Sepira mbebayani ChatGPT Lan Teknologi Basa Alam Kanggo Keamanan Siber?

ChatGPT minangka aplikasi intelijen buatan (AI) sing panas saiki. Yen sampeyan salah siji saka sawetara sing durung nemoni, iku sejatine chatbot generatif AI sing canggih banget sing didhukung dening model basa gedhe OpenAI GPT-3 (LLM). Sejatine, iki tegese program komputer sing bisa ngerti lan “ngomong” karo kita kanthi cara sing cedhak banget kanggo ngobrol karo manungsa sing sejatine. Manungsa sing pinter lan pinter banget, sing ngerti udakara 175 milyar informasi lan bisa ngeling-eling kabeh kasebut kanthi cepet.

Kekuwatan lan kemampuan ChatGPT sing gedhe banget nyebabake imajinasi masarakat babagan apa sing bisa ditindakake kanthi AI. Wis, ana akeh spekulasi babagan carane bakal nyebabake akeh peran kerja manungsa, saka layanan pelanggan nganti pemrograman komputer. Nanging, ing kene, aku pengin ndeleng kanthi cepet babagan apa tegese babagan keamanan siber. Apa bisa nyebabake peningkatan jumlah cyberattacks sing wis berkembang kanthi cepet kanggo bisnis lan individu? Utawa menehi kekuwatan luwih akeh ing tangane wong-wong sing tugase kanggo nglawan serangan kasebut?

Kepiye carane GPT lan teknologi penerus bisa digunakake ing serangan cyber?

Kasunyatane yaiku ChatGPT – lan sing luwih penting, iterasi teknologi ing mangsa ngarep – duwe aplikasi ing cyberattack lan pertahanan cyber. Iki amarga teknologi dhasar sing diarani natural language processing utawa natural language generation (NLP/NLG) bisa gampang niru basa tulis utawa lisan manungsa lan uga bisa digunakake kanggo nggawe kode komputer.

Kaping pisanan, kita kudu nutupi siji caveat penting. OpenAI, pencipta GPT-3 lan ChatGPT, wis nyakup sawetara proteksi sing cukup ketat sing nyegah, ing teori, ora digunakake kanggo tujuan sing ala. Iki ditindakake kanthi nyaring isi kanggo nggoleki frasa sing menehi saran yen ana wong sing nyoba nggunakake kasebut.

Contone, takon kanggo nggawe aplikasi ransomware (piranti lunak sing ndhelik data target lan njaluk dhuwit supaya bisa diakses maneh), lan kanthi sopan bakal nolak.

“Nyuwun sewu, aku ora bisa nulis kode kanggo aplikasi ransomware … tujuanku yaiku kanggo nyedhiyakake informasi lan nulung pangguna … ora kanggo promosi kegiatan sing mbebayani”, ujare nalika takon minangka eksperimen.

Nanging, sawetara peneliti ujar manawa dheweke wis bisa nemokake solusi kanggo watesan kasebut. Kajaba iku, ora ana jaminan manawa iterasi teknologi LLM/NLG/NLP ing mangsa ngarep bakal kalebu pengamanan kasebut.

Sawetara kemungkinan sing bisa ditindakake dening pihak jahat kalebu ing ngisor iki:

Nulis email scam lan phishing sing luwih resmi utawa bener – contone nyengkuyung pangguna kanggo nuduhake sandhi utawa data pribadhi sensitif kayata informasi akun bank. Sampeyan uga bisa ngotomatisasi nggawe akeh email kasebut, kabeh dipersonalisasi kanggo target macem-macem klompok utawa malah individu.

Ngotomatisasi komunikasi karo korban scam – Yen maling cyber nyoba nggunakake ransomware kanggo ngedol dhuwit saka korban, mula chatbot sing canggih bisa digunakake kanggo nggedhekake kemampuan kanggo komunikasi karo korban lan ngobrol karo dheweke liwat proses mbayar tebusan.

Nggawe malware – Minangka ChatGPT nduduhake manawa algoritma NLG/NLP saiki bisa digunakake kanggo nggawe kode komputer kanthi pinter, iki bisa dimanfaatake kanggo ngaktifake sapa wae nggawe malware sing disesuaikan dhewe, dirancang kanggo Spy aktivitas pangguna lan nyolong data, kanggo nginfeksi sistem. karo ransomware, utawa nggawe piranti lunak jahat liyane.

Mbangun kemampuan basa menyang malware kasebut dhewe – Iki bisa uga bisa nggawe macem-macem malware anyar sing bisa, contone, maca lan ngerti kabeh isi sistem komputer utawa akun email target kanggo nemtokake apa sing penting lan apa. kudu dicolong. Malware malah bisa “ngrungokake” upaya korban kanggo nglawan – contone, obrolan karo staf helpline – lan ngganti pertahanan dhewe.

Kepiye carane ChatGPT lan teknologi penerus bisa digunakake ing pertahanan cyber?

AI, umume, duwe aplikasi potensial kanggo serangan lan pertahanan, lan untunge, iki ora beda karo AI berbasis basa alami.

Ngenali apus phishing – Kanthi nganalisa isi email lan pesen teks, bisa prédhiksi manawa ana upaya kanggo ngapusi pangguna supaya menehi informasi pribadhi utawa bisa ditindakake.

Coding piranti lunak anti-malware – Amarga bisa nulis kode komputer ing sawetara basa populer, kalebu Python, Javascript, lan C, bisa uga digunakake kanggo mbantu nggawe piranti lunak sing digunakake kanggo ndeteksi lan mbusak virus lan malware liyane.

Nemokake kerentanan ing kode sing ana – Peretas asring njupuk kauntungan saka kode sing ora ditulis kanthi apik kanggo nemokake eksploitasi – kayata potensial kanggo nggawe buffer overflows sing bisa nyebabake sistem nabrak lan duweni potensi bocor data. Algoritma NLP/NLG bisa nemokake cacat sing bisa dimanfaatake lan ngasilake tandha.

Otentikasi – Jinis AI iki bisa digunakake kanggo otentikasi pangguna kanthi nganalisa cara ngomong, nulis, lan ngetik.

Nggawe laporan lan ringkesan otomatis – Bisa digunakake kanggo nggawe ringkesan kanthi otomatis babagan serangan lan ancaman sing dideteksi utawa ditanggulangi utawa organisasi sing paling kerep dadi korban. Laporan kasebut bisa disesuaikan kanggo pamirsa sing beda-beda, kayata departemen IT utawa eksekutif, kanthi rekomendasi khusus kanggo wong sing beda-beda.

Aku kerja ing cybersecurity – apa iki ancaman kanggo proyekku?

Saiki ana debat babagan apa AI bisa nyebabake kerugian kerja lan redundansi ing antarane manungsa. Mratelakake panemume, sanajan ora bisa dihindari yen sawetara proyek bakal ditindakake, nanging luwih akeh bakal digawe kanggo ngganti. Sing luwih penting, kemungkinan kerja sing ilang biasane mbutuhake kerja rutin lan bola-bali – kayata nginstal lan nganyari saringan email lan piranti lunak anti-malware.

Sing tetep, utawa sing mentas digawe, ing tangan liyane, bakal mbutuhake skills liyane kreatif, imajinatif, lan manungsa. Iki bakal kalebu ngembangake keahlian ing teknik pembelajaran mesin kanggo nggawe solusi anyar, nanging uga ngembangake lan mbangun budaya kesadaran cybersecurity ing organisasi, mentoring tenaga kerja babagan ancaman sing ora bisa diendhegake AI (kayata bebaya nulis rincian login ing kiriman. -nyathet) lan ngembangake pendekatan strategis kanggo keamanan siber.

Cetha yen thanks kanggo AI, kita mlebu ing jagad sing mesin bakal ngganti sawetara karya “mikir” rutin sing kudu ditindakake. Kaya revolusi teknologi sadurunge ngganti karya manual rutin karo mesin, karya manual trampil kayata pertukangan utawa pipa isih ditindakake dening manungsa. Revolusi AI kemungkinan, miturut pendapatku, duwe pengaruh sing padha. Iki tegese buruh informasi lan kawruh ing lapangan sing bisa kena pengaruh – kayata cybersecurity – kudu ngembangake kemampuan kanggo nggunakake AI kanggo nambah katrampilan nalika luwih ngembangake set katrampilan manungsa “alus” sing ora mungkin bakal diganti kapan wae.

Supaya tetep dadi paling anyar babagan tren bisnis lan teknologi sing anyar lan berkembang, priksa manawa langganan buletinku, tindakake kula ing TwitterLinkedIn, lan YouTube, lan priksa bukuku ‘Katrampilan Masa Depan: 20 Katrampilan lan Kompetensi sing Dibutuhake Saben uwong Kanggo Sukses Ing Donya Digital’ lan ‘Tren Bisnis ing Praktek, sing menangake penghargaan Buku Bisnis Taun 2022.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *