Teknik mbutuhake luwih akeh bakat wanita: kepiye carane bisa teka?

Ngatasi krisis iklim minangka salah sawijining tantangan sing bisa digunakake profesi kanggo narik kawigaten para wanita enom sing nggawe pilihan karir.

Kepiye carane bisa nggawe pengaruh nyata lan mbantu ngatasi masalah gedhe? Kepiye carane bisa mbantu nylametake lingkungan lan nggawe jagad iki dadi papan sing luwih apik? Iki minangka pitakonan sing daktakoni nalika mikir babagan karir ing mangsa ngarep. Nalika aku pancene kasengsem ing kelestarian lan rekayasa, angel kanggo aku ngerti kepiye carane katrampilanku dipasang ing sektor kasebut. Nanging, kuwatirku cepet ilang nalika aku melu Naked Energy ing 2019.

Ora kabeh wanita duwe pengalaman sing padha. Akeh sing isih mikir kepiye cocog karo industri kasebut, utawa mung ora melu teknik sanajan ana kesempatan sing ana. Iku utamané bener kanggo sektor energi dianyari. Yen kita arep narik luwih akeh wanita menyang industri, mula kita kudu ngganti persepsi kasebut.

Teknik nduweni reputasi sing kudu diganti. Tradisional viewed minangka industri banget technical karo alangi dhuwur kanggo entri, iku wikan minangka angel kanggo break menyang, lan iku cetha sing ana lack of kawruh apa engineering punika saestu bab.

Akeh perhatian fokus ing teknik piranti lunak lan analisis data, nanging teknik luwih saka aplikasi lan coding. Katrampilan hard lan alus sing akeh dibutuhake lan sapa wae bisa nemokake ceruk kanggo awake dhewe. Pemecahan masalah minangka kedadeyan saben dina, lan yen sampeyan logis utawa pinter mbukak akeh tugas, sampeyan bakal dadi insinyur tradisional. Yen sampeyan kreatif, bisa uga desain teknik kanggo sampeyan. Yen sampeyan komunikator sing kuwat lan seneng presentasi, sampeyan bisa uga kasengsem ing teknik penjualan. Ana macem-macem dalan, lan wanita ora kudu wedi njelajah jembar karir. Ana peran sing cocog karo saben skill ing bidang teknik, lan minangka industri, kita kudu luwih apik babagan pariwara kasebut.

Institusi pendhidhikan duwe peran penting ing babagan iki, lan minangka kunci kanggo narik luwih akeh bakat wanita. Kita kudu duwe struktur pendhidhikan sing nyedhiyakake paparan wanita enom ing kabeh aspek sektor kasebut. Teknik minangka industri multifaceted lan kita kudu nyorot kabeh kesempatan sing kasedhiya kanggo bocah-bocah wadon sedini mungkin.

Jangkauan industri penting kanggo nuduhake apa sejatine teknik. Kunjungan kuliah lan pameran karir universitas penting kanggo nemokake industri kasebut, dene magang ngidini wanita enom entuk pengalaman langsung.

Iki carane aku nemokake dalan menyang industri. Aku ngerti sethithik banget babagan energi surya sadurunge aku gabung karo Naked Energy, nanging aku cepet-cepet ngrasakake termal solar. Iki minangka kesempatan sinau sing luar biasa – ing sawijining dina aku bakal ngembangake produk, sabanjure aku bakal ngatur logistik. Aku berkembang ing macem-macem sing, lan aku pracaya akeh wanita bakal digambar kanggo engineering yen padha ngerti carane akeh padha bisa sinau.

Minangka sektor, kita ora cukup transparan babagan kesempatan sing ditawakake, lan jalur karir potensial sing kasedhiya kanggo wanita enom. Kita kudu nggawe industri luwih katon, lan makarya luwih cedhak karo institusi pendidikan minangka langkah penting.

Industri uga ora duwe panutan wanita. Yen kita arep menehi inspirasi kanggo bocah-bocah wadon enom kanggo nggayuh karir ing teknik, mula kita kudu ngrayakake prestasi para insinyur wanita. Iku minangka prasaja.

Nduwe indikasi babagan apa sing bisa ditindakake wanita ing teknik bakal mbantu luwih akeh bakat wanita ndeleng potensial ing sektor kasebut. Nalika kita ndeleng macem-macem model peran wanita ing sektor kaya bisnis lan perbankan, luwih jarang ndeleng promosi kaya ngono kanggo wanita ing bidang teknik.

Mesthi, ana sawetara kemajuan gedhe ing universitas sing melu wanita lan nyengkuyung supaya bisa njelajah karir ing bidang teknik. Sampeyan ndeleng akeh kegiatan saka organisasi kaya ‘Wanita ing STEM’ sing khusus nargetake wanita sing kepengin weruh babagan njelajah macem-macem jalur sing ditawakake teknik. Dheweke kondhang amarga ndhukung lan nyengkuyung bocah-bocah wadon sing pengin karir ing STEM lan iki minangka langkah sing apik ing arah sing bener.

Nanging, luwih bisa ditindakake. Universitas bisa menehi siswa kesempatan kanggo ngunjungi pabrik manufaktur kanggo ketemu wanita ing lingkungan kerja, utawa dadi tuan rumah seminar khusus ing ngendi insinyur wanita ing posisi senior menehi ceramah babagan pengalamane.

Teknik minangka salah sawijining industri sing paling bermanfaat sing bisa ditindakake – utamane yen sampeyan minangka wong gedhe kaya aku. Yen sampeyan pengin ngrampungake sawetara masalah paling gedhe ing donya, krisis iklim menehi kesempatan gedhe kanggo sampeyan melu. Salajengipun, fokus ing transisi energi wis nyebabake macem-macem jalur karir anyar sing dibukak – kanggo kabeh wong.

Aku bakal menehi saran marang wong wadon sing nganggep karir ing teknik supaya ora wedi lan terus maju. Ana konsorsium lan konferensi kanggo wanita ing STEM, internship lan magang sing dibayar kanthi apik lan mung mbukak kanggo wanita, lan jaringan dhukungan gedhe sing dirancang khusus kanggo wanita. Yen sampeyan kepengin weruh babagan kerja ing lapangan, manfaatake kesempatan sing ana. Kanthi transisi energi ing ayunan lengkap, ora ana wektu sing luwih apik kanggo wanita dadi insinyur.

Maria Zagorulko minangka insinyur pembangunan lan operasi senior ing Naked Energy.

Ndaftar menyang email E&T News kanggo njaluk crita apik kaya iki dikirim menyang kothak mlebu saben dina.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *