Sugeng rawuh ing jaman ‘waktu pasar’! Digitalisasi kemasan ora bisa dihindari | Artikel

Survei anyar sing ditindakake dening Konfederasi Industri Nasional Brasil (CNI), sing dumadi saka luwih saka 1,000 perusahaan, ngandhakake yen industri manufaktur Brasil luwih digital tinimbang limang taun kepungkur. Yen ing 2016, kurang saka setengah (48%) perusahaan sing ditliti nggunakake teknologi digital, ing 2021 persentase iki mundhak dadi 69%, miturut artikel anyar Liliam Benzi.

Nanging, bottleneck isih ana ing macem-macem teknologi cilik sing digunakake, sing nuduhake proses digitalisasi isih ana ing tahap awal. Dadi, survey kasebut nuduhake manawa 26% responden nggunakake siji nganti telu saka 18 teknologi sing kadhaptar, lan mung 7% sing nggunakake 10 utawa luwih. Kanggo 37% perusahaan, kekurangan profesional sing mumpuni minangka penghalang eksternal kanggo adopsi teknologi digital.

Lan pitakonan muncul: carane nggawe transisi saka reaktif menyang lingkungan proaktif, utamané ing cilik saka industri packaging, bisnis B2B? Sanajan akeh sing dicritakake babagan lelungan Industri 4.0, sawetara sing jelas bakal miwiti. Siji bab tartamtu, digitalisasi proses ora bisa dihindari, kaya digitalisasi kemasan dhewe ora bisa dihindari. Konsumen digital lan ora bakal bali. Mula, industri bakal adaptasi karo panjaluk kasebut.

Bubar, Videojet, perusahaan multinasional menehi tandha lan coding, nawakake klien panganan penting ing Chili esuk eksklusif konten sing mung kasebut: konektivitas kemasan supaya bisa aktif lan cerdas.

Miturut spesialis ing kasunyatan ditambah (AR) lan interaktif, packaging disambungake, Henry Assef, ora mung industri, nanging uga merek perlu teknologi kanggo tarik manungsa waé kanggo PDVs lan ngirim informasi. Lan penylametan informasi iki 70% luwih gedhe kanthi nggunakake teknologi sing ‘ngomong’ karo konsumen.

Kajaba iku, teknologi kasebut ngidini pamilik merek bisa ngawasi kabiasaan konsumen, mbenerake masalah sing bisa ditindakake, menehi solusi ing wektu sing luwih sithik lan, utamane, prédhiksi kabiasaan konsumsi anyar. Iku teknologi ngowahi kemasan dadi pengalaman aktif kanggo lan karo konsumen.

Nanging bali menyang jagad manufaktur: Kepiye carane miwiti lelungan digital? Mungkin langkah pisanan yaiku ndeteksi masalah. Miturut ahli, nggunakake Artificial Intelligence (AI) kanggo tujuan iki relatif prasaja. Sistem njupuk data, liwat sensor utawa gambar, lan bisa nggambarake kinerja aset.

Sawise kapercayan ditetepake karo sistem kasebut, dadi luwih gampang nggunakake pembelajaran mesin lan teknologi AI supaya aset tetep lancar ing lantai toko lan mikir babagan aplikasi digital anyar. Ing tembung liya, proses kasebut minangka salah sawijining evolusi sing terus-terusan.

Sing penting ing proses iki yaiku perusahaan kudu ngerti masalahe lan tetep mbukak – lan disiapake kanthi budaya – kanggo lelungan digital. Ora nggabungake teknologi digital menyang proses lan kemasan ora dadi pilihan maneh.

Kabeh kudu dipantau, utamane nalika industri kemasan ora didorong dening tren makro, nanging tren mikro. Iki minangka gerakan sing tambah akeh lan macem-macem sing gumantung marang teknologi supaya bisa diowahi dadi proses, produk, lan kemasan sing nyambung sing cocog kanggo pasar, masyarakat lan lingkungan.

Liliam Benzi minangka wartawan kemasan sing misuwur saka Amerika Latin lan saiki dadi pejabat pers & komunikasi kanggo Organisasi Kemasan Dunia, WPO. Uga, dheweke dadi Presiden kepungkur Organisasi Pers Pengemasan Internasional, IPPO. Artikel iki pisanan muncul ing Internet of Packaging Journal (IoP Journal), ing Brasil, kanthi ijin sing diterbitake ing kene.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *