Tikus tuwa dadi enom maneh nalika sinau. Apa wong bisa nindakake sing padha? | Kabar

Ing laboratorium Boston, tikus tuwa sing wuta wis bisa ndeleng maneh, ngembangake otak sing luwih cerdas lan luwih enom lan mbangun jaringan otot lan ginjel sing luwih sehat. Ing sisih flip, tikus enom wis tuwa prematur, kanthi asil ngancurake meh kabeh jaringan ing awak.

Eksperimen kasebut nuduhake penuaan minangka proses sing bisa dibaleni, bisa didorong “maju lan mundur kanthi sesuka hati,” ujare ahli anti-tuwa David Sinclair, profesor genetika ing Institut Blavatnik ing Sekolah Kedokteran Harvard lan codirector saka Pusat Paul F. Glenn. kanggo Biologi Riset Aging.

Badan kita duwe salinan serep pemuda sing bisa dicetusake kanggo regenerasi, ujare Sinclair, penulis senior kertas anyar sing nuduhake karya lab lan ilmuwan internasional.

Eksperimen gabungan kasebut, diterbitake kanggo pisanan ing Kamis ing jurnal Cell, tantangan kapercayan ilmiah tuwa minangka asil mutasi genetik sing ngrusak DNA kita, nggawe junkyard jaringan selular sing rusak sing bisa nyebabake kerusakan, penyakit lan pati.

“Ora sampah, dudu karusakan sing nyebabake kita tuwa,” ujare Sinclair, sing nggambarake karya taun kepungkur ing Life Itself, acara kesehatan lan kesejahteraan sing disedhiyakake kanthi kemitraan karo CNN.

“We pracaya iku mundhut saka informasi – mundhut ing kemampuan sel kanggo maca DNA asli supaya lali carane fungsi – ing akeh cara sing padha komputer lawas bisa berkembang piranti lunak rusak. Aku nyebataken teori informasi tuwa.”

Jae-Hyun Yang, peneliti genetika ing Lab Sinclair sing nulis koran kasebut, ujar manawa temuan kasebut “bakal ngowahi cara kita ndeleng proses penuaan lan cara kita nyedhaki perawatan penyakit sing ana gandhengane karo tuwa.”

Owah-owahan epigenetik ngontrol tuwa

Nalika DNA bisa dideleng minangka hardware awak, epigenome minangka piranti lunak. Epigenes minangka protèin lan bahan kimia sing njagong kaya bintik-bintik ing saben gen, nunggu kanggo ngandhani gen “apa sing kudu ditindakake, ing ngendi kudu ditindakake, lan kapan kudu ditindakake,” miturut Institut Riset Genom Manusia Nasional.

Epigenome secara harfiah nguripake lan mateni gen. Proses kasebut bisa dipicu dening polusi, racun lingkungan lan prilaku manungsa kayata ngrokok, mangan diet inflamasi utawa ngalami kurang turu. Lan kaya komputer, proses seluler dadi rusak amarga luwih akeh DNA sing rusak utawa rusak, ujare Sinclair.

“Panik sel, lan protein sing biasane ngontrol gen bakal keganggu amarga kudu ndandani DNA,” ujare. “Banjur kabeh ora bisa bali menyang papan sing diwiwiti, mula suwe-suwe kaya tandhing Ping-Pong, bal-balan kasebut ana ing lantai.”

Ing tembung liya, potongan seluler ilang ing omah, kaya wong sing duwe Alzheimer.

“Panemuan sing nggumunake yaiku ana salinan serep piranti lunak ing awak sing bisa direset,” ujare Sinclair. “Kita nuduhake kenapa piranti lunak kasebut rusak lan kepiye carane bisa urip maneh sistem kanthi nutul saklar reset sing mulihake kemampuan sel kanggo maca genom kanthi bener maneh, kaya-kaya isih enom.”

Ora Matter yen awak 50 utawa 75, sehat utawa wracked karo penyakit, Sinclair ngandika. Sawise proses kasebut wis dipicu, “awak banjur bakal ngelingi carane regenerasi lan bakal enom maneh, sanajan sampeyan wis tuwa lan lara. Saiki, apa piranti lunak kasebut, kita durung ngerti. titik, kita mung ngerti yen kita bisa nguripake saklar.”

Taun riset

Pamburu saklar kasebut diwiwiti nalika Sinclair dadi mahasiswa pascasarjana, bagean saka tim ing Institut Teknologi Massachusetts sing nemokake anane gen kanggo ngontrol penuaan ing ragi. Gen kasebut ana ing kabeh makhluk, mula kudu ana cara kanggo nindakake perkara sing padha ing manungsa, ujare.

Kanggo nguji teori kasebut, dheweke wiwit nyoba cepet-cepet tuwa ing tikus tanpa nyebabake mutasi utawa kanker.

“We miwiti nggawe mouse sing nalika aku umur 39 taun. Aku saiki 53, lan kita wis sinau mouse sing wiwit,” ngandika. “Yen teori penuaan informasi salah, mula kita bakal entuk tikus mati, tikus normal, tikus tuwa utawa tikus sing kena kanker. Kita wis tuwa.”

Kanthi bantuan saka ilmuwan liyane, Sinclair lan tim Harvard wis bisa tuwa jaringan ing otak, mata, otot, kulit lan ginjel tikus.

Kanggo nindakake iki, tim Sinclair ngembangake ICE, singkatan kanggo owah-owahan sing bisa ditindakake ing epigenome. Tinimbang ngganti bagean kode DNA tikus sing bisa nyebabake mutasi, ICE ngowahi cara lempitan DNA. Pemotongan sauntara lan cepet sing ditindakake dening ICE niru karusakan saben dina saka bahan kimia, sinar matahari lan liya-liyane sing nyebabake tuwa.

Tikus ICE ing setahun katon lan tumindak kaping pindho umure.

Dadi enom maneh

Saiki iku wektu kanggo mbalikke proses. Ahli genetika Sinclair Lab Yuancheng Lu nyipta campuran saka telu saka papat “faktor Yamanaka,” sel kulit diwasa manungsa sing wis diprogram ulang supaya bisa tumindak kaya sel stem embrio utawa pluripotent, sing bisa berkembang dadi sel apa wae ing awak.

Koktail kasebut disuntikake menyang sel ganglion retina sing rusak ing mburi mripat tikus wuta lan diuripake kanthi menehi antibiotik tikus.

“Antibiotik mung minangka alat. Bisa uga bahan kimia apa wae, mung cara kanggo mesthekake yen telung gen kasebut diuripake, “ujare Sinclair marang CNN sadurunge. “Biasane mung urip nalika isih enom, ngembangake embrio lan banjur mateni nalika umure.”

Tikus-tikus kasebut bisa ndeleng maneh.

Sabanjure, tim kasebut ngatasi sel otak, otot lan ginjel, lan mulihake menyang tingkat sing luwih enom, miturut panaliten kasebut.

“Salah sawijining terobosan yaiku ngerti yen sampeyan nggunakake telung sel stem pluripotent iki, tikus ora bali menyang umur nol, sing bakal nyebabake kanker utawa luwih elek,” ujare Sinclair. “Nanging, sel bali menyang antarane 50% lan 75% saka umur asli, lan padha mandheg lan ora dadi luwih enom, sing begja. Carane sel ngerti apa sing, kita durung ngerti.”

Dina iki, tim Sinclair nyoba golek cara kanggo ngirim saklar genetis kanthi merata menyang saben sel, saéngga nyegerake kabeh mouse bebarengan.

“Pangiriman minangka alangan teknis, nanging klompok liyane katon apik,” ujare Sinclair, nuding loro studi sing ora diterbitake sing katon wis ngatasi masalah kasebut.

“Siji nggunakake sistem sing padha sing dikembangake kanggo nambani tikus sing wis tuwa, padha karo manungsa umur 80 taun. Lan dheweke isih entuk tikus supaya bisa urip luwih suwe, sing luar biasa. ing eksperimen kasebut,” ujare.

“Nanging sing ngandika kanggo kula rejuvenation ora mung mengaruhi sawetara organ, iku bisa kanggo rejuvenate kabeh mouse amarga padha urip maneh,” dheweke nambah. “Asil minangka hadiah lan konfirmasi apa sing diarani kertas kita.”

Apa sabanjure? Milyar dolar diwutahake menyang anti-tuwa, mbiayai kabeh cara kanggo mbalekake jam.

Ing lab, Sinclair ngandika tim wis ngreset sel ing clurut kaping pirang-pirang, nuduhake yen tuwa bisa mbalikke luwih saka sapisan, lan saiki lagi nyoba reset genetis ing primata. Nanging pirang-pirang dekade bisa ditindakake sadurunge uji klinis anti-tuwa ing manungsa diwiwiti, dianalisa lan, yen aman lan sukses, ukurane menyang massa sing dibutuhake kanggo persetujuan federal.

Nanging kaya faktor sing ngrusak bisa ngganggu epigenome, prilaku sehat bisa ndandani, ujare Sinclair.

“Kita ngerti iki bisa uga bener amarga wong-wong sing wis urip gaya urip sehat duwe umur biologis kurang saka wong-wong sing wis nindakake ngelawan,” ngandika.

Tip ndhuwur dheweke? Fokus ing tanduran kanggo panganan, mangan kurang asring, turu sing cukup, kelangan ambegan 10 menit kaping telu seminggu kanthi olahraga kanggo njaga massa otot, ora kringet barang cilik lan duwe klompok sosial sing apik.

“Pesen saben dina dianggep penting,” ujare Sinclair. “Kepiye carane urip sampeyan sanajan sampeyan isih remaja lan 20-an pancen penting, sanajan pirang-pirang dekade sabanjure, amarga saben dina jam sampeyan terus-terusan.”

The-CNN-Wire

™ & © 2023 Cable News Network, Inc., a Warner Bros. Perusahaan Discovery. Kabeh hak dilindhungi undhang-undhang.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *