Society for Neuroscience 2022 Mobil Pinunjul

SAN DIEGO, CA – Society of Neuroscience (SfN) bakal ngurmati peneliti terkemuka sing karya terobosan wis ngrevolusi neurosains – kalebu pangerten plastisitas sinaptik, neuroepigenetik, kecanduan, lan pangembangan jaringan – kanthi Penghargaan Prestasi Karir lan Riset Pinunjul taun iki. Bebungah kasebut bakal diwenehake sajrone rapat taunan SfN.

“Masyarakat iki diajeni kanggo ngenali penghargaan taun iki, sing gagasan inovatif lan metode riset wis ngowahi pemahaman kita babagan otak, saka mekanisme molekuler menyang dinamika jaringan sinau lan memori, lan saka neuroepigenetics menyang plastisitas sinaptik saka kecanduan,” Presiden SfN Gina Turrigiano, ngandika. “Klompok neuroscientists iki wis nyurung wates pemahaman kita liwat riset sing ketat, kreatif, lan perintis.”

Ralph W. Gerard Prize in Neuroscience: Richard Huganir

Bebungah Ralph W. Gerard ing Neuroscience – penghargaan paling dhuwur sing diwenehake dening SfN – ngakoni ilmuwan pinunjul sing wis menehi kontribusi sing signifikan kanggo neurosains sajrone karire. Hadiah kasebut dijenengi kanggo ahli saraf sing dihormati Dr. Ralph W. Gerard sing mbantu ngedegake Society for Neuroscience lan dadi presiden kehormatan. Sing dihormati nampa hadiah $30,000 saliyane registrasi gratis lan lelungan menyang rapat taunan SfN.

Richard Huganir, direktur departemen neurosains ing Sekolah Kedokteran Universitas Johns Hopkins, nggawe mekanisme molekuler sing ndasari plastisitas sinaptik ing otak ing kesehatan lan penyakit. Karya wiwitane minangka salah sawijining sing pertama sing nuduhake kepiye fosforilasi saluran ion mengaruhi fungsine, kalebu reseptor nikotinik, reseptor GABA, lan reseptor glutamat. Dheweke banjur nemokake rincian molekul babagan carane plastisitas sinaptik diatur dening fosforilasi reseptor lan interaksi karo protein novel. Dheweke dadi sing pertama nuduhake yen fosforilasi protein spesifik penting kanggo plastisitas sinaptik ing kewan sing utuh lan mutasi situs fosforilasi nyebabake kekurangan memori. Dheweke nemokake akeh protein sing ngiket NMDA-reseptor lan AMPA-reseptor lan carane interaksi iki ngatur plasticity sinaptik. Huganir uga njlentrehake mekanisme sing ndasari memori rasa wedi lan ngilangi rasa wedi, nemokake jendhela terapi potensial kanggo perawatan gangguan stres pasca trauma. Dheweke uga ngembangake pendekatan anyar kanggo trafficking reseptor imaging ing kewan utuh uga layar throughput dhuwur kanggo ngisolasi gen sing ngatur pangembangan sinaps. Sejajar karo lab liyane, Huganir uga nemokake plastisitas sinaptik homeostatik lan bubar nuduhake cara kerjane sajrone turu kanggo mbantu konsolidasi memori. Panaliten kasebut dadi pusat kanggo mangerteni carane regulasi reseptor lan plastisitas sinaptik diganggu ing akeh kelainan neurologis kalebu cacat intelektual, autisme, skizofrenia, penyakit Alzheimer, kecanduan narkoba, lan depresi. Liwat karya terobosan sing nuduhake regulasi reseptor neurotransmitter ing plastisitas sinaptik lan sinau lan memori, Huganir wis ngowahi pemahaman kita babagan fungsi otak.

Penghargaan Jacob P. Waletzky: Ian Maze

Penghargaan Jacob P. Waletzky ngenali ilmuwan enom kang riset sawijining wis mimpin kanggo kontribusi konseptual lan empiris pinunjul kanggo pangerten kecanduan tamba. Penghargaan kasebut diwenehake dening The Waletzky Family lan The Waletzky Award Prize Fund. Panampa nampa penghargaan $30,000 lan registrasi gratis lan lelungan menyang rapat taunan SfN.

Ian Maze, profesor ing Sekolah Kedokteran Icahn ing Gunung Sinai, minangka ahli sing diakoni sacara internasional ing bidang neuroepigenetik lan pakaryane ing bidang kecanduan wis transformatif. Panaliten kasebut nyepetake celah antara biokimia kromatin lan neurosains terapan, sing wis rampung ngganti cara lapangan mikir babagan fenomena sing ana hubungane karo epigenetik ing otak. Ing sekolah pascasarjana, Maze nemokake manawa metilasi histon kanthi epigenetik ngontrol ekspresi gen sing nemtokake jinis neuron striatal reseptor dopamin sing diekspresiake. Dheweke uga nemokake manawa metilasi histon ngatur respon neuron spiny medium kanggo kokain, sing uga nyebabake prilaku gawe ketagihan. Minangka peneliti pasca-doktoral, Maze ngungkapake dinamika lan turnover histones lan nukleosom sing diatur banget, wawasan anyar dhasar babagan regulasi gen ing otak berkembang lan diwasa. Ing laboratorium dhewe, pendekatan multidisiplin kalebu metode genomik lan proteomik sing canggih lan pendekatan biokimia ditambah karo prosedur prilaku kewan sing kompleks. Dheweke bubar nemokake peran anyar kanggo serotonin lan dopamin ing regulasi langsung ekspresi gen lan fungsi protein liwat proses sing disebut monoaminilasi. Karya iki minangka owah-owahan paradigma ing pangerten carane neurotransmiter iki operate ing otak, carane pengaruhe proses paling dhasar lan penting saka sistem saraf pusat, lan jalaran saka tingkat monoamine ngrubah ing kecanduan lan penyakit. Maze dijenengi penyidik ​​​​Institut Kedokteran Howard Hughes, salah sawijining peneliti paling enom sing saiki nyekel posisi sing luar biasa iki. Dheweke wis nggabungake rong disiplin sing saling gegandhengan lan menehi inspirasi kanggo minat anyar kanggo njelajah aspek dhasar biologi kromatin amarga ana hubungane karo fungsi neuron.

Hadiah Julius Axelrod: Marina Wolf

Bebungah Julius Axelrod ngurmati ilmuwan kanthi prestasi sing misuwur ing bidang neurofarmakologi utawa wilayah sing gegandhengan lan upaya teladan kanggo mentoring para ilmuwan enom. Penghargaan kasebut, sing diwenehake dening Yayasan Eli Lilly lan Perusahaan, kalebu hadiah $ 30,000 saliyane registrasi gratis lan lelungan menyang rapat taunan SfN.

Marina Wolf, profesor neurosains prilaku ing Oregon Health & Science University, ngrintis ide manawa plastisitas sinaptik minangka mekanisme dhasar kanggo pangembangan gangguan panggunaan zat. Pakaryan terobosan dheweke wis dadi paling ngarep kanggo ngerteni terus-terusan kerentanan kanggo ngidam obat-obatan lan kambuh sanajan sawise suwe ora nate. Ing taun 1990-an, nalika lapangan kasebut fokus ing dopamin, dheweke menangake teori kecanduan sing fokus ing plastisitas sinapsis glutamatergik ing sirkuit ganjaran. Sanajan peran plastisitas sinaptik ing kecanduan saiki dadi dogma, Wolf ngadhepi perlawanan sing luar biasa nalika iku, tantangan sing diatasi kanthi nerbitake makalah sing ketat. Ing karya awal nggunakake model sensitisasi prilaku, dheweke nerbitake salah sawijining makalah pisanan sing nuduhake relevansi transmisi glutamatergik kanggo tumindak psikostimulan, bukti pisanan yen sensitisasi melu ningkatake respon reseptor AMPA ing area tegmental ventral, lan demonstrasi pisanan nambah AMPA. ekspresi permukaan reseptor ing nukleus accumbens sawise sensitisasi kokain. Nggunakake model budaya utami, dheweke nerbitake data pisanan babagan perdagangan reseptor AMPA lan modulasi dening reseptor dopamin ing wilayah otak sing gegandhengan karo ganjaran, kalebu demonstrasi pisanan yen skala sinaptik – wangun plastisitas homeostatik – ana ing accumbens nukleus. Ing kertas landmark, Wolf nemokake manawa upregulasi reseptor AMPA sing permeabel kalsium ing inti accumbens nahan idaman sawise pantang suwe saka administrasi kokain, nambah kesadaran babagan pentinge reseptor AMPA atipikal iki kanggo plastisitas prilaku ing lapangan kecanduan lan liya-liyane. Garis kerja iki nduwe janji kanggo pangembangan potensial obat anti-idaman lan dheweke wis ngedegake Eleutheria Pharmaceuticals kanthi pangarep-arep iki. Wolf uga nuduhake komitmen suwene karir kanggo lulusan pendidikan lan bimbingan. Dheweke ngedegake program doktoral neurosains ing Sekolah Kedokteran Chicago lan wis ngupayakake kemajuan wanita lan minoritas sing kurang diwakili ing ilmu pengetahuan liwat layanan ing akeh panitia lan nalika dheweke dadi presiden American College of Neuropsychopharmacology. Dheweke wis nglatih pitulas siswa lulusan lan limalas mahasiswa pascadoktoral, luwih saka setengah wanita. Dheweke minangka advokat sing kuat kanggo para trainee lan menehi dhukungan suwene karir nalika uga ngembangake kamardikan, rasa percaya diri, lan swasembada. Trainee dheweke diilhami dening etika kerja lan cita-cita ilmiah lan pribadine, sing digabungake kanggo ngasilake inovasi kasebut ing bidang neurofarmakologi.

Swartz Prize for Theoretical and Computational Neuroscience: Ila Fiete

Bebungah Swartz kanggo Neuroscience Teoretis lan Komputasi diwenehake marang individu sing nduwe pengaruh gedhe ing lapangan liwat kontribusi sing terus-terusan utawa terobosan anyar ing model teoretis utawa metode komputasi ing neurosains. Hadiah kasebut diwenehake dening Yayasan Swartz lan panampa nampa penghargaan $30,000 lan registrasi gratis lan lelungan menyang rapat taunan SfN.

Ila Fiete, profesor ing Departemen Ilmu Otak lan Kognitif lan Institut McGovern ing Institut Teknologi Massachusetts, wis nambah kawruh babagan mekanisme sirkuit saraf lan fungsine liwat karya teoretis kreatif ing sel grid, komponen sistem navigasi otak mamalia. Fiete wis nuduhake yen sel kothak spike minangka akibat saka panyambungan sirkuit sing drive kegiatan pola dening proses padha Turing pola ing morfogenesis, lan pola iki mbentuk torus-shaped attractor sing nggabungake sinyal kacepetan kanggo nganyari taksiran posisi internal sak pandhu arah. Dheweke uga ngusulake carane jaringan penarik iki dibentuk sajrone pembangunan lan banjur nemtokake lan nindakake tes eksperimen sing kuat babagan ide dheweke. Liwat analisis sawetara set data saka rekaman sel kothak, dheweke nuduhake bukti langsung sing langka kanggo dinamika penarik sing terus-terusan ing otak. Fiete njlentrehake utilitas kode kothak, nggabungake teori nomer lan teori coding kanggo nemokake manawa bisa menehi perwakilan swara sing akurat saka sawetara lokasi kanthi sawetara neuron nalika cukup terstruktur kanggo ngidini operasi nyimpulake kode kanggo pamindahan. kode konsisten kanggo posisi anyar. Dheweke menehi model kepiye korteks entorhinal bisa sesambungan karo hippocampus kanggo nyimpen akeh kenangan kanthi efisien lan kuat, lan ngembangake cara sing luar biasa kanggo ngerteni struktur dinamika intrinsik ing sirkuit neuron, sing ndadékaké panemuan jaringan mamalia thalamic sing makili arah sirah kanthi tepat. ring siji-dimensi negara lan saben modul kothak punika torus loro-dimensi, minangka mbadek. Bubar, Fiete wis njelajah munculé organisasi modular, baris karya sing njlentrehake carane modularitas sel kothak lan modul cortical umum bisa ngatur dhewe saka gradien genetik Gamelan. Badan kerja Fiete wis nggawe bidang neurosains kanthi signifikan lan bakal terus ditindakake ing mangsa ngarep.

##

Society for Neuroscience (SfN) minangka organisasi ilmuwan dhasar lan dokter sing nyinaoni otak lan sistem saraf.


Penafian: AAAS lan EurekAlert! ora tanggung jawab kanggo akurasi rilis warta sing dikirim menyang EurekAlert! dening institusi nyumbang utawa kanggo nggunakake informasi liwat sistem EurekAlert.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *