Serangan Senjata Api Asring Digolongake minangka ‘Sengaja’

Profesor Universitas Northeastern ujar manawa “kesenjangan sing nggegirisi” ing data nasional sing diklumpukake dening rumah sakit babagan ciloko senjata api banget ngremehake jumlah tatu tembak sing disengaja sing ngirim pasien menyang kamar darurat.

Ing panaliten sing diterbitake tanggal 13 Desember, Dr. Matthew Miller, profesor ilmu kesehatan lan epidemiologi ing Bouvé College of Health Sciences, lan kanca-kancane nglaporake manawa data discharge rumah sakit ing telung pusat trauma utama salah nyathet serangan senjata api minangka kacilakan senjata api meh 30% saka wektu.

Data discharge rumah sakit “digunakake dening akeh peneliti kanggo nyinaoni ciloko bedhil lan minangka sumber informasi dhasar kanggo sistem ndjogo AS paling gedhe kanggo nglacak kunjungan kamar darurat kanggo ciloko senjata api,” Miller.

Data kasebut nyebabake publikasi peer-review ing jurnal sing dihormati nglaporake yen “kacilakan senjata api tanggung jawab kanggo setengah saka kabeh ciloko senjata api ing Amerika Serikat,” ujare.

“Lan kuwi ora bener. Ana overestimate reged saka kacilakan senjata api lan underestimate saka bedhil assaults,” Miller ngandika.

Foto dening Matthew Modoono/Universitas Timur Laut

Kanggo sinau, diterbitake ing jurnal medis akses terbuka JAMA, para peneliti nliti rekaman medis elektronik-kalebu narasi rekam medis-melibatake cedera tembak ing telung pusat trauma utama: Rumah Sakit Brigham & Wanita, Rumah Sakit Umum Massachusetts lan Universitas Washington. Harborview Medical Center.

Dheweke nemokake manawa 68%, utawa 837 saka 1,1227 kasus cedera senjata api sing katon ing antarane Oktober 2015 lan Desember 2019 minangka asil saka serangan, 234 kasus kasebut, utawa 28%, salah kode minangka ciloko sing ora disengaja ing data rumah sakit.

Sawetara peneliti wis suwe ngerti manawa perkiraan serangan bedhil sing dilaporake dening data discharge rumah sakit “ora adoh,” ujare Miller.

“Apa sing ora ana sing ngerti yaiku apa sing ana ing mburi masalah coding,” ujare.

“Kita kepingin weruh sepira masalah bisa dadi masalah salah tafsir kedadeyan sing kudu dikode minangka serangan nanging bisa uga dianggep minangka kacilakan.”

“Yen aku nyoba nembak wong A, lan aku nggebug wong B, iku serangan,” sanajan juru kode rekam medis bisa uga mikir yen nggebug B ora dimaksudake lan mula kudu dikodekake minangka kacilakan.

Nanging sing ora dadi pola umum. Nanging, masalah kasebut luwih jero lan kalebu salah kode minangka kedadeyan kacilakan sing ora ana gandhengane karo cedera senjata api, ujare Miller.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *