Sparking kapentingan – Sidney Daily News

PIQUA – Edison State Community College (ESCC) nganakake Wanita taunan ing STEMM Expo bubar.

Ekspo 2022 minangka Ekspo Wanita ing STEMM taunan kaping 15 sing dianakake ing Edison, kanthi setaun wis virtual lan ekspo 2021 dibatalake amarga pandemi COVID-19.

Dr. Doreen Larson, presiden ESCC, miwiti dina kanthi sambutan sing apik kanggo luwih saka 450 wanita enom lan penasehat / guru. Swara 27 sekolah saka wolung kabupaten Ohio beda, kalebu Indian Lake High School, Jackson Center Schools, Northmont, Piqua lan Tippecanoe Middle lan High Schools, wis siswa nekani expo.

Luwih saka 60 bisnis diundang kanggo rawuh ing pameran kasebut. Bisnis sing rawuh ing Women in STEMM Expo kabeh bisnis basis Ohio, sawetara perusahaan gedhe duwe ngarsane nasional. Miturut Larson, salah sawijining tujuan ESCC yaiku nyengkuyung para lulusan supaya bisa kerja ing lokal utawa regional.

Larson wis dadi presiden Edison suwene pitung taun lan dadi presiden wanita pisanan. Larson nyatakake salah sawijining sebab perguruan tinggi ngundang siswa sekolah menengah uga siswa sekolah menengah amarga akeh keputusan penting sing ditindakake ing sekolah menengah. Ngundang siswa sekolah menengah menyang ekspo muga-muga bisa narik minat ing matematika utawa ilmu pengetahuan sing bisa nyebabake karir ing STEMM.

“Yen kita bisa narik (minat) kasebut lan nyambungake ing tingkat sekolah menengah, mula bisa uga kita bisa nguatake kanggo masa depan. Yen dheweke bakal sinau babagan ilmu apa wae sing dibutuhake, banjur mlebu ing jalur matematika, ing sekolah menengah, sing bakal mlebu aljabar kasebut, kita bakal ngomong karo dheweke. Mung mbantu dheweke nggawe komitmen kasebut, “ujare Larson.

Pameran kasebut wiwitane diwatesi kanggo sesi breakout karo staf ESCC, nanging amarga salah sawijining tujuan Edison yaiku njaga lulusan ing tenaga kerja lokal, ekspo kasebut dibukak kanggo bisnis Ohio lan gratis kanggo bisnis lokal kanggo melu lan nduduhake karyane. para siswa.

Saben bisnis utawa sekolah sing nekani ekspo diwajibake duwe kegiatan interaktif kanggo melu para siswa, dudu mung informasi kanggo disebarake. Keperluan kegiatan wis ana kanggo muga-muga bisa mbantu siswa golek minat ing STEMM, ora mung kerja ing ngarep.

Dina kasebut kalebu sesi breakout sing dipimpin dening perwakilan saka perusahaan kaya Midmark lan Crown Equipment Corporation, organisasi kaya Inventors Council of Ohio lan guru lan siswa ESCC. Ana telung sesi breakout saka 9:20 kanggo 11:25 am, saben dawane 40 menit. Siswa sing rawuh bisa milih telu saka 25 sesi breakout beda sing ditawakake ing pameran kasebut.

Pameran Wanita ing STEMM 2023 dijadwalake tanggal 3 November, kanggo registrasi acara online ing www.edisonohio.edu/stemm.

Kabeh sesi interaktif. Sesi breakout Midmark Corporation minangka pilihan populer ing pameran taun iki. Sesi kasebut, sing diarani Brave the Winter Wonderland, kalebu nekani siswa mbangun omah saka bahan konstruksi permen. Siswa diwenehi dhaptar syarat kalebu dhuwur, bobot lan unsur konstruksi sing dibutuhake kaya atap lan lawang. Sawise mbangun “omah”, wakil saka Midmark Corporation nguji katrampilan konstruksi siswa marang unsur kasebut. Omah-omah kudu tahan longsoran marmer, badai salju gula bubuk lan lindhu simulasi.

Sesi breakout interaktif liyane ngidini siswa nyoba coding. “Roll” Into Creative Code, sesi sing dipimpin dening Jessica Adams lan Alisha Barton saka Ohio State University Miami County Extension Office ngidini para siswa ngetutake penasaran kanggo robotika lan komputer lan apa sing bisa digunakake; ngodhe.

Sajrone sesi kasebut, Adams lan Barton nekani siswa liwat proses coding dhasar kanggo ngontrol Bot Spheros. Spheros Bots minangka bal robot sing bisa diprogram sing ngidini individu bisa kreatif kanthi coding. Robot kasebut bisa muter ing sembarang arah, madhangi warna sing beda-beda lan malah nggawe swara utawa ngucapake frasa. Padha uga menehi coders kontrol lengkap, coders bisa ngontrol kacepetan, arah, jumlah wektu lelungan utawa dawa ngaso antarane obahe.

Sawise sesi breakout esuk rampung lan istirahat nedha awan wis rampung, akeh wakil bisnis teka kanggo nyiyapake demonstrasi karir interaktif individu kanggo Walk ‘N Explore sore. Bisnis nyiyapake demonstrasi ing meja sing ana ing salah sawijining lorong utama liwat perpustakaan ing ESCC kanggo nekani siswa supaya bisa mlaku-mlaku lan ndeleng jagad STEMM ing Ohio lan apa pilihan sawise lulus yen milih tetep ing dalan matematika utawa ilmu.

Akeh siswa, utamane siswa sekolah menengah, sing ana ing ekspo kasebut minangka perjalanan sekolah, tegese ora mesthi minat karo STEMM sing nggawa dheweke menyang ekspo. Nanging, pangarep-arep Larson lan ESCC yaiku Wanita ing STEMM Expo bisa nyebabake semangat kanggo STEMM ing wanita enom ing saindenging Ohio.

“Dadi apa sing bisa nahan kita? Apa sing ngemu kita wanita bali ing arep menyang mangsa? We are well educated, kita duwe bisnis sing pengin kita. Sing ngemu kita bali saben liyane. Kita minangka kritikus paling awon. Kita minangka kritikus sing paling ala. Lan kita ora cenderung kanggo ndhukung saben liyane. Dadi dina iki, kita duwe akeh, akeh wanita ing kene saka Edison State, sampeyan duwe akeh wanita sing dadi insinyur lan pengusaha sing sukses lan padha teka kanggo nggarap sampeyan, “ujare Larson nalika nampani wanita enom sing umure luwih saka 45 taun menyang pameran kasebut. “Mulane maneh, siji-sijine perkara sing bisa nyegah kita supaya bisa nggayuh masa depan sing lengkap yaiku cara kita nganggep saben liyane. Priksa manawa sampeyan nambani siji liyane, priksa manawa sampeyan nggawe sambungan, simpen kertu kasebut lan tetepake sambungan kasebut amarga iku mesthi masa depan sampeyan.

Siswa mbangun omah “roti jahe” karo Midmark Corporation kanggo nyoba katrampilan konstruksi marang unsur mangsa nalika sesi breakout esuk.

Siswa latihan katrampilan coding karo Spheros Bots sajrone sesi breakout “Roll” Into Creative Code sajrone Women in STEMM Expo taunan kaping 15 sing dianakake ing Edison, Jum’at, 4 November.

Dr. Doreen Larson, presiden ESCC, nampani luwih saka 450 bocah-bocah wadon lan wanita kanggo Wanita taunan kaping 15 ing STEMM Expo.

Edison nganakake Wanita taunan ing STEMM Expo

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *