Seni Manajemen Akun: Olivia Sparey babagan Akeh Peran Manajer Akun

Olivia Sparey, agêng twenties pacangan pangan manggon ing South West London, minangka bagéan saka tim layanan klien ing Truant London minangka manajer akun. Karir manajemen akun dheweke diwiwiti patang taun kepungkur ing agensi produksi, sadurunge entuk peran pertama ing jagad kreatif sing kerja ing Ogilvy. Olivia saiki pitung sasi ing Truant nggarap salah sawijining klien paling gedhe lan tresna saben menit.

Yen sampeyan minangka klien, sampeyan bisa takon “apa sing ditindakake manajer akunku sedina muput, lan kepiye carane mbuwang wektu?”. Yen sampeyan kreatif… ana sing seneng ngrujuk ing ngisor iki:


Kepiye cara komunikasi karo klien kita penting banget babagan kemajuan hubungan kita karo dheweke. Sapa wae sing wis kerja ing agensi ngerti seluk-beluk komunikasi klien – mangerteni apa sing dikarepake lan dikarepake klien lan kerja sama kanggo nggayuh tujuan. Bagean gedhe saka peran kasebut mbutuhake katrampilan praktis – Nanging ora kabeh teknis.

Nyatane, aku seneng mikirake manajer akun sing main macem-macem peran. Sawetara dina kita seneng dadi terapis agensi ngrungokake masalah saben wong. Ing dina liyane kita bakal tumindak minangka penjaga perdamaian. Saben dina kita tumindak ing macem-macem peran lan kadhangkala ngerti alur crita lan kadhangkala ora ngerti kepiye pungkasane crita…

Sing ndadékaké aku dadi salah sawijining sebab aku seneng karo manajemen akun. Saben dina ora bisa ditebak kanthi akeh plot twists. Sampeyan duwe daya kanggo nggawe saben dina beda.

Ora ana definisi sing gampang kanggo peran iki, nanging bayangake nulis drama sampeyan dhewe, muter kabeh peran sing beda-beda lan ngarahake? Ok, mungkin rada ekstrem, nanging kadhangkala kaya ngono manajemen akun. Sampeyan terus-terusan narik senar, ngawasi kemajuan, nglacak anggaran, tantrums lan mateni geni.

Mikir babagan wektu ing manajemen akun, aku wis dadi akrab karo sawetara peran ing sawetara taun kepungkur. Artikel iki dimaksudaké kanggo panghibur, minangka akeh informasi. Dadi muga-muga sampeyan seneng!

Peran 1

Penerjemah


Saben-saben pelanggan ora marem karo karyane, malah ora ngerti sebabe. Umpan balik sing paling akeh digunakake yaiku: “ilang faktor wow” utawa “Aku pengin sing luwih seger.” Komentar kasebut bisa dadi ora jelas lan nggawe sampeyan lan kreatif sampeyan ora duwe apa-apa. Dadi ing kene kita main ‘Penerjemah’ lan kita nyilem luwih jero kanggo nyoba nemokake akar masalah lan masalah tartamtu. Iki minangka kesempatan sing paling apik kanggo mikir kanthi cara sing beda-beda lan nyelehake sirah strategis sampeyan. Sampeyan kanthi teknis duwe pengaruh kanggo nemtokake persis kaya apa proyek kasebut.

Peran 2

Mediator


Secara historis, manajemen akun wis ditondoi minangka mediator. Ora kabeh sing kita lakoni lan kita kabeh seneng mikir yen kita nawakake luwih akeh tinimbang iku, nanging mesthine kudu ana. Aku seneng mikir yen aku menehi rasa tentrem lan tenang nalika tim ngatasi umpan balik klien utawa ora setuju internal. Ora mesthi nyenengake dadi wong tengah, nanging ing wektu sing suwe nalika kabeh wong wis rampung rembulan kanthi asil pungkasan, sampeyan bakal rumangsa kepenak. Mediator mbantu nemokake keseimbangan liwat komunikasi. Kita bisa ngliwati bebener sing atos saka para kreatif tanpa wulu sing mbingungake lan ngresiki dalan kanggo komunikasi sing jujur.

Peran 3

mesem lan manthuk wong lanang


Kadhangkala sampeyan bisa uga ora setuju karo apa sing diomongake klien utawa rekan kerja, mula sing paling apik yaiku mesem lan manthuk lan aja nganti emosi sampeyan saiki dadi sing paling apik. Manajemen akun ing iklan obah kanthi cepet lan sampeyan ora bisa ndeleng apa sing ana ing pojok. Iki bakal dadi keputusan sing sampeyan ora pengin nggawe utawa rumangsa ora yakin babagan langkah sabanjure lan wong bakal nesu ing proses kasebut. 90% wektu kita paling apik ing sabar lan tetep positif nanging saben wong duwe dina ala lan yen sampeyan… eseman lan manthuk.

Peran 4

Tas Punching sing Ditunjuk

Sampeyan ngerti apa sing dakkandhakake. Ora saben dina lancar lan kadhangkala ana masalah. Sayange, sampeyan kudu njupuk siji kanggo tim lan muter peran tas punching. Yen salah, mesthine bakal mlebu ing tim manajemen akun.

Nanging sampeyan ngerti apa, ora bakal suwe lan sampeyan duwe kekuwatan kanggo ngganti iki. Pungkasane, iki sing misahake manajer akun sing sukses saka sing ora sukses. Bisa njupuk kepemilikan masalah, lan tumindak sing dibutuhake kanggo ngrampungake. Aku pengin mikir kita kabeh cukup bukti peluru.

Peran 5

Profesional nggawe lembaran google


We LOVE spreadsheets ing urip profesional lan pribadi lan kita ora bisa duwe cukup. Nanging kanthi serius, organisasi minangka kanca paling apik ing manajemen akun lan dadi pusat sukses proyek apa wae. Apa nulis dhaptar priksa milyar, kode warna saben kiriman utawa menehi tandha tanggal ing tanggalan lan nyetel pangeling supaya karya ora nyelipake sampeyan. Iku kabeh bakal nggawe urip dadi luwih gampang. Dadi tenang, keren, lan kumpul lan sampeyan bakal bisa ngalahake saben bal kurva.

Kabeh guyonan aside, Aku pracaya sing Manajemen akun ing iklan iku salah siji saka proyek paling maringi hadiah lan marem metu ana. Nalika tren, teknologi & perdana menteri tansah ganti, kuwalitas Manajer Akun tetep langgeng. Lan mesthi, bagean cilik saka sampeyan ngrasa kaya sampeyan ngganti jagad siji proyek sekaligus. Swara fun, huh?

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *