Sinkhole ngethok akses kendaraan kanggo Welasan ing Willits, 12 dina lan pancacahan: “We aran kaya kita wis lali” • The Mendocino Voice | Mendocino County, CASwara Mendocino

WILLITS, CA, 12/1/23 – Ing Creekside Cabins & RV Resort, taman ngarep mobile ing Willits, wis 12 dina wiwit sinkhole dibukak ing culvert mlebu taman lan nguntal dalan, Rendering iku ora bisa kanggo drive menyang properti. Kanthi 50 papan ing taman kasebut, puluhan warga kabeh umur – saka wong tuwa nganti bayi sing nembe lair – ora bisa kerja, njupuk persediaan, utawa langsung ngakses layanan darurat lan medis. Tanpa njupuk sampah, sampah bakal nglumpukake. Septic tank sing kebanjiran udan ora bisa dipompa. Sawetara kerucut misahake bolongan gaping sing kebak banyu saka dalan gedhe ing Highway 101.

“Kita rumangsa wis dilalekake, utawa mung dijaluk,” ujare penduduk Steffanie Darr marang The Mendocino Voice ing obrolan telpon. Darr gumantung ing tank oksigen, lan ngandika dheweke wis digawe iki dawa amarga saka care saka putrane, sing tumindak minangka dheweke In-Home Dhukungan Services (IHSS) panyedhiya. Dheweke nambahake, “Aku mikir yen kabeh wong peduli kaya ujar manawa dheweke peduli, mesthine wis didandani.”

Kabupaten nganakake rapat paling anyar ing Creekside Rebo esuk, kanthi perwakilan sing nimbang kalebu Senator Negara Mike McGuire, Anggota Majelis Jim Wood, lan Pengawas County John Haschak. Uga ana CEO Darcie Antle, County Counsel Christian M. Curtis, Direktur Layanan Sosial Bekkie Emery, lan Sheriff Matt Kendall. Nanging isih durung ana garis wektu resmi kapan jembatan bakal dibangun utawa perbaikan dalan bakal ditindakake.

Iklan

Kabupaten ditambahi iki ing release warta Rebo afternoon. Senajan Caltrans lan macem-macem agensi negara lan lokal nanggapi darurat ing Creekside pisanan, informed Caltrans kabupaten ing 31. Desember sing pemilik property dianggep tanggung jawab kanggo ndandani lan panggantos. (Bagian 845 saka Kode Sipil California nyatakake yen pemilik easement tanggung jawab kanggo njaga).

Pemilik, Teresa Thurman, wis dilaporake lan wis milih kontraktor sing duwe wewenang kanggo miwiti kerja kanthi darurat, miturut rilis kasebut. Nanging amarga karya durung diwiwiti, Haschak ngandhani The Voice manawa Departemen Perumahan lan Pembangunan Perkotaan (HUD) ngetokake kabar pelanggaran marang pemilik ing akhir minggu babagan masalah akses.

Iklan

Kanggo warga Darr, pitakonan tanggung jawab finansial minangka sekunder. Dheweke kuwatir “ana sing bakal mati,” manawa ana warga ing properti sing ora bisa dihubungi ambulans utawa sopir sing nyabrang ing dalan 101.

“Yen sampeyan ana ing rumah sakit, nylametake nyawa, sampeyan ora mikir babagan dhuwit,” ujare. “Sampeyan mung nglakoni. Yen ana wong sing ngodhe ing UGD, sampeyan bakal nylametake wong kasebut. Sampeyan duwe tugas kanggo nindakake. … Dheweke kudu mbangun saiki lan tagihan mengko.”

Ora jelas apa kabupaten bakal ngupayakake intervensi kaya iki.

“Layanan Sosial Kabupaten Mendocino terus netepake kabutuhan lan menehi pitulungan marang para penyewa ing properti kasebut, nanging kabupaten kasebut ora duwe wewenang sah kanggo menehi bisnis kanthi sumber daya kanggo nyukupi kewajiban tuan tanah,” tulis kabupaten kasebut ing siaran pers Rebo. . “Kabupaten iki ngevaluasi kabutuhan lan kemampuan kanggo nyepetake penegakan lan tumindak abatement adhedhasar kabutuhan kesehatan lan safety langsung saka warga.”

Kangge, residents – akeh kang-income kurang utawa nampa Jaminan Sosial – tetep luwih utawa kurang kepepet ing properti, karo mung dalan metu footbridge cilik ngendi padha bisa dijupuk saka dalan gedhe.

Iklan

Warga, sukarelawan, buruh kabupaten lan liya-liyane sing mlebu lan mateni properti kasebut nggunakake jembatan cilik ing pinggir kali kanggo mlebu lan metu. (Danilla Sands)

Danilla Sands, pangadeg nirlaba United Disaster Relief of Northern California (UDRNC), wis kaping pindho menyang Creekside karo sukarelawan dheweke, nggawa pasokan liwat jembatan kanggo ngakses properti kasebut. UDRNC wis ngirim barang kaleng, tas turu, kertas jamban, handuk kertas, peralatan mandi, popok, lan baterei, lan Sands ngarep-arep bakal ngeculake luwih akeh pasokan lan produk seger sadurunge akhir minggu. Dheweke uga wis kasedhiya kanggo residents kanggo sms lan komunikasi kabutuhan lan uneg-uneg.

“Matur nuwun kanggo ‘Berita Tindakan Mendocino – Kebakaran, Lalu Lintas lan Darurat Liyane’ sing dikelola dening Danilla Sands, aku wis bisa menehi tandha marang anakku yen ana geni sing cedhak karo dheweke lan ngungsi bojoku sing cacat lan pets saka Oak Fire ing September 2021 sadurunge. Sheriff bisa tekan kita, “tulis Janet, warga Creekside sing takon kanggo dikenali mung jeneng ngarep. Dheweke nambahake, “Danilla lan tim sukarelawan terus nulungi kita sing macet ing kene supaya tetep tenang nalika ngadhepi sing ora dingerteni sajrone 11 dina kepungkur.”

Thurman, pemilik, ngandhani The Voice yen dheweke lan kabupaten wis kerja bareng kanthi apik ing dina-dina sawise muncule sinkhole. Dheweke ujar manawa dheweke ngerti manawa warga kudu dievakuasi tanggal 1 Januari. 4 amarga keprihatinan safety ahead saka badai sabanjuré, dening pesenan saka departemen geni, nanging residents ora tau dievakuasi. Haschak njlentrehake manawa kabupaten kasebut mung bisa meksa evakuasi ing kahanan tartamtu, kayata kebakaran liar.

Iklan

Layanan Sosial nglaporake manawa dheweke uga wis ngunjungi warga ing Creekside lan nggawe rencana keamanan, mbukak lawang-lawang kanggo netepake kabutuhan. Nyedhiyakake oksigen kanggo wong-wong sing mbutuhake wis dadi bagian penting saka perane, ujare Haschak; marang The Voice sing wakil saka Layanan Sosial wis menyang Creekside bab saben dina liyane.

Miturut Thurman, paling ora 25 panyewa ngandhani yen dheweke ora duwe rencana keamanan, lan dheweke nuduhake informasi kasebut karo kabupaten kasebut.

Iklan

Sawetara sumber ngandhani The Voice manawa kamar motel utawa kasur rumah sakit wis ditawakake kanggo sawetara warga, nanging akeh sing pengin tetep ing omah karo barang-barang lan kewan.

“Tataran sing lagi ditindakake, beda karo geni – iku wilayah sing ora dingerteni, yen sampeyan pengin,” ujare Sands marang The Voice liwat telpon. “Dheweke wis bingung ana, dadi [it’d be difficult] saiki lunga menyang papan liya tanpa barang-barange. Dadi, akeh sing mung mutusake kanggo tetep.

Darr ujar manawa kahanan jantung dheweke saya tambah akeh amarga stres pengalaman kasebut, lan dheweke bisa ndeleng kahanan kasebut “nyandhang kahanan emosi saben wong.”

“Aku pancene rumangsa kabeh iki kedadeyan amarga kita berpendapatan rendah ing kene,” ujare, lan nambah, “Kita isih urip ing kene, amarga mung iku sing bisa ditindakake.”

Rating: Kate Fishman nyakup lingkungan & sumber daya alam kanggo The Mendocino Voice ing kemitraan karo wis Laporan Kanggo Amerika. Posisi dheweke didanai dening Yayasan Komunitas Mendocino, Report for America, & pembaca kita. Sampeyan bisa ndhukung karya Fishman kanthi sumbangan sing bisa disudo pajak ing kene utawa kanthi ngirim email [email protected]. Hubungi dheweke ing KFishman@mendovoice.com utawa ing (707) 234-7735. Voice njaga kontrol editor lan kamardikan.

Iklan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *