Seni Matching Proses Klien Panjenengan

Aku mlaku menyang ruang tunggu ing Tucson afternoon murub lan ngajak klien sabanjuré, Sammy, * menyang kantor. Sammy nganggo kaos Hawaiian kanthi pola liar, kathok cendhak papan sing baggy, lan sandal jepit sing wis ora ana ing sikile. Dheweke nyelehake ing kursi ing sebrang karo mine, sprawling kaya boneka kain lan nyetel tas jinjing kanvas abang gedhe ing lantai antarane sikil.

“Apa sing sampeyan entuk ing kana?” Aku takon karo nunjuk tas.

“Oh, proyekku sing paling anyar. Aku wis ngerjakake perkara grievance, lho?”

Sammy njupuk reca lempung cilik metu saka tas lan diluncurake menyang gambaran animasi stream-of-consciousness saka perjuangan kanggo nyebut fluidity saka sungkowo liwat solidity saka lempung, Gulat karo mundhut isih seger saka ibu kinasih sawetara sasi sadurunge. . Nalika dheweke ngomong, Sammy metu saka kursi lan lungguh ing lantai. Aku melu dheweke ing lantai, takon pitakonan, pointing menyang macem-macem bagean saka rancangane, lan njupuk kita luwih jero menyang cara reca nggambarake kasusahan.

Iki diwiwiti dina liyane “owahi bentuk” – ngupayakake kanggo ketemu saben klien kanthi cara pangolahan sing unik, nyelarasake aku karo isyarat halus sing mbantu aku nggandhengake dheweke ing “basa” sing spesifik nalika kita ngliwati batine. mujur nengen.

Klien sabanjure, Ralph, minangka insinyur aerospace ing perusahaan lokal sing ngrancang sistem rudal kanggo militer. Dheweke lungguh kanthi tegak kanthi tension banget ing postur (kita ora bakal lungguh ing lantai), nampilake kanthi cara serebral. Dheweke ora tau ana ing hubungan jangka panjang, lan dheweke kepengin ngerti carane nggayuh “tujuan” tartamtu sing diduweni kanggo awake dhewe. Yen Ralph duwe cara, aku bakal menehi dheweke njelaske nganggo bentuk garis saka satus seket sanga langkah sing kudu ditindakake – banjur, dheweke bakal mulih kanthi tenang lan nggarap dhaptar.

Saran apa wae sing dakkarepake babagan mbukak pengalaman anyar kudu cukup linear, lan alasane saran kasebut kudu jelas, utawa dheweke bakal bingung. Aku ngalih lan adaptasi karo cara dheweke ngolah, fokus ing rincian rinci lan pertimbangan sing langsung.

Jam sabanjure, aku menehi salam marang Meredith, sing lagi ngolah kabar yen dheweke pungkasane ngandhut sawise sawetara taun nyoba ngandhut. Meredith padhang lan rame, kanthi rasa humor sing apik banget. Obah metu saka mode linear-nalar sandi, kita ngguyu kathah minangka dheweke wuwus bab bab dingerteni ahead: Apa dheweke bakal aran sambungan cepet kanggo anak? Apa ibu bakal luwih apik tinimbang pangarep-arep utawa luwih elek tinimbang rasa wedi? Pira popok sing ditindakake bayi sajrone sedina? Dheweke takon pitakonan pungkasan iki karo glee konyol. Aku deftly cocog dheweke amba semangat lan amba-ati penasaran, ngeculke sandi interaksi ngeculke kanggo nggambarake dheweke gaya.

Dinesh teka sabanjure. Dhèwèké saka India, kuliah ing universitas lokal, lan sanajan kemampuan basa Inggris cukup apik, nanging aku ngganti diksi lan alon-alon pidatoku, mula luwih gampang dheweke ngobrol karo aku. (Sawise sawetara sesi, dheweke ngandhani yen dheweke ngapresiasi wicara sing luwih alon lan pocapan sing luwih jelas). Dinesh kepengin ngedohi pangarep-arep sing kaku lan ora bisa ditindakake saka kulawarga India, nanging ora bisa dipisahake saka dheweke.

Dheweke minangka putra sing mbarep, mula pangarep-arep kulawarga / budaya saka peran kasebut nimbang dheweke. Dheweke kepengin dadi dokter hewan, lan kulawargane kaget yen dheweke milih dadi dokter ‘nyata’. Dinesh kepengin milih bojone dhewe – bisa uga wong Kulon – sing “ora bakal ditampa,” ujare kanthi somberly. Aku ati-ati supaya luwih nyoba karo Dinesh. Dheweke ora butuh wong liya sing ngandhani apa sing kudu ditindakake, mula aku terus menehi saran sing kuat, tinimbang nyengkuyung dheweke kudu nimbang macem-macem pilihan sing ana ing ngarepe.

Aku wis kerjo karo arsitek lesbian sakwise nggarap veteran tempur sing kesel, nerd komputer-coding pas kerja karo bendahara dewan seni lokal sing flamboyan, umur wolung puluh loro taun sawise kerja karo rong puluh loro- taun-lawas, New Age “Cali girl” tengen sawise lair-lan-dikembangke Southerner. Ing saben kasus, tujuanku yaiku supaya kita bisa nggarap proses kasebut tinimbang ngarep-arep supaya bisa kerja kula proses. Saben dina, ing sesi sawise sesi, I owah-owahan wujud supaya bisa ketemu klien ing gambut ngarep.

Nalika nindakake iki, aku nemoni macem-macem nilai, lensa urip sing beda, kosakata sing beda, lan toleransi sing beda. Kadhangkala aku ngganti cara utawa gaya presentasi; kadhangkala, Aku ngganti prilaku emosi sandi. Aku bisa dadi pinter lan anteng, banjur serius lan filosofis, gumantung sing paling nyambung karo wong sing lungguh ing sebrang saka kula. Ing sawetara sesi, aku langsung lan tantangan; ing liyane, Aku lanang, ndhukung, lan endlessly karep.

Highly verbal lan interaktif, banjur sepi lan rumiyin pensive. Aku tetep terus keaslian sandi ing ngisor wangun-shifting; Aku ora nate ngrasa salah utawa ngapusi, ora nate ngrasa yen aku nyoba dadi beda karo aku. Nanging, aku rumangsa fleksibel, penasaran, lan melu – nari karo saben klien sing nggawa nada sing beda, irama sing beda, lan gaya gerakan sing beda. Melu beda karo saben klien tansah ati lan pikiran luwih mbukak; Aku ora bisa nyenengi pikiran sing sempit yen aku pengin selaras karo prosese.

Sawetara dokter sing aku kenal nemokake owah-owahan iki ora mungkin. Mbok menawa dheweke wis dilatih ing modalitas tartamtu, lan saben klien bakal “ditangani” kanthi frasa sing padha, titik tumindak sing padha, lan pengamatan lan tugas sing padha. Dokter liyane bisa uga ora duwe fasilitas kanggo nerjemahake karyane menyang “basa klien” sing beda-beda – dheweke bakal rumangsa palsu utawa stres yen nyoba nggawe tanggapane dadi gaya kalimat sing digawe khusus utawa kosakata sing dipilih khusus. Nanging aku iki dilatih sing bisa nang proses klien bener deepens lan nambah hubungan terapi, aku sok dong mirsani ungkapan subtle lan verbiage, lan “kode” saben klien makaryakke ing tjara piyambak.

Nyatane, aku nemokake owah-owahan wujud dadi bagean saka intine saka sambungan. Iku krasa kreatif, enlivening, lan banget nengsemake kanggo rumiyin manungsa waé kanggo cara klien presents, ngandika, mikir, utawa proses.

“Tetep entheng,” ujare supervisor magangku. Dheweke ngajari aku supaya tetep siyap ninggalake “trek” terapeutik sing aku tindakake kanggo ngalih menyang dalan sing luwih efektif yen proses klien njaluk kasebut. Dheweke nyengkuyung aku supaya bisa ndeleng klienku kanthi cara sing beda-beda ing sembarang titik, disiapake kanggo nyelehake intervensi supaya bisa nggabungake pendekatan anyar sing bisa luwih apik.

Sawise patang puluh taun latihan, latihane isih nglayani aku kanthi apik. Kepercayaan pancen penting kanggo proses terapi. Owah-owahan wujud minangka salah sawijining cara kanggo mbangun kapercayan, mbukak dalan menyang penyembuhan sing paling jero kanggo klienku.

Kanggo kula, kanthi sadar, owah-owahan bentuk sing ati-ati kaya ekspresi terapi. Iku sing bener seni saka terapi.

* Kabeh jeneng lan deskripsi fisik wis diganti kanggo pertimbangan privasi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *