Spenberger ngalahake tantangan GOP ing balapan bellwether Virginia

Rep. Abigail Spanberger (D-Va.) digambarake bakal menang maneh pemilihan ing Virginia kang 7 Congressional District, fending mati tantangan Republik competitive ing negara bellwether tombol.

CNN lan NBC disebut lomba.

Spanberger, mantan pejabat CIA, ngalahake Republik Yesli Vega, anggota Dewan Pengawas Pangeran William County lan mantan perwira polisi, ing balapan sing dirating dening Cook Political Report minangka “munggah”. Cacat pemilihan nonpartisan sedhela mindhah balapan saka “munggah” dadi “Demokratik ramping” ing awal September, nanging mbalekake maneh ing pungkasan Oktober.

Kamenangan Selasa njamin Spanberger dadi mangsa katelu ing Kongres, lan menehi tandha kaping telune dheweke menang balapan kongres. Ing taun 2018 lan 2020, dheweke menang ora luwih saka telung poin persentase. Distrik dheweke taun iki duwe +2 Demokrat, miturut FiveThirtyEight.

Rep. Abigail Spenberger (D-Va.) menang lomba pemilihan maneh sawise lomba banget kompetitif nglawan Republik Yesli Vega. (Greg Nash)

Lomba kasebut dadi berita utama ing siklus iki amarga fokus ing penolakan pemilihan, sing dadi tema utama ing sawetara balapan pemilihan ing saindenging negara. Iki uga katon minangka harbinger kanggo gelombang abang yen Spenberger wis kalah.

Vega, sing mantan Presiden Trump disetujoni, wis mangu-mangu babagan asil pemilihan presiden 2020, sadurunge ngaku yen bukti “terus metu sing nuduhake yen pemilihan 2020 diganggu,” nanging ora gelem ngomong. dheweke percaya yen balapan kasebut dicolong. VPM entuk audio saka forum ing ngendi dheweke nggawe komentar kasebut.

Nanging ing wawancara karo The Washington Post, calon kasebut ngakoni manawa Presiden Biden minangka “presiden Amerika Serikat” nalika ditakoni apa dheweke kapilih kanthi sah, ora gelem menehi jawaban ya utawa ora. Dheweke uga ujar “wong Amerika milih” Biden.

Faktor kasebut nyebabake Rep. Liz Cheney (R-Wyo.) menyang distrik, ngendi dheweke resmi mbuwang support konco Spaenberger.

Republik Wyoming – sing kalah ing pemilihan maneh ing musim panas iki kanggo penantang sing didhukung Trump sing ujar manawa balapan 2020 diculik nglawan mantan presiden – ujar manawa dheweke nyetujoni Spanberber sanajan ana bedane kebijakan sing jero.

“Kita ora setuju karo saben kabijakan, nanging aku yakin manawa Abigail wis darmabakti kanggo ngladeni negara iki lan para konstituen lan mbela Konstitusi kita,” ujare Cheney ing pratelan. “Mungwan Abigail promosi teori konspirasi, nolak asil pemilihan sing ora disepakati, lan mbela sing ora bisa dibela.”

Yesli Vega

Vega nglaporake dhukungan kanggo klaim palsu mantan Presiden Trump yen pemilihan 2020 dicolong, spurring Rep. Liz Cheney kanggo nyetujui Spanberger. (Greg Nash)

Vega, ing sisih dheweke, umume ora ngrembug babagan Trump babagan kampanye kampanye, kaya sing dicathet dening The Washington Post. Tilas presiden ora populer ing pinggiran Virginia, sing dadi faktor pendorong gedhe ing mburi gelombang biru 2018 sing milih Spenberger dadi Kongres, lapor outlet kasebut.

Dheweke ngremehake endorsemen ing dina pemilihan, miturut Post. Strategi kasebut padha karo Virginia Gov. Glenn Youngkin (R), sing mbalikke gubernur umum taun kepungkur sawise ora nyebutake dheweke.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *