dakkarepake kanggo ngatasi tantangan kasebut yaiku mung karo guruku,” ujare Hargrove. “Aku rumangsa duwe hubungan sing luwih apik karo guru-guruku, amarga nalika aku nindakake, guru-guruku nuduhake perkara-perkara sing apik ing aku, sing nggawe siswa liyane seneng karo aku. Aku wis mangsuli pirang-pirang pitakonan ing kelas lan duwe pikiran sing apik babagan subjek lan topik tartamtu sing ana ing kelas. Lan dadi debat sing apik.”

Hargrove rencana sinau analytics bisnis ing kuliah. Saran kanggo siswa DREAM sing mlebu? Aja sok nututi wong akeh. Aja nganti wong liya meksa sampeyan. Lan mesthi, mbangun hubungan sing cedhak karo guru sampeyan.

Saiki ana 142,500 siswa sekolah charter-sing kalebu 15 persen kabeh siswa sekolah umum NYC-ing liwat 270 sekolah karakter-sing paling adhedhasar ing Bronx. Papat sekolah piagam Bronx anyar diumumake taun kepungkur kanggo mbukak. Borough kasebut duwe 94 sekolah piagam, mung papat luwih saka Brooklyn. Manhattan duwe 56 charter, Queens duwe 27, lan Staten Island duwe 8, miturut New York City Charter School Center. Mayoritas siswa sekolah charter dianggep kurang ekonomi.

Status akuntabilitas Sekolah Piagam DREAM saiki kadhaptar ing “apik” ing taun ajaran 2020-21, dening Departemen Pendidikan Negara Bagian New York. Kanggo taun ajaran 2021-22, 52% siswa kelas telu nganti kelas wolu dites pinter ing seni basa Inggris standar, lan 54% siswa kelas 7 diuji pinter ing matematika standar, miturut NYSED.

Sadurunge saben taun sekolah, kepala sekolah lan staf DREAM ngunjungi kulawarga minangka bagéan saka proses diakoni. Wong tuwa siswa DREAM minangka guru pisanane anak, lan uga mitra sekolah ing karya kasebut, ujare Colavito.

“Saben musim panas, kabeh staf: guru lan staf dhukungan, kepala sekolah lan staf kantor, nglampahi rong dina lengkap metu ing komunitas menyang omah kulawarga,” ujare Colavito. “Kita percaya yen rapat pertama sampeyan kudu miturut syarat kulawarga. Dheweke ana ing kana kanggo sinau babagan bocah lan kulawarga lan apa sing dikarepake anak. Iku nggawe hubungan langsung iki.

Sekolah kasebut nawakake “multiple touch point” sajrone karir DREAM siswa liyane: konferensi wong tuwa-guru, lokakarya kulawarga kanggo ngrembug peer, transisi sekolah menengah menyang sekolah menengah, layanan hukum gratis, klinik dental gratis kanggo siswa, uga sumber pangan. lan bantuan darurat liyane.

Perpustakaan anyar dibukak karo kampus liyane ing upacara pemotongan pita ing DREAM Charter School ing Mott Haven, Kamis, Jan. 19, 2023. Foto dening Sarah Belle Lin.

Brandon Taylor, sing wis karo DREAM kanggo enem taun lan ing taun pisanan minangka kepala sekolah menengah, marang pirsawan sing sekolah wis inspirasi wong ngimpi amba.

“Aku ngerti manawa papan iki bakal menehi inspirasi kanggo para mudha kanggo nindakake perkara sing padha,” ujare Taylor. “Kita wis kerja kanggo mbangun gedung sekolah menengah sing paling apik ing negara kasebut, aku percaya. Aku kepengin nerusake mbangun sekolah piagam sing paling apik ing negara kasebut.

Sebastian Gregory, junior DREAM, wis karo DREAM wiwit TK. Kelas favorit dheweke yaiku kimia, ing ngendi dheweke bisa nindakake eksperimen. Gregory kandha yen dheweke wis coding wiwit umur enem taun karo adhine. Saiki, dheweke ngrancang ngupayakake desain game utawa keamanan web sawise lulus. Pituture kanggo calon mahasiswa DREAM: “Wigati gaweyanmu. Yen sampeyan ora nggatekake, sampeyan bakal entuk akeh. Yen sampeyan ngidini dhewe sinau, sampeyan bakal nindakake.

Kelas DREAM saiki duwe rasio guru siswa 12: 1, miturut situs web sekolah. Siswa dijaluk “ngumpulake portofolio penilaian kinerja tingkat perguruan tinggi” sing bakal ditampilake minangka capstone kanggo nduduhake kesiapan kuliah, miturut sekolah. Sekolah Tinggi Piagam Impian duwe tingkat ditampa kuliah 99%, saben statistik DREAM.

Siswa DREAM njamin papan ing program gratis sawise sekolah lan musim panas supaya siswa tetep aktif sedina muput. Program kasebut nyedhiyakake dhukungan akademik, sinau sosial-emosional, olahraga, lan kesempatan kerja kanggo para pemuda.

Kanggo siswa sing duwe IEP lan kabutuhan khusus, sekolah nawakake model co-teaching terpadu karo rong guru ing saben kelas, konseling onsite, terapi basa wicara, terapi fisik, layanan dhukungan pendengaran, terapi pekerjaan, lan layanan paraprofesional.

Siswa dipilih liwat proses lotre sing gratis kanggo nglamar. DREAM Charter School saiki ndhaptar siswa kanggo telung sekolah East Harlem lan Bronx. Tenggat wektu kanggo nglamar lotre yaiku 1 April, nanging DREAM nampa aplikasi kanthi gulung, saben taun.

“Nalika para siswa sekolah menengah mlebu ing bangunan iki, dheweke dikepung ing papan sing luwih cilik lan sempit sing ora cocog karo aspirasi sing diduweni kanggo awake dhewe,” ujare Colavito. “Aku mikir panggonan penting; sekolah ing ngendi saben dina. Manifestasi fisik apa sing dikarepake kanggo urip sampeyan penting lan ujar babagan apa sing bisa ditindakake lan apa sing sampeyan pantes.

Bangunan Sekolah Piagam DREAM ing Mott Haven.Foto dening Sarah Belle Lin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *