Sekolah kudu Evaluasi ChatGPT Sadurunge Nggunakake

(TNS) – Apa kita seneng utawa ora, intelijen buatan wis mlebu ing meh kabeh pojok urip kita. Panelusuran Google, draf email lan feed berita Facebook kita gumantung ing AI. Nalika Roombas sing dibantu AI ngresiki karpet, Alexa Amazon ngandhani yen bakal salju, utawa ngelingake yen, ya, Cate Blanchett pancen wis menangake rong akting Oscar – kanggo Martin Scorsese “The Aviator” lan “Blue Jasmine” saka Woody Allen.

Saiki AI, ing wangun app kontroversial disebut ChatGPT, wis debut ing kelas, lan distrik sekolah ing saindhenging negara scrambling kanggo balung munggah ing teknologi lan mutusaké apa iku kudu katon minangka kanca utawa mungsuh.

ChatGPT minangka gagasan saka OpenAI, wiwitan sing ana hubungane karo Microsoft. Gratis, lan kerjane kaya mesin telusur, nanggapi pitakon utawa panjaluk. Bentenipun amba: ChatGPT ngasilake teks sing convincingly approximates sintaks lan aliran saka tembung ditulis manungsa. Versatility nyakup kabeh saka puisi lan esai kanggo masalah matematika lan coding komputer.


Nalika kita nyoba, situs web kasebut dikepung dening pangguna sing dadi kepunjulen, lan mung ana upaya aneh ing soneta sing njaluk sabar. Pangecualian singkat:

“Nanging sayangé, server ora bisa ngatasi,
Lan pesen kesalahan muni banter lan cetha,
“Mangga dipriksa maneh cepet,” iku alon-alon ngarep-arep,

Kayane njaluk pulih sedhela, muncul maneh.”

Meh ora Shakespeare, nanging mbok menawa kita nyetel bar dhuwur banget.

Ing kasus apa wae, aplikasi kasebut bakal dadi mupangat kanggo bisnis, firma hukum, perusahaan asuransi lan perusahaan liyane sing gumantung banget marang verbiage boilerplate. Nanging ing sekolah lan perguruan tinggi, tangan-wringing wis diwiwiti.

Distrik sekolah umum paling gedhe ing negara, Sekolah Umum New York City, wis nglarang siswa lan guru nggunakake ChatGPT, kanthi nyebutake “dampak negatif ing sinau siswa, lan keprihatinan babagan keamanan lan akurasi konten.” Distrik Sekolah Unified Los Angeles ngetutake, nerangake langkah kasebut minangka cara kanggo “nglindhungi kejujuran akademik nalika ana evaluasi resiko/manfaat.”

Distrik liyane isih nimbang pilihan, kalebu Sekolah Umum Chicago. Chalkbeat kacarita sing CPS njupuk dipikir hard ing nggunakake ChatGPT ing kelas, nanging durung nemtokke sembarang Urut saka larangan. Juru bicara CPS, Chalkbeat nglaporake, nyatakake yen distrik kasebut “komitmen nyedhiyakake pengalaman pendhidhikan sing ketat lan nyenengake para siswa sing nggabungake kemajuan teknologi. Iki kalebu alat sing mbantu siswa njelajah jalur karir sing anyar.

CPS bener kanggo maneh manfaat saka mahasiswa lan guru nggunakake ChatGPT, nanging iku salah yen ora njupuk rute padha New York lan Los Angeles.

Mbeling minangka sinonim karo kelas minangka kapur lan penghapus. Teknik wingi wiwit saka sprei sing dicekel ing telapak tangane siswa nganti ngintip sing prasaja ing pundhake kanca kelas. Jaman digital saiki duwe potensi kanggo ngapusi menyang tingkat anyar, lan ChatGPT nggawe gampang banget kanggo siswa sing berjuang kanggo nyengkuyung tulisan sing digawe AI tinimbang apa sing metu saka sirahe dhewe. Sing luwih kuwatir yaiku sintaks ChatGPT katon apik lan cukup alami kanggo nyingkirake ora mung piranti lunak anti-plagiarisme, nanging uga pengawasan pendidik sing paling berpengalaman.

Ing artikel Desember 2022 ing Atlantik, guru sekolah menengah Daniel Herman ngandhani rasa wedi babagan aplikasi kasebut sawise nyoba aplikasi kasebut kanthi serangkaian panjaluk wiwit saka surat lamaran kanggo kerja ing Starbucks nganti kertas riset babagan benang umum sing ngiket loro sing beda. karya sastra, kayata Homer “The Odyssey” lan Dante “Inferno”. Cepet kilat, ChatGPT ngrampungake saben tugas tanpa alangan. “Apa sing bisa diprodhuksi GPT saiki luwih apik tinimbang mayoritas tulisan sing katon dening guru utawa profesor rata-rata,” tulis Herman.

Kita dudu Luddites, lan kita yakin manawa teknologi kudu diwenehi ruang kanggo ningkatake pengalaman pendhidhikan ing saben tingkat, saka prasekolah nganti universitas. ChatGPT bisa uga duwe utilitas sing ora bisa dipungkiri ing macem-macem kahanan kelas. Nanging, pisanan, distrik sekolah kudu nemtokake cara paling apik nggunakake ChatGPT tanpa ngidini eksploitasi sinau siswa. Mung banjur kudu mlebu menyang kelas.

Lompatan teknologi lan kuatir babagan kepiye kemajuan kasebut bakal digabungake ing urip kita. Sawijining editorial New York Times taun 1877 nyentak nalika ana telpon, ujar, “Yen ana penjahat telpon sing nyambungake telpon karo salah sawijining kabel telegraf sing ora kaetung sing ngliwati payon kutha iki, kabeh privasi bakal rampung.” Guglielmo Marconi duwe keraguan babagan penemuan dhewe – radio: “Apa aku wis nindakake kabecikan ing jagad iki, utawa aku nambah ancaman?”

ChatGPT, lan macem-macem manifestasi AI liyane, kudu ditampa kanthi apa wae – pangowahan game sing mbantu kita urip kanthi luwih apik. Nanging ing kelas, care kudu tansah dijupuk kanggo mesthekake yen cara anyar pendidikan mbantu tinimbang cilaka. Mesthine CPS lan distrik sekolah ing saindenging Amerika kudu netepake ChatGPT kanthi tekun, sadurunge cepet-cepet praktek.

© 2023 Chicago Tribune. Disebarake dening Tribune Content Agency, LLC.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *