Taylor Swift minangka salah sawijining juru crita gedhe ing Amerika

“Saben lagu kaya peta dalan kanggo hubungan kasebut, kanthi tandha-tandha cilik sing bisa uga ora dingerteni kabeh wong, nanging ana sawetara nuansa hubungan kasebut, sawetara petunjuk,” ujare Taylor Swift. Yahoo! Musik ing 2010.

Dasawarsa panulisan lagu ngowahi “petunjuk cilik” kasebut dadi numerologi sing rumit, metafora selendang ing tengah-tengah kanon, judhul lagu kanthi kode, crita sing kasebar nganggo sweter kardigan, referensi Shakespeare, jins biru pudar, kejahatan sejati, YA tropes (contone, penyihir. , kucing, gaun prom, segitiga katresnan remaja lan alter-egos ala) lan kaca diary sing ditutupi glitter-lime – disegel nganggo lambe abang.

Taylor Swift umur limalas nalika dheweke wiwit nggabungake endhog Paskah lan (wink-wink) pesen rahasia menyang karyane. Dheweke announced ing The Tonight Show taun kepungkur:

Aku pengin nindakake perkara sing bisa menehi insentif marang para penggemar supaya maca lirik kasebut … lan katon, aku rumangsa cukup wajar yen wong dadi penggemar musik normal lan duwe hubungan normal karo musik, nanging yen sampeyan pengin mlebu bolongan terwelu karo kita, Ayo, banyu gedhe, mlumpat, kita kabeh mad ing kene.

Nanging ora ana sing “normal” Swiftie; sanadyan ana minoritas sing pengin “Cardigan” dipengaruhi dening Sally Rooney kang Wong Normal (ayo ora menyang kana). Paling Swifties éca unhinged.

“Fandom Taylor Swift minangka Q-Anon kanggo wong sing seneng karo kelas,” tweeted @cdiersing, sing diselehake dening balesan tingkat paling dhuwur: “Anon sing lucu?”

Para ahli teori konspirasi Swifties “Cute Anon” dipérang dadi sawetara subkelompok. Sing paling berpengaruh yaiku “Gaylor,” klompok penggemar rabid sing maju teori yen Taylor Swift homo, dheweke ngode lirik lagu (lan kiriman media sosial) kanggo mbukak kanthi tenang. Siji teori yaiku dheweke ditutup amarga akar musik negara sing luwih “konservatif”. Taylor Swift tetep pribadhi babagan afiliasi politik kanggo umume karire, mbukak awake nganti maca maca saka sisih tengen sing ngaku dheweke minangka “Dewi Aryan”, sing dheweke cepet dipateni.

Taylor mung nggawe upaya sing paling samar kanggo nyelehake gosip Gaylor kanthi ujar LGBTQ minangka “komunitas sing dudu bageanku.” Dheweke katon ora bisa nolak para penggemar sing kepengin banget babagan misteri uripe. Kanggo ngilangi Gaylor uga bakal dadi crita sing ora apik.

Ana akeh conto Taylor nggunakake simbol lan lirik supaya Gaylor tetep urip. Conto paling anyar yaiku single utama tengah wengi, kanthi irah-irahan “Lavender Haze” (lavender minangka simbol kebanggaan gay). Iki minangka wacan cedhak sing entheng lan kakehan, nanging Taylor ora nate protes babagan maca karyane. Kanthi ngidini maca aneh babagan oeuvre dheweke, dheweke nggawe ketegangan kanthi jam sing terus-terusan supaya maca sing kepengin banget nempel ing kaca kasebut nganti mbukak. Apa dheweke bakal metu saka lemari?

“Aku wis nglatih dheweke [Swifties] dadi kaya ngono,” ujare EW ing 2019, njlèntrèhaké carane dheweke kahanan para penggemar kanggo nggoleki pola sing bisa (utawa ora ana) ing crita dheweke.

MJ Corey, sarjana pop sing sinau Kardashians miturut moniker “Kardashian Kolloquium”, wrote ing New Yorker sing Kim Kardashian nggunakake motif superhero kanggo netepake ubiquity ing donya. Taylor nggunakake motif sastra kanggo menehi inspirasi marang para pamaca supaya bisa mbangun jagade Swifites, sing dadi penerjemah setya saka memoar warna abang, ing ngendi protagonis nabrak manten mantan kekasih (Ngomong Saiki); nyipta otofiksi Jake Gyllenhaal ing “All Too While”; nyuwek gaun prom sing lucu crita rakyat; referensi jane Eyre lan Srengenge Uga Muncul; dadi planggaran emosi menyang busur crita ing tengah wengi, ngendi dheweke document kabeh saka kelainan mangan kanggo John Mayer robbing dheweke kesucian dheweke, tema dheweke nylidiki asring.

Yen ana antagonis sing isih ana ing karyane, yaiku John Mayer, sing dirujuk ing trek kaping lima ing Ngomong Saiki – “Dear John,” ngendi Taylor iku cah wadon ing sugih, nangis kabeh cara ngarep, planning dheweke sastra mbales karo Swiftian wordplay sing dirancang kanggo maca cedhak. Taylor nulis dheweke dadi lagu maneh ing album paling anyar, tengah wengi.

Penggemar asring nganggep album kaya seri “karma is real” edisi sabanjure, minangka pangeling yen Taylor Swift seneng nulis crita kanthi tema balas dendam sing dianggep Swifties kaya “milih petualangan sampeyan dhewe” ing “SwiftTok” lan Twitter. “Revenge Swifties,” kaya sing dingerteni, deleng Kanye West, Katy Perry, John Mayer, lan Big Machine’s Scooter Braun minangka jeneng ing dhaptar sing dirujuk ing lagu “Look What You Made Me Do.”

Karma kanggo John Mayer ing kasus iki ditemokake ing numerologi Taylor sing ditulis abang (fitur kunci crita dheweke). Contone, trek sangalas ing tengah wengi yaiku babagan John Mayer. Taylor Swift umur sangalas nalika tanggal Mayer, sing telung puluh loro. Taylor saiki telung puluh loro. Kebetulan? Ora ana apa-apa sing ditindakake dheweke minangka kebetulan; saben rinci ditangani kanthi ati-ati, kaya dheweke nggambarake saga fantasi kanthi mitologi lan basa dhewe. Numerologi ora mung nggawe karyane, nanging saben lirik dadi novel Dan Brown utawa maca crita detektif.

Numerologi kanggo Swifties minangka bagean liya saka basa rahasia sing digunakake kanggo misahake awake dhewe lumrah penggemar musik. Iki nggawe sambungan antarane panulis lan para penggemar, melu proses kreatif lan konsumsi.

Kabeh sing ditindakake Taylor wiwit umur limalas ana tujuane, direncanakake lan nggawe suspensi kanggo mbukak sing gedhe, kayata identitas seksual rahasia utawa crita dendam sabanjure – ditulis nganggo “mata kucing sing cukup cetha kanggo mateni wong.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *