Telung Perkara Agung: Lili Taylor

Three Great Things yaiku seri Talkhouse sing para seniman nyritakake babagan telung perkara sing pancen disenengi. Kanggo menehi tandha rilis saiki ing bioskop lan ing VOD drama anyar Ing konodibintangi Lili Taylor, Jason Schwartzman, Lennie James lan Molly GordonTaylor favorit penggemar nuduhake sawetara bab sing nggawa kabungahan lan makna kanggo uripe. — N/A

Charlotte Bronte
Wis setengah taun kepungkur, aku wis ngrungokake Jane Eyre saben dina. Aku wis nggawe sawetara nulis kuat bubar lan nalika aku istirahat, aku sijine Jane Eyre. Iki minangka cara kanggo aku supaya ora adoh saka pikiran utawa perasaan utawa papan, tetep ing jagad urip, nanging uga istirahat. Aku ngrungokake audiobook saka Jane Eyre ing Libro.fm, perusahaan buku audio independen sing menehi dhuwit menyang toko buku favorit. (Mine dadi kanggo Books are Magic in Cobble Hill.) Aku wis tetenger pemandangan favorit, supaya aku bisa ngrungokake wong-wong mau kapan aku seneng.

Aku ngenali karo Charlotte Bronte; Aku rumangsa duwe kanca ing dheweke. Meh saben ukara saka Jane Eyre punika sampurna. Charlotte nggabungke bayangan karo bebener; dheweke ngrasa cara dheweke nulis, nanging dheweke uga penulis sing apik banget. Dadi, Jane Eyre iku loro kulo alam bébas lan uga soko sing intelektual njupuk kula ngendi aku kudu pindhah. Charlotte ndeleng jagad iki minangka papan sing ramah, minangka papan sing bisa ditampa. Aku ora tansah ngrasa kaya ngono, mula aku nggunakake dheweke minangka kekuwatan conto. Dheweke nulis babagan carane lintang-lintang sing dideleng minangka kanca-kancane, amarga dheweke ana ing kono nalika isih cilik lan dheweke ngerti dheweke lan dheweke ngerti. Iku apik banget kanggo aran nyambung lan duwe jinis sambungan. Buku kasebut uga mengaruhi aku amarga ana hubungane karo semangat. Aku karo sembarang penulis gedhe – kaya sawetara favorit liyane, kayata George Eliot utawa Shakespeare – padha dijupuk kabeh pengalaman manungsa. Kaya dene pandonga gedhene Kalidasa: “Delengen nganti dina iki, amarga iku urip, uripe urip.” Lan, mesthi, kaya kabeh kasunyatan lan verities orane, dening ngrungokake Jane Eyre saben dina, Aku bisa kanggo katon kanggo dina.

manuk
Aku wis birding kanggo bab 15 taun lan aku saiki njabat ing Papan National Audubon Society lan American Birding Association. Aku wis tansah tresna manuk, nanging aku ora ngerti nganti aku miwiti birding sing ana suku, lan aku ora ngerti aku bisa nyambung karo manuk ing cara iki. Dadi aku saiki tanpa isin ngumumake marang jagad iki.

Aku pancene ora duwe manuk spark. Kanggo kula, iku luwih bab eling sandi manuk; sawijining dina, aku tenan krungu manuk. Iku ora mung umum Disney-esque chirp chirp chirp, iku komunikasi. Lan iku saka titah urip, nyata, asli. Nalika iku aku wiwit push ing, kanggo saestu nonton lan mirsani manuk.

Nalika sampeyan lagi nonton manuk, mesthi ana crita. Dina iki, Hawk Cooper nyekel manuk dara ing latar mburi omahku. Sing nggumunake, manuk dara mau isih urip. Aku sadurunge ngira mangsa sing dicekel mati kanthi cepet, nanging nalika Cooper nyusup menyang dhadhane merpati, dheweke isih kedhip lan katon kaya manuk dara kasebut duwe ekspresi sing ujar, “Oh, telek. Aku wis rampung. Iki jebule banget.”

Aku Cooper kang Hawks lan pigeons, nanging apa aku bungah ing wayahe iku Tufted Titmouse. Ana bledosan Tufted Titmice bubar, sing keren banget. Aku duwe papat ing latar mburi omahku dina iki, nanging nganti sawetara minggu kepungkur aku ora nate ndeleng dheweke ana ing kana. (Esuk iki, aku uga duwe loro Black-capped Chickadees, telung Dark-eyed Juncos, papat White-throated Sparrows, 20 House Sparrows, 15 Rock Pigeons lan papat Mourning Doves!) Aku ngomong karo kancaku Tom Stephenson, sing nulis. The Warbler Guide, babagan apa sing kita pikirake kedadeyan karo gangguan Titmouse iki. Kita ora duwe jawaban, nanging aku seneng yen kedadeyan lan bakal menehi data sing apik banget.

Uripku rada kliru yen ana tembelan biasa sing daktindakake manuk, mula tambalanku dadi latar mburiku, amarga kudu trep utawa ora bakal ditindakake. Kajaba iku, kabeh babagan birding, iku menarik kanggo nindakake ing ngendi wae. Aku seneng manuk ing ngendi wae lan ora ana sing umum banget kanggo aku, ora ana kabar lawas. Nanging banjur, mesthi, aku uga bisa pindhah menyang macem-macem lokasi minangka aktor, banjur aku miwiti venturing menyang alam bébas lan ndeleng manuk apa aku bisa ndeleng ana. Nanging sanajan ing lokasi, aku seneng kenal karo manuk gagak. Nalika aku ana ing papan sing ana manuk gagak kumpul, aku nututi dheweke kanggo ndeleng ing ngendi manuk gagak. Aku seneng nglakoni kaya ngono.

Obsidian
Obsidian minangka piranti lunak sistem manajemen kawruh pribadi sing aku kepengin banget. Sistem manajemen kawruh pribadi minangka salah sawijining perkara sing nalika sampeyan ndeleng, sampeyan bakal ujar, “Oh, aku ngerti, ana jagad kabeh ing kene!” Ana ing paling 30 sistem operasi sing anteng adhedhasar zettelkasten, sistem filing limo digawe dening Niklas Luhmann minangka cara kanggo nyambung kabeh gagasan siji. “Zettelkasten” nerjemahake minangka “kertu cathetan,”Lan idea sing sijine cathetan iki ing sak panggonan lan banjur nyambung kaya atom. Obsidian minangka sistem file teks markdown ing ngendi aku bisa nggawe sambungan lan ngubungake pikiran. Dadi, umpamane, aku duwe perpustakaan Kindle kabeh ing Obsidian, bebarengan karo kabeh pikiranku lan cathetan manukku, lan aku ngubungake lan menehi tag kabeh, banjur dumadakan aku duwe tampilan grafik sing wiwit nuduhake sambungan sing dakkarepake. Aku ora ngerti ana. Apik banget amarga aku nyorot bagean kasebut, nanging sadurunge iki aku ora nggunakake sorotan kasebut. Aku uga nggunakake aplikasi Readwise, sing ngirim limang bagean sing disorot saben dina. Aku seneng nggunakake aplikasi iki sing nggawe makna babagan perkara sing penting kanggo aku.

Obsidian duwe kurva sinau lan aku kudu nindakake coding sing gampang. Ketoke, butuh udakara setaun kanggo nguwasani lan umurku patang wulan, nanging aku wis mulai ngalami terobosan. Sampeyan bisa ndeleng barang tartamtu ing “kubah”, yaiku sing diarani database, lan takon istilah tartamtu. Aku takon tembung “pengamatan” lan weruh sambungan ing cathetan lan sorotan dhewe sing aku durung ngerti sadurunge. Aku nyunting proposal kanggo buku babagan manuk lan akting, mula ide pengamatan minangka kunci kanggo topik kasebut. Rasane kaya kabeh sing dakkarepake wis konvergen ing wektu iki ing uripku, kaya rasa penasaranku kabeh teka ing sak panggonan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *