Taun anyar, MDS anyar, tekad anyar

wuh! Apa taun anyar.

Ngenteni … Aku ora ateges sing aku party hard. Ora, aku ana ing amben cepet turu sadurunge tengah wengi. Ya, aku wong iku. “Auld Lang Syne” iki sung kanggo swaying Sampanye kaca tingal nalika aku seneng snoozed ing taun anyar.

Maksudku, 2022 menyang ngendi? Lan, terus kanggo kulo alam bébas 2023 bakal. Akeh sing ana ing ngarep lan kita kudu siyap.

Ing Forum Open Door pungkasan 2022, Pusat Layanan Medicare & Medicaid nuduhake manawa kita kudu ngarepake Manual RAI sing wis direvisi ing awal Q2 2023 lan video latihan bakal kasedhiya ing Mei. Aku eagerly nunggu iki minangka akeh minangka sampeyan.

Nalika kita ngenteni, isih ana MDS v1.17.2 sing kudu rampung kanthi akurat liwat pedoman ing manual RAI v1.17.1 sing, ora sengaja, wis dianyari karo rong dokumen errata wiwit 2019.

Ing Juli 2022, CMS nerbitake nomer loro saka dokumen kasebut minangka asil saka basa sing ditambahake menyang State Operations Manual (SOM) Lampiran PP sing ana gandhengane karo kualifikasi kanggo diagnosa wong sing ngalami skizofrenia. Punika urutanipun.

SOM Lampiran PP

F641 lan F658 – “CMS ngerti kahanan sing praktisi duweni potensi misdiagnosis warga kanthi kondisi sing antipsikotik minangka panggunaan sing disetujoni (contone, diagnosis skizofrenia anyar) sing banjur bakal ngilangi penduduk kasebut saka ukuran kualitas antipsikotik sing tetep suwe. Kanggo kahanan kasebut, temtokake yen ana ora kepatuhan kanggo ngrampungake penilaian sing akurat saka fasilitas kasebut. Praktek iki bisa uga mbutuhake rujukan dening fasilitas lan / utawa tim survey menyang Dewan Medis Negara utawa Dewan Perawat.

F740 – “Skizofrenia kudu didiagnosis dening praktisi sing mumpuni, nggunakake kritéria adhedhasar bukti lan standar profesional, kayata Manual Diagnostik lan Statistik Gangguan Mental – Edisi kaping lima (DSM-5), lan didokumentasikake ing rekam medis warga.”

RAI Manual (Errata p. I-12)

“Ing kahanan sing praktisi duweni potensi misdiagnosis warga kanthi kondisi sing kurang informasi diagnostik sing cocog ing rekam medis, kayata kanggo kelainan mental, diagnosis sing cocog ing Bagean I ora kudu dikode, lan rujukan dening fasilitas lan/utawa tim survey menyang Dewan Medis Negara utawa Dewan Keperawatan bisa uga dibutuhake.

Misdiagnosing skizofrenia ing upaya kanggo circumvent ukuran kualitas hit cetha ing layar radar CMS. Ora mung ana survey non-compliance jalaran, nanging pitunjuk kanggo agensi njaba kanggo akurasi taksiran asil uga ing meja.

Elinga yen persen Short Stay saka warga sing mentas nampa ukuran kualitas obat antipsikotik minangka salah siji saka rong ukuran sing mengaruhi rating Bintang Lima, ing ngendi luwih saka 20% panti jompo duwe nilai QM 0%, mula CMS wis nyetel aturan sing ketat. pathokan saka 0% supaya nampa 100 TCTerms. Iki minangka bar dhuwur sing nggawe tantangan kanggo panyedhiya kanggo entuk 100 poin.

Akurasi MDS uga ana ing mata banteng nalika nerangake kode item I6000. Aja lali pratelan pembuktian ing wiwitan bagean Z0400 sing nyatakake, sebagian, “Aku nyatakake yen informasi sing dilampirake kanthi akurat nggambarake informasi penilaian penduduk kanggo penduduk iki, ” lan sing, “Aku bisa uga tundhuk utawa tundhuk marang organisasiku ing pidana, perdata, lan / utawa paukuman administratif sing akeh amarga ngirim informasi palsu.”

Nggoleki masa depan, kanthi implementasine MDS 3.0 v1.18.11 ing Oktober 2021, bagean N mbutuhake indikasi kanggo kelas obat sing berisiko tinggi, kalebu antipsikotik, sing kadhaptar ing kana. Yen item anyar N0415A Antipsikotik, wis dicenthang diagnosis skizofrenia minangka indikasi kanggo pengobatan iki kudu ketemu kritéria kasebut?

SOM Appendix PP uga nuduhake yen kanggo F756, conto noncompliance sing nuduhake keruwetan ing Level 4 kalebu, “Ing MRR, apoteker nemtokake manawa ana warga diwenehi obat antipsikotik tanpa indikasi klinis. Iki nyebabake penduduk kasebut ana risiko cilaka kayata ngalami tiba, owah-owahan status mental, utawa asil psikososial sing negatif. Cathetan medis ora nuduhake bukti yen dokter sing nekani wis mriksa lan nanggapi irregularity sing diidentifikasi. Irregularity ing kene yaiku kekurangan indikasi kanggo antipsikotik. Kemungkinan skizofrenia sing salah diagnosa bisa munggah menyang jinis irregularity kayane ora jelas.

Lan banjur ana kabeh proses reduksi antipsikotik sing kacathet ing bagean N uga. Pedoman RAI saiki uga lampiran PP saka SOM nyedhiyakake pedoman eksplisit sing samesthine bakal ditindakake relatif marang item sing dikode ing item MDS N0450. Keterlibatan dokter iku penting, lan dokumentasi minangka kunci.

Persyaratan kepatuhan bola salju sing ana gandhengane karo diagnosis skizofrenia lan panggunaan obat antipsikotik sing cocog wis saya gedhe. Koordinator MDS minangka fulcrum, ngimbangi kodhe akurat saka MDS sing nggambarake diagnosis sing cocog lan panggunaan obat sing cocog. Kathah ing baris kanggo non-selaras.

Iki minangka guyonan lucu sing dakrungu bubar, “Mudha yaiku nalika sampeyan diijini turu ing wayah wengi. Umur tengahan iku nalika sampeyan kepeksa. Aku guess aku hubungane karo bagean umur tengah. Ora apa-apa. Aku mutusake kanggo nggawe sing paling apik lan paling apik ing tahap iki ing uripku, nginep ing taun anyar sanajan.

Apa sampeyan ngerti yen tembung Skotlandia “auld lang syne” tegese wektu kepungkur? Ing taun anyar iki, nalika kita ngadhepi MDS anyar lan syarat kepatuhan terus sing ana hubungane karo obat antipsikotik lan diagnosis skizofrenia, ayo ngelingi lan mutusake kanggo terus nempatake penduduk ing tengah kabeh.

Joel VanEaton, BSN, RN, RAC-CT, RAC-CTA, minangka guru master lan wakil presiden eksekutif PAC Regulatory Affairs lan Pendidikan ing Broad River Rehabilitation.

Panemu ditulis ing McKnight kang Long-Term Care News kiriman tamu sing penulis lan ora kudu sing saka McKnight kang Long-Term Care News utawa editor sawijining.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *