Siswa Tahun Pertama teka ing Rosie’s Rescue in Fall Robotics Challenge

Siswa teknik listrik lan komputer taun pisanan teka kanggo nylametake Rosie, maskot gajah ing kuliah kasebut, saka monster asing ing tantangan robotika khusus sing nggawa pelajaran sing disinaoni ing kursus Praktek Teknik musim gugur iki.

Tim nggawe robot Lego Minestorm sing dikontrol remot lan otonom sing nglumpukake telung patung Rosie sing ditawan ing lokasi sing kasebar ing lapangan dolanan ukuran meja ping-pong. Robot kasebut kudu nemokake Rosie, nglawan dheweke saka monster, lan nggawa Rosie liwat guwa menyang zona aman kanggo nampa perawatan.

Sajrone proses pangembangan proyek, para siswa sinau unsur kerja tim, pemrograman, sirkuit, ndokumentasikake karyane, lan ngatasi kegagalan lan konflik.

“Dheweke bisa uga ora ngerti utawa ngapresiasi saiki, nanging para siswa sinau pelajaran sing penting, kayata katrampilan komunikasi lan kerja sama karo wong liya, sing bakal mbantu dheweke sukses sajrone kuliah lan karir profesional,” ujare Kepala Departemen Mario Simoni, PhD, salah sawijining profesor kursus 10 minggu. Manfaat kursus liyane kalebu ngenalake siswa menyang fakultas departemen, kanca sekelas, lan alumni.

“Iki duwe aplikasi teknik luwih akeh tinimbang kursus liyane sing aku lakoni musim gugur iki. Aku seneng banget, “ujare jurusan teknik elektro David Dalton. “Kita sinau sing anyar ing meh saben sesi kelas.”

Kaden Nutter, mahasiswa teknik komputer, kanca setim, nambahake, “Aku ngerti yen kalkulus utawa fisika iku penting, nanging pemrograman, sirkuit lan robotika iku sing dakkarepake kanggo uripku. Aku seneng mlebu kelas saben minggu.”

Kanca-kanca kelas loro kasebut gabung karo jurusan teknik komputer Connor Witkemper lan Sam Zech ing tim sing narik skor peringkat katelu sing nggumunake ing final saka telung babak – saben berturut-turut ngilangi 24 tim asli, adhedhasar poin sing dipikolehi nalika nylametake telung Rosies. Sadawane dalan, papat dadi tim pungkasan sing lolos menyang babak sabanjure, kanthi posisi 12thkaping enem lan pungkasane katelu.

“Iki marem banget,” ujare Nutter, sing ngatur pengontrol remot sing njaga robot tim ngumpulake poin ing saben babak telung menit. “Kita tetep prasaja lan dadi luwih apik saben wektu. Program otonom (komputer) kita uga konsisten.

Tim liyane entuk manfaat saka njupuk pendekatan sing luwih rumit lan strategis ing misi nylametake. Tim Pak Roboto dadi pencetak gol paling dhuwur ing kabeh telung babak lan entuk penghargaan paling dhuwur ing final. Anggota tim yaiku jurusan teknik komputer Siddarth Peddi, Sean Rody lan Django Wardlow, lan mahasiswa teknik elektro Cohen Woods.

“Ngoptimalake sistem kita lan nyetel joystick (pengontrol) mbantu kita menehi pinggiran,” ujare Wardlow. “Kita mung nyoba kanggo nggawe sing paling apik saben babak lan ndeleng ing ngendi iku ndharat. Untunge, kita metu ing ndhuwur ing pungkasan.

Sauntara iku, Tim B110 manggoni urutan nomer loro ing final sawise dadi tim sing nyetak skor paling dhuwur ing rong tahapan pisanan. Anggota yaiku mahasiswa teknik komputer Ellis Lyons, Jacob Richardson lan Adi Sangole, bebarengan karo jurusan teknik elektro Kobe Stoudemire.

“Kita sinau manawa pemrograman luwih angel tinimbang sing kita pikirake,” ujare Richardson. “Aku wis nulis akeh kode (komputer) ing jaman kepungkur. Nanging, coding kanggo robot fisik mesthi nantang. Ora kabeh kedadeyan kaya sing dikarepake, nanging kita bisa ngerteni apa wae.

Kinerja robot saben tim ora mengaruhi biji siswa ing kursus kasebut. Iki minangka latihan kelas praktis.

“Ing wektu iki kuartal akademik pisanan, siswa taun pisanan iki kudu pick-me-up lan seneng-seneng,” ngandika Simoni. “Kita nemokake iki minangka cara sing apik kanggo ngenalake siswa menyang teknik listrik lan komputer lan departemen.”

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *