Tim Robotika Pulo nyiapake musim kasebut sawise kick-off 7 Januari

M’CHIGEENG—Tim Manitoulin Secondary School (MSS) Manitoulin Metal Robotics lan Wiikwemkoong Warriors High School Robotics wis siyap kanggo musim iki, kanthi acara kick-off sing dianakake tanggal 7 Januari.

“Kita melu ing acara kickoff ana (Januari 7), ngendi tantangan game sing bakal padha melu dirilis,” ngandika Yana Bauer, salah siji mentor saka tim MSS. “Pancen keren amarga FIRST Robotics ngeculake iki liwat livestream.”

“Tantangan kasebut diwiwiti ing tanggal sing padha diluncurake ing saindenging jagad, ing livestream,” ujare Chris Mara, mentor tim Wiikwemkoong High School.

Mbak Bauer nerangake, “musim kompetisi Robotika FIRST 2023 yaiku babagan nguatake wong enom dadi pimpinan lan inovator. Sajrone acara kick-off ing Januari 7 tim Manitoulin Metal eagerly antisipasi rincian kanggo game taun iki. Tema energi ngatasi tantangan global sing ana gandhengane karo Tujuan Pembangunan Lestari PBB No. 7, fokus kanggo njamin akses menyang energi sing terjangkau, dipercaya, lestari, lan modern kanggo kabeh.

“Dadi, saiki tim resmi ing mangsa mbangun, para siswa duwe enem minggu kanggo mbangun robot, latihan lan melu kompetisi,” ujare Mbak Bauer. “Manitoulin Metal duwe enem minggu kanggo mbangun robot kanggo kompetisi Charged Up kanggo nggarap mitra aliansi kanggo ngisi komunitas.”

“We are ing proses nyoba kanggo sijine bebarengan analisis game, lan konsep pembangunan, karo tataran pisanan kang strategizing carane kita arep kanggo pas menyang game,”Ngandika Pak Mara saka tim Wiikwemkoong. “Kita kudu ngerti game kasebut kanthi apik lan posisi kita ing game kasebut.”

“Dadi, kita lagi ing tahap desain njupuk dipikir ing kabeh kemungkinan ing robot kita,” ngandika Pak Mara. “Kita isih nggabungake tim kanggo ngembangake robot lan strategi lan melu kompetisi.”

Tim Robotika Wiikwemkoong Warriors High School kalebu Riley Wemigwans, Grace Pitawanakwat, Jessica Wemigwans, Justice Manitowabi, Adrian Katt, Tristan Wemigwans, Zander Shawongonabe, Aiden Leedham, Samuel Kinoshameg, Ben Lewis, Pahquis Trudeau, Brianna Mishibinijima, Shawna Mishibinijima, Shawna Mercedes Aibens, Ethan Mishibinijima, lan mentor Jason Mishibinijima, Adrian Rampersad, Cathey Harley, Krista Ziemanis lan Chris Mara.

Ms. Bauer diterangno komponen MSS robot kang dijupuk dening tim North Bay, kang digawa menyang Sudbury lan tim Wiikwemikong High School digawa bali menyang Pulo.

“Tim coding kita bakal bisa nindakake sawetara perkara anyar karo robot kita kanthi tantangan taun iki, lan anggota tim lan mentor uga anggota komunitas anyar sing nulungi,” terus Ms. Bauer. “Lan divisi teknologi sekolah bakal mbangun sawetara unsur game, supaya kita bisa nyoba robot sadurunge kompetisi.”

“Kita ngarep-arep bisa mbangun pengalaman tim taun kepungkur, kita duwe limang anggota senior ing tim sing wis bareng karo kita wiwit kelas sanga, liwat COVID lan saiki kelas 12,” ujare Mbak Bauer.

Tim 2022-23 kalebu co-kapten Rhys Allison lan Jocelyn Kuntsi, Carter Byers, Kyra Carpenter, Daphne Carr, Garrett Charbonneau, Hazon Corbett, Thomas Drummond, Tanner Graham, Addy Gray, Morgan Green, Nevaeh Harper, Ryan Kuntsi, Cameron Leeson , Xavi Mara, Patrick McCann, Alexis McVey, Ryann Moore, Faer O’Leary, Benjamin Pangowish, Samuel Pennings, Alan Wilkin, Ben Willis, Tom Willis, Alexandra Wilson-Zegil, Darwin Wood lan Kyle Zembal.

Mentor kanggo tim MSS kalebu Yana Bauer, Caroline Black, Andrew Argall, Scott Willis, Paul Becks, Mike Zegil, lan akeh wong tuwa lan staf dhukungan.

Tim kasebut disponsori dening McMaster University, Manitoulin Transport, Ontario Power Generation, Township of Billings, 3M, RBC Wealth Management, Dairy Farmers of Ontario, Argosy Foundation, Enbridge, McCann Concrete, Henderson Electric, Pat Noble Lumber, JA Rolston Ltd, Steele’s Home Hardware, Orr’s Valu-Mart, Asuransi Foresters, lan produk Promosi Pulo.

Ms. Bauder nyathet yen tujuan tim MSS “yaiku mbangun robot kita ing Maret, lan ing pertengahan Februari wis robot siap kanggo mbukak.”

MSS lan SMA Wiikwemkoong bakal melu kompetisi ing wulan Maret.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *