Tim Impen: Kepiye Shirley Xu Wang lan Marly Dichter Mujudake Persahabatan Paling Apik

Iku kabeh diwiwiti siji esuk Oktober fateful, nalika Shirley Xu Wang lan Marly Dichter teka kanggo orientasi ing Miami Ad School Toronto. Ngerteni Shirley, sing lagi wae teka saka Montreal, butuh notebook, Marly – wong asli Toronto – kanthi sukarela nuntun dheweke menyang Pusat Eaton. Dadi, kanthi Google Maps, dheweke maca kesan pemandu wisata sing paling apik, lan nuntun dheweke ing tengah kutha.

Minangka kedaden, rute sing njupuk wong mudhun John Street, lan diwenehi sing padha mahasiswa iklan, iku utomo Marly nuding john st. (agensi). Nanging, iki ketoke nyebabake sawetara kebingungan. Ing kasunyatan, Shirley bingung, amarga saka kawruh sing paling apik, john st. ana ing arah ngelawan. Dheweke bener.

Nanging terus maju, ora wedi sanajan Shirley ngluwihi katrampilan Google Maps, Marly kanthi yakin terus nyebutake landmark. Lan nalika iku kedadeyan maneh. Marly nuding ‘Ryerson’, lan maneh, Shirley mbantah kanthi diplomatis. Dheweke bener … iku OCAD.

Ing wektu iki Marly nyadari yen dadi pemandu wisata dudu kesibukan kanggo dheweke, lan sajrone mlaku bali menyang sekolah, tinimbang nuduhake landmark, dheweke ngrungokake Shirley nerangake hukum atraksi – a skill kang dheweke claims dheweke digunakake dhéwé, “meneng-menengan manifesting” sing siji dina, padha bakal duo munggah. Pranyata, jagad iki mangsuli, sanajan butuh sawetara taun sadurunge dheweke kerja bareng, lan ngaku jenenge: ‘Shmarly’.

Senadyan ngulandara pisanan paweling sing anjog kanggo kekancan gedhe, panggonan seko dhisikan Shirley ing program copywriter temenan lack of kesempatan kolaborasi akademisi, ndeleng minangka Marly sinau arah seni. Banjur, kanggo sawetara alasan sing ora bisa diterangake, sanajan Shirley pindhah menyang arah seni, dheweke isih ora dadi tim!

“[After making the switch], kanggo sawetara alesan aneh, kita isih ora partner munggah bebarengan, nanging banjur kita mikir, kita bebarengan apik minangka kanca, supaya apa ora nyoba metu iki,” ngandika Shirley. “Dadi, sawise sawetara internships loro, ngendi kita longingly mentheleng ing saben liyane, kepingin weruh apa kita ora bebarengan, kita pungkasanipun gabung pasukan ing john st., ngendi kita wis mutusaké kanggo intern. Saiki, kita wis kenal suwene patang taun, lan kerja bareng wis rong taun.

Ing rentang rong taun kasebut, sanajan duo wis kerja sama kaping pirang-pirang, dheweke isih bisa ngeling-eling proyek pertama bebarengan – kanthi akademis lan profesional. Ing kasus mantan, Shirley duwe kenangan nalika nggarap ringkes penghargaan siswa kanggo Brooks Running – pengalaman sing mbantu dheweke nemokake kekarepan kanggo nuduhake ide lan pikirane.

Nanging, dheweke nambahake, iki bisa uga dadi pedhang sing duwe mata kaping pindho. “We bisa wis overshared gagasan kanggo titik ngendi kita ora ngerti kang idea kita kudu Pick, kang rampung ing kita procrastinating lan mung mutusaké ing idea ing menit pungkasan. Iki kekacauan sing sithik, amarga kita lungguh ing kono akeh omong, lan ora akeh keputusan!

Nalika Shirley uga ngakoni yen proses iki wis bola kaping pirang-pirang wiwit lulus, dheweke lan Marley uga wiwit sinau sing sanadyan iku apik kanggo tetep ideating lan meksa nindakake perkara kanggo idea paling apik, iku tansah kanggo paling apik nalika procrastination nyingkiri; pawulangan kang mbuktekaken migunani nalika padha ketemu piyambak dibuwang – sak internship banget pisanan – langsung menyang ringkes kanggo titik TV 30 detik.

“Apa sampeyan ndeleng TikToks bayi sing dicemplungake ing banyu kanggo sinau carane ngambang dhewe? OK, mungkin iki mung kaca TikTok ‘Kanggo Sampeyan’, nanging iki cara sing paling apik kanggo nggambarake proyek profesional pertama kita, “ujare Marly. “Minangka interns, sampeyan bakal ngarep-arep njaluk panjaluk sosial lan iklan spanduk ing wiwitan, nanging ora, kita diwenehi briefing dening CCO, lan ngandhani yen kudu esuk. Ora ana wong akun, ora ana ACD, ora ana senior … mung kita.

Yen ana wong sing ndeleng pasangan kasebut, kahanan bakal katon ala. Marly mlaku-mlaku maju-mundur, lan Shirley mbaleni maneh ‘Sampeyan entuk iki’, lan ‘We have got this’ bola-bali. Nanging sadurunge salah siji saka wong-wong mau ngerti, dokumen kosong ujug-ujug diisi karo pilihan naskah, siap kanggo rapat esuk. “CCO nimbali kita esuk, kita maca pilihan kita, banjur aku ireng,” dheweke terus. “Nanging bab sabanjure aku ngerti, iku ing TV. Kita ditelpon karo editor lan omah audio lan klien, nanging kaya bayi TikTok ing banyu, kita tetep ngambang. Iku ora revolusioner, nanging kanggo kita, iku. Kita isih duwe gambar saka layang sing ditulis klien kanggo kita – ngelingake kita nganti saiki yen ‘Kita wis entuk iki.’

Lan entuk iki padha duwe. Wiwit iklan dagang kanggo PR kanthi pamindhahan bebarengan menyang Hubungan Warga ing Desember 2021, duo dinamis wis melu sawetara proyek sing padha bangga banget. Ing kasus Marly, minangka penggemar seneng banget saka ‘Emily in Paris’, kolaborasi favorit dheweke yaiku sing paling cedhak karo pertunjukan kasebut, sing diarani ‘Shmarly ing NYC’. “We padha interning ing NYC (ing agensi padha, nanging karo partners beda), lan kita tetep ing kantor nganti kaya jam telu esuk, ditemtokake kanggo crack singkat iki kanggo harnessing asu,”Dheweke kelingan. “We ngirim iku surem-mripat lan brained, lan kita mung seneng sing kita nindakake iku. Banjur sawetara minggu sabanjure, Shirley, saka meja intern, kaya ‘Marly! Refresh email sampeyan!’. Aku loro mung ngguyu kaget. Kita wis menang! Iku mung jenis felt kaya wayahe film kanggo alesan apa wae. Kabeh saga saiki urip gratis ing sirahku.

Sauntara kuwi, proyek favorit Shirley uga sing paling angel diarani mitra loro: ‘Patung Tangan Cheetle’. Proyèk pisanan ing Citizen, wong loro kasebut kepeksa nggawe ulang apa sing dikira ngerti babagan industri kasebut, amarga nganti saiki, dheweke mung ngalami nggawe iklan. Nanging, golek tantangan kreatif minangka alesan kenapa dheweke nggawe pertukaran ing wiwitan, lan kanthi bantuan tim pimpinan ing Citizen, dheweke nemoni keuntungan, kaya sing dicritakake Marly, “apa sing kedadeyan nalika agensi ngganti. tembok departemen karo lawang.”

“Kanthi bledug Cheetle sihir sing sithik, pamikiran sing paling dhisik warga, klien sing berorientasi solusi, lan produsen tangan tengen, kita nyurung wates lan nemokake solusi sing cocog karo ruang lingkup lan njeblug KPI,” ujare Marly. “Apa sing diwiwiti minangka telpon cepet menyang reeve kutha Cheadle rampung ing televisi wengi. Saiki critane anak putu!”

Terus, Shirley nambahake yen mbangun patung Cheeto 17-mlaku ing Cheadle, Alberta ora ana sing bener-bener disiapake, nanging amarga mitra produksi sing apik lan kolaborasi sing kuat, dheweke rumangsa ana ing tangan sing apik. “Ing endi sadurunge, umume proyek kita minangka iklan sing luwih tradisional, iki minangka proyek pertama sing entuk perhatian media kanthi skala gedhe,” ujare. “Dheweke bisa ndeleng proyek kita diomongake ing media sosial, outlet berita, lan malah acara ing wayah wengi kaya Jimmy Fallon, Seth Meyers, lan Jimmy Kimmel (nampilake Don Cheadle) pancen ora kaya liyane. Aku duwe kanca sing manggon ing Calgary kanggo dicokot, lan kang bakal ngirim kula gambar kanca-kanca kang ngunjungi iku. Minangka wong sing seneng budaya pop, pancen kaya kita nggawe momen budaya.

Nalika ndeleng kemitraan, aspek liyane sing mesthi mbantu nggampangake asil sing terus-terusan yaiku kasunyatan manawa nalika ora setuju, dheweke meh ora duwe. Loro-lorone Marly lan Shirley setuju yen pasangan kasebut bebas pangadilan, nandheske getaran babagan aturan, lan fokus dadi ‘ya, lan?’ wong kanggo reframe utawa mbangun gagasan ing kasus padha ora selaras.

“Kita umume setuju babagan akeh perkara,” ujare Shirley. “Kita ngerti manawa pamikiran kreatif kita isih dibangun, mula yen ora setuju, iku cara sing apik kanggo sinau apa sing dipikirake wong liya, yen usus kita bener utawa apa ususe bener, lan kenapa. Kita dudu jinis tim kanggo nutup ide wong liya yen dheweke seneng banget. Dadi, nalika nerangake gagasan sing bisa uga salah siji saka kita luwih tresna tinimbang liyane, kita bakal menehi menyang direktur kreatif supaya bisa njupuk. Yen CD seneng, kita sinau kenapa bisa digunakake, lan yen ora, kita ngerti kenapa ora bisa digunakake. Kita seneng nganggep awake dhewe minangka spons, lan iki ngidini kita terus mbangun pamikiran kreatif.

Nyatane, siji-sijine titik frustasi ing hubungane yaiku sistem kode warna Marly. Nalika Shirley nyatakake yen dheweke dhewe seneng karo organisasi sing apik, dheweke ngakoni yen Marly cenderung nyorot barang-barang kanthi warna-warna sing kasar, kadhangkala nyebabake mripate, lan dheweke rada ilang nalika ndeleng. (Nanging diwenehi kerjane, dheweke nyathet yen ora bisa sambat ngluwihi!).

Sinergi sing konsisten iki, miturut Marly, bisa uga digandhengake karo kasunyatan manawa pasangan kasebut mung sesambungan karo getaran saben liyane, lan – wis bebarengan ora mung kandel lan tipis, nanging uga arus mikro energi lan emosi sajrone papat kepungkur. taun – bisa sampurna ngimbangi saben liyane. “Yen salah siji saka kita stres, sing liyane bakal adhem. Yen salah siji saka kita wis lemes, liyane bakal nggawa energi. Kita mung ngisi saben liyane kanthi emosional saben dina yen ana akal.

Nanging ngluwihi imbangan, loro uga mbuktekaken sumber konsisten saka kabungahan lan inspirasi ing gesang saben liyane. “Kesan pertamaku babagan Marly yaiku dheweke rumangsa kaya sinar srengenge,” ujare Shirley. “Iku banget cheesy nanging bener banget. Dheweke bubbly, grapyak, lan ora njupuk dhéwé banget serius. Ora ana sing owah, lan iki uga dadi sebab kenapa kita bisa bebarengan kanthi apik.”

Kanggo tujuan iki, Shirley terus-terusan gumun amarga Marly ora gelem nampa wangsulan ‘ora’. “Yen dheweke takon apa sarane, dheweke mesthi ujar ‘miwiti nang endi wae’,” ujare Shirley. “Sanajan kita ngguyu babagan iki amarga lucu, aku mikir dheweke pancen ngemot. Dheweke berorientasi solusi, lan iki sing daksinaoni saka dheweke – golek solusi liyane ora preduli masalah, lan mung miwiti nindakake apa wae.

Marly mbalekake pujian kasebut, lan nambahake yen Shirley wis ngowahi kimia otak ing salawas-lawase, kanthi cara sing paling apik. “Shirley wis ngajari aku kanggo ndeleng sing apik ing saben gagasan, wong, panggonan, lan perasaan. Dheweke ngajari aku manawa kabeh bisa diowahi dadi positif, lan golek ngguyu lan cahya ing kabeh. Ora ana ciri positif siji sing ora bakal nggambarake dheweke. Dheweke wis dadi inspoku wiwit dina pisanan.”

Nyatane, Marly malah bakal nelpon kulawarga Shirley. “Yen sadulur dibangun ing kanca sing paling apik, mula mitra kreatif dibangun ing sadulur. Aku ora duwe adhine, dadi Shirley kaya adhine sing ora tau duwe, ”sambunge. “Dheweke minangka inspoku, terapisku, lan mripat lan kupingku. Kita mumbul ide kerja, ide bisnis, lan ide bisu. Asring yen kita kerja bareng, kita nggawe ‘Google Brain Dump Docs’. We Sejatine sing kanggo saben liyane ing wangun manungsa. Kita mung bisa mbuwang otak ing saben liyane tanpa henti tanpa pertimbangan. Iku terapeutik banget.

Shirley ora bisa setuju karo analisis Marly babagan hubungane, nambahake manawa pasangan kasebut meh padha, mula kadang-kadang ngrampungake ukara, utawa ngirim gif sing padha ing obrolan ing wektu sing padha – loro-lorone nggawe nyenengake. nggandhol metu ing wektu free saestu pinunjul. Apa dheweke arep blanja (mung dodolan, cathetan Marly), mlaku-mlaku, ngeculake, pesen teh gelembung, ketemu bintang-bintang realitas Netflix ing bar acak utawa nedha bengi kaping pirang-pirang ing wayah wengi, ‘Shmarly’ mesthi ana kanggo sawetara, kaya sing dikandhakake Shirley, “shenanigan”.

“Kita wis ngobrol karo ide kanggo mbukak Airbnbs, nandur modal ing properti, pindhah menyang NYC bebarengan, mbukak toko roti bebarengan, lan akeh ide bisnis liyane sing bisa uga bakal kita wujudake ing sawijining dina,” Marly terus, sing Shirley rampung karo: ” Saben wektu iku wektu sing apik nalika kita duwe siji liyane! ”

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *