Spektrum Launch: Apa sing nggawe wawancara sekolah lulusan sing apik? | spektrum

Ilustrasi dening Laurène Boglio

Kevin Bender ngerti carane nindakake wawancara. Dheweke wis dadi panitia penerimaan lulusan paling ora 10 taun, ujare, lan wis dadi ketua babagan 7. Karya kasebut kalebu akeh aplikasi kanggo nemokake siswa lulusan sing bakal nggawa semangat, katrampilan lan keragaman menyang departemen neurologi ing Universitas California, San Francisco, ing ngendi dheweke dadi profesor asosiasi. Pelamar paling dhuwur ngunjungi universitas kanggo ketemu fakultas lan siswa lulusan saiki sajrone wawancara ing situs.

Rapat-rapat iki, nanging kikuk, mesthine bakal nyenengake, ujare Bender. “Sampeyan bisa ketemu wong lan ngomong ilmu kabeh dina. Yen ora nyenengake, sampeyan kudu mikir apa sampeyan pengin nindakake iki. Sawetara obrolan wawancara sing paling apik malah nggawe ide kanggo eksperimen anyar ing laboratorium – kasus “kita mesthi nyoba ngrekrut wong kasebut.”

Nanging sing diwawancarai ora kudu menehi inspirasi riset anyar kanggo nggawe kesan sing apik, ujare Bender. Dheweke paling kepengin weruh kepiye para calon siswa melu ilmu: “Kita pengin ngerti yen sampeyan jinis wong sing bisa mikir ing sikile, mikir kritis babagan apa sing wis ditindakake, lan seneng mikir babagan iki,” ujare. ngandika.

Sing asring katon nalika obrolan babagan riset siswa, ujare Bender. Akeh siswa sing siap ngandhani para wawancara babagan pakaryane, ujare, nanging sing paling apik bisa luwih jero. “Iku pitakonan tindak lanjut ngendi sampeyan misahake gandum saka chaff,” ngandika. “Ing kono sampeyan ngerti sapa sing bener-bener mikir babagan apa sing ditindakake, lan sapa sing, ing kontras, mung dilatih kanthi apik.”

Salah siji cara sing diwawancarai bisa nduduhake kawruh sing luwih jero yaiku kanthi menehi konteks babagan karyane, Jennifer Heemstra, profesor kimia ing Universitas Washington ing St. Louis, Missouri, nulis ing Twitter. “Yen sampeyan seneng banget kanggo nuduhake babagan pakaryan sampeyan, gampang banget kanggo miwiti apa sing sampeyan lakoni, nanging ing konteks wawancara (lan umume komunikasi ilmiah) penting kanggo njlentrehake *kok* sampeyan nindakake proyek kasebut, Heemstra nulis.

Wong sing diwawancarai uga kudu nimbang perasaane babagan departemen sing lagi dikunjungi, ujare Bender. “Apa ana rasa apa lingkungan ndhukung?” ngandika. “Apa iki bagéan saka donya sing sampeyan pengin manggon ing limang, enem taun?”

Kanggo tujuan kasebut, mbiyantu nyiyapake dhaptar pitakonan kanggo takon marang fakultas lan siswa. Julie Cristello, calon Ph.D ilmu klinis ing Florida International University ing Miami, wis malah nyusun dhaptar sing diwawancarai bisa uga pengin mbudidaya.

Dene apa ora apa nalika wawancara? Kanggo wiwitan, aja dadi wong bodho – sawayah-wayah, ujare Bender. Calon siswa diundang kanggo kumpul karo siswa saiki, ngobrol karo administrator lan akeh obrolan ora resmi liyane. Komentar rasis, seksis utawa umume ora sopan ing salah sawijining setelan kasebut bisa mengaruhi keputusan, ujare. “Yen ana wong punk, wong kasebut – ora ketompo carane apik ing kertas – dheweke ora bakal diakoni,” ujare Bender. “Kita nggoleki warga sing apik.”

Proyek, latihans lan dana:

  • Pusat Analisis Selular Terintegrasi, koleksi enem klompok riset ing New York City sing nggunakake genomik sel tunggal kanggo mangerteni pembangunan, nampa aplikasi kanggo Program Riset Musim Panas Sarjana 2023. Program kasebut suwene wolung minggu lan mbayar stipend $ 8,000.
  • Rebecca Saxe, profesor ilmu otak lan kognitif ing Institut Teknologi Massachusetts, nyewa associate postdoctoral kanggo lab dheweke.
  • Institut Allen ing Seattle, Washington, rencana kanggo nawakake macem-macem lokakarya, wiwit wulan Juni, kanggo peneliti awal karir, kalebu Neuropixels lan OpenScope Workshop lan Workshop Musim Panas ing Otak Dinamis, sing bakal fokus ing “neurbiologi pangolahan sensori, coding lan dinamika populasi saraf.

Dianjurake sumber daya:

  • Akeh peneliti karir awal berjuang karo manajemen wektu, nanging netepake tujuan gambar gedhe, kanthi rutin nggambarake kemajuan lan nelusuri tugas mingguan bisa mbantu, nyerat Maya Gosztyla, mahasiswa pascasarjana ing Universitas California, San Diego, ing a alam Kolom Karir.
  • Yen sampeyan ora entuk pakaryan akademik sing dilamar, bisa uga amarga ana sing ora bisa dikendhaleni, ujare Paul Schofield, profesor filsafat ing Bates College ing Lewiston, Maine, ing wektu sing dawa. Utas Twitter sasi kepungkur. Contone, Schofield wrote, panitia bisa mikir sampeyan banget padha – utawa ora cukup padha – kanggo wong liya ing departemen, utawa padha duwe wong liya sing wis rencana kanggo nyewa. Utas kasebut minangka pangeling-eling manawa panitia sing nyewa dumadi saka manungsa.
  • Mlaku adoh saka sekolah pascasarjana ora padha karo kegagalan, nyerat Jacqueline Forson, mahasiswa doktoral ing Universitas Michigan ing Ann Arbor, ing artikel kanggo ngelmuing ngendi dheweke nyritakake pengalaman dheweke njupuk cuti medis saka Ph.D.
  • Jenny Mai Phan, peneliti postdoctoral ing Universitas Wisconsin-Madison, ngandika babagan pindhah menyang riset autisme, nampa diagnosis autisme dhewe lan prioritizing ilmu apik liwat asil cepet, ing obrolan karo Shannon Des Roches Rosa dikirim ing situs Thinking Person’s Guide kanggo Autis.
  • Apa sampeyan duwe resolusi akademik kanggo taun anyar? Andrew Wood, sing ing taun pungkasan gelar Ph.D biologi ing Universitas Oxford ing Inggris, nindakake – lan dheweke mbatesi telu kasebut ing artikel kanggo alam.
  • Anthony Fauci, mantan kepala penasehat medis presiden Amerika Serikat, nggambarake dalan karire lan menehi saran kanggo para ilmuwan mbesuk ing esai sing ditulis kanggo teh New York Times sadurunge pensiun. Generasi dokter lan peneliti sabanjure bisa mbantu ndandani kapercayan umum babagan ilmu pengetahuan kanthi mesthekake yen keputusan kebijakan “didorong dening data sing paling kasedhiya,” tulise.

Sembarang saran carane nggawe newsletter iki minangka migunani sabisa, utawa Rekomendasi kanggo topik apa kita kudu nutupi sabanjuré? Kirimi menyang [email protected].

Kutip artikel iki: https://doi.org/10.53053/PFWD6990

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *