Tanggung jawab pangembang sing fokus ing data berkembang ing taun 2022

Tanggung jawab pangembang sing fokus ing data saya ganti amarga teknologi berkembang lan pengambilan keputusan adhedhasar data dadi luwih penting kanggo organisasi.

Peran pengkodean tradisional ditambah karo pengaruh anyar babagan pengambilan keputusan organisasi, nggawe set data lan tampilan gambar gedhe babagan kabeh proses pipa data.

Analis Enterprise Strategy Group Stephen Catanzano wis ngentekake taun kepungkur kanggo riset lan nganalisa evolusi peran pangembang data-sentris. Ing wawancara iki, dheweke nuduhake wawasan babagan carane peran diganti lan ngapa.

Kepiye carane sampeyan nggambarake tanggung jawab pangembang sing fokus ing data ing taun 2022?

Stephen Catanzano: Pangembang kudu mikir luwih jembar tinimbang ing jaman kepungkur. Saiki dheweke kudu menehi pertimbangan luwih akeh babagan data sing ana ing saindenging organisasi lan cara diproses supaya bisa digunakake kanggo nggawe keputusan. Sampeyan saiki duwe ilmuwan data, ilmuwan data warga, konsumen, pembuat keputusan bisnis lan akeh pangguna data liyane.

Kita ndeleng iki minangka peran sing terus berkembang nganti saiki melu nggawe keputusan, apa pengaruhe tuku utawa anggaran ing mangsa ngarep kanggo tuku, yaiku sing durung nate dideleng kanggo pangembang. .

Apa peran tradisional pangembang data-sentris sing paling fokus ing? Apa persona pangembang data-sentris sing khas?

Stephen Catanzano

Catanzano: Biasane coding lan makarya ing silo ing fungsi utawa peran khusus sing berorientasi tugas. Dheweke isih bakal bisa nindakake peran kasebut, nanging luwih akeh mikir babagan data ing sistem kasebut tinimbang sistem kasebut dhewe.

[Their persona] dadi luwih pengaruh ing organisasi; ora mung wong sing bisa nindakake akeh coding. Iku wong sing mikir babagan gambar gedhe. Set skill uga wis diganti sawetara. Saiki luwih akeh integrasi API kanthi macem-macem aplikasi sing bisa dideleng [at] lan cara kerjane ing kabeh alur kerja saka ingestion data menyang pangguna pungkasan sing nggunakake. Dheweke duwe database, tlaga data, gudang data, tlaga data, persiapan data, katalog data, kualitas data lan orkestrasi data minangka sawetara teknologi sing kudu dipikirake ing platform data modern. Kabeh potongan kasebut minangka bagean saka aliran data, pipa data uga, saka sumber data menyang pangguna pungkasan. Banjur sampeyan uga duwe learning machine lan AI kanggo … nimbang. Kabeh potongan iki kudu bebarengan.

Kenapa kepribadiane berubah?

Catanzano: Ora penting taun kepungkur. Aku akeh sing wis mimpin dening sisih bisnis perusahaan. Saka ndhuwur mudhun, sampeyan duwe CEO sing ujar, ‘Kita kudu bisa nggawe keputusan sing luwih cepet, utawa nggunakake data kanggo kauntungan kompetitif,’ sing nggawe tekanan luwih akeh kanggo IT. Sampeyan uga ndeleng luwih akeh perusahaan nggunakake set data eksternal. Kita ora weruh iki limang taun kepungkur. Njupuk data cuaca minangka conto. Kita bisa ndeleng data historis sajrone 30 taun kepungkur lan nggawa menyang set data lan mbandhingake tren kasebut ing jaman saiki lan nggawe model analitik prediktif kanggo nggambarake tren ing mangsa ngarep, sing bisa nduwe pengaruh ing pengiriman lan rantai pasokan. Pangembang saiki mikir luwih akeh tinimbang sadurunge babagan data lan kurang babagan coding lan pangembangan silo.

Napa pangembang data-sentris entuk tanggung jawab luwih akeh babagan keputusan tuku pungkasan?

Catanzano: Dheweke dadi luwih tanggung jawab kanggo asil data sing dikirim menyang pembuat keputusan tinimbang sadurunge. Saiki dheweke kudu mikir babagan ngendi data kasebut, ngolah lan ngirim menyang pangguna pungkasan kanthi cepet supaya bisa nggawe keputusan kanthi nyata. Kanggo ngrampungake iki, dheweke kudu duwe tanggung jawab babagan teknologi apa sing digunakake. Iki minangka salah sawijining sebab kenapa peran kasebut ganti. Dheweke kudu nindakake luwih akeh karya API, nyambungake aplikasi bebarengan, mikir babagan kualitas data, tata kelola data. Persentase dhuwur wektu saiki fokus ing data.

Nalika owah-owahan iki wiwit tren lan apa katalis?

Catanzano: Salah sawijining katalis gedhe yaiku sampeyan duwe luwih akeh perusahaan sing nyoba nggawe keputusan sing didorong data wektu nyata kanggo kauntungan kompetitif utawa nanggepi kahanan sing owah. Dadi, data sing luwih cepet lan luwih resik bisa tekan pangguna pungkasan kanggo nggawe keputusan, luwih dhuwur nilai sing bisa ditemokake saka data kasebut. Ana ROI sing kuwat banget kanggo nggawe keputusan wektu nyata. AI lan ML uga dadi pembalap gedhe. Minangka teknologi wis maju, … data wektu nyata kanggo nggawe keputusan wis dadi kasunyatan.

Akselerasi teknologi sajrone telung nganti limang taun kepungkur wis dadi katalis. Teknologi kasebut nyedhaki titik kaya data wektu nyata ing platform data ngganti kabeh lan tekan tonggak sejarah sing dikarepake perusahaan wis suwe banget.

Kepiye pangembang nambah partisipasi data ing nggawe konten?

Perusahaan sing pancene dadi data centric yaiku sing dadi luwih cepet lan nggawe kaluwihan kompetitif.

Catanzano: Iki berkembang minangka konten kayata set data, yaiku set data internal lan eksternal sing bisa digunakake dening sapa wae ing perusahaan. Contone, set data internal bisa dadi kabeh cathetan sejarah saka keuangan. Kanggo sawetara industri uga bisa akses menyang data kamar resik kanggo marketing lan data iklan. Biyen yen sampeyan pengin tuku data saka Google, sampeyan bisa ngakses kanthi API, nanging saiki dheweke ngontrol ing kamar sing resik kanggo ketemu kabijakan privasi lan pamrentahan. Saiki sampeyan kudu ngliwati proses ngliwati kamar sing resik, banjur ngekstrak data saka kamar sing resik, kanggo mbangun kumpulan data. Panggunaan set data minangka langkah gedhe kanggo organisasi kanggo ngrujuk data historis saka akeh sumber kanggo mbantu prédhiksi aktivitas ing mangsa ngarep lan liya-liyane. Iki pancene bisa mbantu nggawe keputusan lan mbangun perusahaan sing luwih efisien lan reaktif.

Apa sawetara tips utawa praktik paling apik kanggo sinau katrampilan anyar iki?

Catanzano: Iku akeh pembangunan API lan owah-owahan ing pola pikir; mung mikir babagan gambar sing luwih gedhe tinimbang fokus ing tugas. Akeh vendor lan mitra awan sing luwih gedhe wis nindakake pakaryan sing apik kanggo ngajari para pangembang babagan ide iki lan konsep iki supaya bisa nyepetake apa sing kudu dipikirake. Pancen luwih akeh manajemen data tinimbang sadurunge, tegese luwih akeh tes API, mbangun ekosistem teknologi lan tanggung jawab kanggo kualitas data sing dikirim menyang pembuat keputusan. Akeh pendhidhikan saka vendor awan — Amazon, Google, Azure — bisa cepet cepet. Aku mikir sapa wae sing kerja karo panyedhiya awan saiki wiwit ngerti perane luwih apik.

Kita krungu saka akeh perusahaan sing ujar manawa perusahaan kasebut kabeh babagan data. Iki carane pangembang data-sentris kudu mikir babagan organisasi, apa lagi ana dina iki utawa ing dalan. Perusahaan sing pancene dadi data centric yaiku sing dadi luwih cepet lan nggawe kaluwihan kompetitif. Yen sampeyan durung ana ing kana, mula kudu dipikirake kanthi luwih serius. Ana kesenjangan sing kita deleng ing antarane sing pancene melu lan sing ora melu lan jurang kasebut saya tambah akeh minangka keuntungan kompetitif. Aku bakal nyengkuyung wong supaya dadi organisasi sing didorong data kanthi serius.

Cathetan editor: Tanggapan diowahi kanggo dawa lan gamblang.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *