Suwene Suwene Sinau Cara Nggawe Kode kanthi Profesional?

Artikel iki disponsori dening Coder Academy.

Pasar kerja kanggo coding wis berkembang ing taun-taun pungkasan, lan mung nyepetake kanthi kerja saka omah dadi luwih main. Kanthi owah-owahan revolusioner iki kanggo cara kerja, karir ing coding bisa menehi tunjangan sing luar biasa, saka keseimbangan kerja-urip sing fantastis nganti inisiatif sing ora kaetung kanggo nuntun wong ing industri. Mulane, Seek prédhiksi wutah 25% ing lapangan kerja sajrone limang taun sabanjure dadi salah siji saka limang peran paling akeh sing dikarepake sawise covid.

Coding ora mung diwatesi kanggo profesi program sing abot. Nalika jagad maju menyang ruang digital, macem-macem industri uga wis mulai transisi menyang ruang digital. Malah desainer grafis saiki kudu ngerti katrampilan pangembangan web dhasar utawa HTML amarga alasan praktis.

Iki sebabe akhir-akhir iki ana dorongan gedhe kanggo nyurung tenaga kerja menyang proyek pemrograman. Malah telung taun kepungkur, Presiden AS Joe Biden ngandhani para penambang batubara supaya “sinau carane kode” lan nggunakake katrampilan sing bisa ditransfer ing industri sing beda. Amarga push iki, sawetara inisiatif wis dibukak kanggo mbantu wong ngalih karir lan mlebu ing sektor teknologi.

Giselle Lima minangka conto sing apik babagan owah-owahan karir iki, lulus saka kursus BootCamp sing ditawakake Coder Academy, kabeh perguruan tinggi swasta Australia sing nawakake macem-macem kursus babagan coding lan desain UX. Giselle wis kerja ing industri manufaktur sajrone 13 taun lan rumangsa butuh refresh gedhe. Dheweke pengin mlebu industri ing ngendi dheweke bisa nggunakake sawetara katrampilan sing bisa ditransfer, lan nggarap proyek kreatif sing bakal nantang lan nglatih katrampilan ngrampungake masalah.

Ing sepuluh sasi kepungkur, Giselle wis metu saka pakaryane, ndhaptar ing Bootcamp Pengembangan Web kanthi cepet ing Akademi Coder, lan uga nampa beasiswa ‘Keragaman Teknologi’. Sawise ngrampungake magang patang minggu, dheweke wis bisa ngamanake posisi full-time minangka Konsultan Junior ing Alembic.

Kita ngomong karo Giselle kanggo ngrungokake luwih akeh babagan crita lan pengalaman dheweke ngganti karir dadi coding.

Suwene Suwene Sinau Cara Nggawe Kode kanthi Profesional?
Giselle Lima

Suwene sampeyan sinau kode?

Iku angel kanggo njawab amarga aku mesthi isih ana ing perjalanan sinau babagan coding. Nanging butuh nem sasi kanggo pindhah saka kawruh coding nul kanggo ngerti cukup kanggo ngamanake internship ing pangembangan piranti lunak.

Atribut apa sing kudu sampeyan duwe yen sampeyan lagi mikir babagan coding?

Ngelingi yen coding mbutuhake pemecahan masalah lan debugging sing terus-terusan, sing bisa nyebabake sawetara frustasi ing dalan, aku percaya yen daya tahan, sabar, pamikiran analitis lan perhatian marang detail minangka katrampilan sing migunani kanggo bisa dadi pangembang.

Saran apa sing bakal sampeyan wenehake kanggo wong sing pengin mlebu coding?

Coba pirang-pirang kursus coding online gratis sing bisa sampeyan lakoni kanggo ndeleng manawa iku kanggo sampeyan. Lan, yen ya, aku nyaranake ndhaptar ing boot camp yen iku pilihan sing sampeyan pikirake. Iku apik kanggo ora mung sinau dhasar coding sing apik kanthi cara sing dipandu, nanging uga mbantu sampeyan nyambungake karo devs liyane sing nuduhake dalan sing padha, supaya luwih ngerti apa sing dikarepake industri saka sampeyan minangka pangembang, lan malah nemokake internship utawa panggonan kerja. sawise kursus.

Sanajan sampeyan bisa sinau babagan kode liwat sinau mandiri, yen sampeyan ora ngerti apa sing kudu disinaoni lan sepira jero sampeyan kudu mlebu saben topik, sampeyan bisa kanthi gampang keganggu amarga akeh sumber daya sing kasedhiya ing kana. sampah wektu nyoba kanggo tokoh metu ngendi kanggo fokus.

Apa sawetara katrampilan sing bisa ditransfer sing ditemokake saka siji industri lan nggawa menyang pangembangan piranti lunak?

Penasaran, komunikasi, pemecahan masalah, kerja tim, manajemen wektu, manajemen proyek lan kemampuan adaptasi minangka sawetara katrampilan alus sing wis dikembangake ing karir sadurunge sing migunani lan ditrapake kanggo pangembangan piranti lunak.

Kepiye sampeyan nemokake pangembangan piranti lunak minangka industri sing cocog karo sampeyan?

Kaping pisanan, aku ndhaptar sawetara kursus online, kayata Codeacademy, CS50x lan freeCodeCamp, mung kanggo ndeleng apa aku seneng coding. Sawise aku weruh dhewe nimbang ngowahi sing dadi karir, aku nggolèki wong ing LinkedIn sing wis nggawe owah-owahan karir menyang Software Development lan tekan metu kanggo wong-wong mau takon bab pengalaman lan lingkungan karya. Supaya bisa ngrasa yen aku bisa ndeleng aku nggarap proyek sing padha.

Kanggo kaget, aku nemokake komunitas sing ndhukung lan andhap asor kanthi akeh wong sing gelem nulungi. Lan kamungkinan kanggo nggarap soko sing nyenengake, sing nyurung sampeyan sinau babagan anyar saben dina ing lingkungan sing ramah lan ndhukung, sing nggawe aku mutusake kanggo mlumpat menyang Pengembangan Piranti Lunak.

Kepiye carane sampeyan nggambarake keragaman teknologi?

Diversity in tech yaiku beasiswa sing ditawakake Coder Academy kanggo nyengkuyung keragaman ing sektor teknologi. Teka saka industri manufaktur, ing ngendi aku dhewe ora weruh akeh karya praktis sing kedadeyan ing babagan keragaman lan inklusi, nampa beasiswa iki, sawise mutusake kanggo mlebu ing pangembangan piranti lunak, minangka jaminan banget yen aku pindhah menyang industri sing, sanajan isih ana longkangan bhinéka amba kanggo isi, wis gaweyan kanggo ngganti skenario saiki lan menehi kula kesempatan kanggo kontribusi kanggo sabab.

Kesempatan apa sing wis diwenehake marang sampeyan ing teknologi sing durung ditampa ing industri liyane?

Kesempatan kanggo fokus ing keseimbangan kerja-uripku pancen gedhe kanggo aku. Aku nemokake dandan gedhe ing kesehatan mental wiwit miwiti kerja kanthi jarak jauh, lan iki dudu pilihan sing bisa ditindakake nalika sampeyan ngatur jalur produksi. Siji liyane sing dakkarepake yaiku kesempatan kanggo kalebu ing rutinitas kerjaku wektu khusus kanggo pangembangan profesionalku dhewe, sing, ing papan kerjaku saiki, uga kalebu tunjangan tahunan kanggo nyengkuyung kabeh karyawan supaya terus nambah skill profesional.

Suwene Suwene Sinau Cara Nggawe Kode kanthi Profesional?
Kredit Gambar: Getty Images/Luis Alvarez

Yen sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan Bootcamp Giselle, klik kene.

Coder Academy minangka panyedhiya Bootcamp OG Australia sing nyampur pengalaman ing pendhidhikan bebarengan karo pimpinan industri kanggo ngrancang kursus kanggo ngisi kesenjangan katrampilan. Kursus sing ditawakake 100% online lan dirancang kanthi kuat, ngompres kualifikasi sing butuh nganti setahun dadi wektu sing luwih cendhek tanpa kompromi asil sinau.

Nekani kelas nalika kerja full-time bisa dadi angel banget, mula tim ing Akademi Coder uga responsif lan lincah kanggo nyukupi kabutuhan sampeyan.

Yen sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan Akademi Coder lan kursus sing ditawakake klik ing kene.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *