Tiket Houston Livestock Show lan Rodeo pungkasane didol kanggo musim konser 2023

Nalika kita ngenteni blockbuster seni spring gedhe, Januari eases kita menyang taun anyar karo macem-macem kurban kontemporer.

Saka perayaan wanita terobosan liwat tembaga, nganti tenun seni sistem lan jaringan alam, ana akeh seni sing apik kanggo dijelajahi ing wulan iki. Kajaba iku, goleki cara sing apik kanggo mbantu seniman Winter Street.

“Wanita, Roh Alam Semesta” ing Holocaust Museum Houston (13 Januari-2 April)

Kanthi pameran Ruth Bader Ginsburg HMH sing paling apik ing musim semi pungkasan isih ana ing pikiran kita, kita ngarepake pertunjukan patung kerah saka seniman Houston Carolyn Marks.

Diilhami dening 23 pionir wanita Amerika kanggo kesetaraan, Marks nggawe kerah katun sing dijahit tangan sing banjur dibuwang ing tembaga. Collars makili wanita Amerika ing sajarah AS, kalebu Margaret Brent, sing praktek hukum de facto ing pungkasan 1600s, kanggo Texas Ann Richards lan Barbara Jordan. Lan mesthi, ana Ruth Bader Ginsburg lan perunggu sing makili dheweke nggunakake kerah laced ing jubah keadilan.

Uga kalebu ing gambar loro collars anyar, siji kanggo ngurmati mantan Walikota Houston Annise Parker, lan siji kanggo pustakawan pisanan Houston Julia B. Ideson.

“Utas Narasi: Seni Serat Dina” ing Pusat Seni Rice Moody (13 Januari-13 Mei)

Moody iki menehi kita perspektif abad kaping 21 babagan bentuk seni sing paling kuna iki. Seniman 21 Texas, nasional, lan internasional ing acara kasebut nggarap serat lan tekstil kanthi cara sing bisa ngomong babagan masalah kontemporer identitas, jender, ras, seksualitas, lan kekuwatan, kabeh liwat medium kanthi akar multikultural sing jero sadurunge sejarah sing ditulis.

Saka tapestries kanggo gambar thread kanggo kolase tekstil, seniman iki komunikasi loro masalah pribadi lan politik, liwat karya sing bisa diwaca bebarengan autobiographical lan sosial kritis. The Moody uga wis ditugasake karya khusus situs dening Orly Genger. Nggarap tali fishing daur ulang iki instalasi ruangan gedhe-gedhe bakal melu karo arsitektur bangunan Moody lan lanskap lingkungan.

Mangga madosi acara khusus magepokan karo nuduhake, kalebu opah, kuliah seni pertunjukan saka artis kelahiran Houston Suzanne Bocanegra sing ditindakake dening aktris televisi lan film sing diakoni Lili Taylor.

“Jacolby Satterwhite: We Are in Hell When We Hurt Each Other” ing Museum Seni Blaffer (20 Januari-12 Maret)

Digawe ing taun 2020, video monumental saka Satterwhite iki nerjemahake gerakan tari artis liwat bodysuit digital menyang animasi Black fembot lan macem-macem makhluk / unsur humanoid liyane.

Nggabungake praktik vogueing sing beda-beda, animasi 3D, lan nggambar, meditasi digital Satterwhite sing nggegirisi nylidiki gerakan awak sing aneh lan uga nggugah budaya ballroom, budaya populer, lan prinsip sosiopolitik. Wis luwih saka sepuluh taun, Jacolby Satterwhite wis nggunakake animasi 3D, patung, kinerja, lukisan, lan fotografi kanggo nggawe alam semesta labirin sing fantastis.

Njelajah tema ruang umum, awak, ritual, lan komunitas, Satterwhite nggambar saka pirang-pirang referensi sing dipandu dening teori aneh, gaya Modernis, lan basa video game kanggo nantang konvensi seni Barat liwat lensa pribadi lan politik.

“Leslie Martinez: Rahasia Banyu” ing Museum Seni Blaffer (20 Januari-12 Maret)

Pameran solo karya Martinez sing berbasis ing Dallas iki nampilake lukisan sing njelajah gagasan panggonan, iklim, lanskap, lan kepribadian liwat cara sing ora konvensional kanggo nglamar lan interlaying macem-macem bahan, tekstur, lan warna ing kanvas.

Lair ing Lembah Rio Grande ing tapel wates Texas-Meksiko Kidul, Martinez kerep lelungan menyang lan saka Dallas. Lelampahan kasebut lan nyebrang papan papriksan Bea Cukai lan Patroli Perbatasan nyebabake Martinez mikir babagan gagasan babagan spasi perbatasan lan konsep babagan kepemilikan lan pengecualian lan kepiye hubungane karo struktur eksistensi kanggo wong sing aneh lan trans, uga ide babagan owah-owahan wujud lan kodhe sing dibutuhake. kanggo slamet.

Ing karya Martinez, pamirso nemoni meditasi puisi lan abstrak babagan kahanan donya sing digabungake karo eksperimen cairan ing materi, warna, lan gerak.

Penggalangan Dana Seni kanggo Winter Street Studios ing Silver Street Studios (21 Januari)

Penyayang seni Houston lan mesthi seniman komunitas dhewe isih kaget sawise pembakaran ing Winter Street Studios wulan kepungkur. Penggalangan dana iki ngidini kita nuduhake dhukungan lan ngelingake awake dhewe babagan kekuwatan seni, lan bisa uga ngumpulake.

Hasil saka penjualan seni bakal menyang Dana Bantuan Darurat Houston Arts Alliance sing bakal menehi tunjangan kanggo para seniman sing kena pengaruh kebakaran Winter Street Studio.

“Potret Keberanian: Gentileschi, Wiley, lan Kisah Judith” ing Museum Seni Rupa (25 Januari-16 April)

Rong visi seniman babagan crita Prajanjian Lawas babagan Judith sing mateni Holofernes bisa disandingake ing pameran sing nyenengake iki ing MFAH.

Sanadyan kapisah 400 taun, seniman Italia abad kaping 17 Artemisia Gentileschi lan seniman kontemporer Kehinde Wiley loro-lorone nemokake inspirasi saka crita kuno. Digabungake, dheweke nggawe dialog babagan crita visual sing ngidini para pamirsa mikirake tema kekuwatan lan pelestarian budaya lan wektu.

Ing wektu nalika sawetara wanita duwe kesempatan kanggo kerja minangka seniman, Gentileschi dadi pelukis Baroque sing misuwur ing Italia abad kaping-17. Dikenal kanggo potret monumental saka lanang lan wadon ireng enom diselehake ing pose sajarah, karya Wiley kang paling dikenali Potret Presiden Barack Obama presented ing MFAH taun pungkasan.

“Aku seneng banget bisa nuduhake karya Artemisia Gentileschi sing apik banget lan narik kawigaten umum, bebarengan karo interpretasi ulang Kehinde Wiley sing apik babagan legenda Judith lan Holofernes. Aku ngarep-arep kanggo ndeleng reaksi pengunjung kita kanggo loro lukisan iki nambani subyek padha, siji dening wong wadon, siji dening wong, dipisahake dening 400 taun, “ujare direktur MFAH Gary Tinterrow.

“Steve Tobin’s Intertwined: Njelajah Jaringan Alam” minangka Houston Botanic Garden

Botanic Gardens nampilake pameran seni liyane sing uga ngajak pengunjung kanggo njelajah seni alam ing taman kasebut.

Nampilake patung monumental dening Tobin, sing misuwur ing donya amarga karya-karyane ing kaca, tembaga, keramik, lan baja, pameran pameran kasebut bakal kalebu potongan-potongan saka sawetara seri – kalebu Steelroots modernis, Roots Perunggu sing digali, Awan baja tahan karat, lan tembaga lan baja. Nests karo endhog gaib.

Bebarengan, bêsik dramatically dijupuk daya gaib donya alam nalika ngerayakno pentinge sistem sing menehi urip kanggo tropis, sub-tropis, lan koleksi arid Taman.

Foto duweni Kehinde Wiley, Museum Seni North Carolina, lan Sean Kelly, New York

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *