Tindakake 5 metrik tagihan iki

Bisnis & Teknologi Kesehatan nyatakake yen “dokter ing AS ninggalake kira-kira $125 milyar ing meja saben taun amarga praktik tagihan lan coding sing ora apik.”

Minangka laku pribadi mundak akeh, ora ninggalake dhuwit ing meja!

Artikel iki nyemak 5 metrik tagihan lan tolok ukur paling dhuwur sing kudu sampeyan ngerteni kanggo nglacak kinerja lan nyetel indikator kinerja utama (KPI) nalika nindakake praktik pribadi. Praktek sing nggawe owah-owahan sing disaranake lan nglacak metrik kasebut bisa nambah revenue nganti 30 persen.

Metrik #1: tingkat klaim sing resik

diterangake: “Tarif pratelan sing resik” nuduhake persentase klaim sing diajukake tanpa kesalahan sing ditampa dening operator asuransi nalika diajukake pisanan.

Rekomendasi: Praktek kudu ngarahake tingkat klaim sing resik luwih saka 90 nganti 95 persen, kanggo mesthekake praktisi dibiayai dening sing mbayar luwih cepet. Kanggo nambah tingkat klaim sing resik, priksa manawa sampeyan ngirim informasi pasien sing bener, verifikasi kelayakan asuransi, lan kode CPT & ICD-10 sing akurat kanthi modifier sing bener.

Metrik #2: tingkat nolak

diterangake: Tuntutan medis sing ditolak diproses dening sing mbayar lan ditandhani minangka ora bisa dibayar. Ora kaya klaim sing ditolak sing biasane mbutuhake perbaikan sing gampang, klaim sing ditolak bakal diadili lan mbutuhake tagihan sampeyan mburu kanggo mbayar.

Rekomendasi: Praktek kudu ngarahake tingkat penolakan 5 persen utawa kurang. Umume industri kesehatan ndeleng tingkat penolakan saka operator mundhak 10 nganti 30 persen sajrone rong taun kepungkur. Kanggo nyuda tingkat penolakan, sampeyan kudu mriksa kode sing paling ditolak lan nemtokake manawa ana owah-owahan prosedural. Alasan umum kanggo nolak kalebu eligibility kadaluwarsa, wewenang sadurunge, coding ora akurat, klaim duplikat, pengajuan menyang pembayar salah, lan demografi pasien. Proses asring bisa ditindakake kanggo nambah tingkat penolakan sampeyan. Yen penolakan bisa dibatalake, sampeyan kudu mesthekake yen penagih sampeyan ngirim maneh klaim kanthi cepet supaya ora ngirim ing njaba jendela sing dikarepake.

Metrik #3: dina rata-rata ing piutang (A/R)

diterangake: Piutang dagang minangka biaya sing isih ditundha lan isih ditundha. Iki bisa uga kalebu saldo asuransi lan pasien. Dina rata-rata ing A / R minangka jumlah dina rata-rata sing dibutuhake kanggo latihan ngumpulake pembayaran amarga.

Rekomendasi: Praktek kudu ngarahake dina rata-rata ing A/R 30-40 dina kanggo kunjungan rawat jalan. Dina rata-rata ing A/R mesthi gumantung marang pambayar lan praktik kabijakan pambayaran lan pambayaran pasien. Penting kanggo nglacak metrik kasebut kanggo ngerti proses sing kudu didandani.

Kanggo njaga A/R asuransi sampeyan mudhun, sampeyan kudu duwe proses kanggo ngirim klaim kanthi cepet, ngatur penolakan utawa penolakan, lan nelpon perusahaan asuransi yen ana wektu tundha kanggo njaluk diadili.

Kanggo njaga A/R pasien mudhun, sampeyan kudu mriksa kelayakan sadurunge mriksa pasien lan ngumpulake co-pay, deductible, utawa co-insurance sadurunge. Coba simpen kertu kredit pasien kanggo ngisi saldo luwih saka 60 dina. Yen sampeyan nindakake iki, priksa manawa prosesor kertu kredit sampeyan tundhuk lan pasien mlebu formulir lan kabijakan sing dibutuhake.

Metrik #4: persentase A/R liwat 90 dina

Diterangake: Iki ditetepake minangka persentasi saka akun receivable sing liwat 90 dina. Biasane, A/R sing luwih lawas saka 90 dina bisa dadi angel dikumpulake.

Rekomendasi: Praktek kudu ngarahake piutang luwih saka 90 dina kurang saka 20 persen. Penting kanggo mesthekake metrik iki dilacak miturut tanggal layanan lan dudu tanggal tagihan utawa tagihan maneh. Kaya sing kasebut ing ndhuwur, kabeh saka mriksa kelayakan asuransi, wewenang sadurunge, coding sing cocog, lan proses tagihan sing efisien bakal mengaruhi A/R sampeyan.

Metrik #5: tingkat koleksi net

diterangake: Iki kadhangkala disebut “tingkat koleksi sing disetel.” Intine, iki jumlah sing dibayar dibandhingake karo jumlah sing sampeyan ngisi (dikurangi hak-hak kontrak).

Rekomendasi: Praktek kudu ngarahake tingkat koleksi net sing nambah saben waktu. Sampeyan pengin mesthekake yen sampeyan nglacak iki sajrone wektu sing luwih dawa amarga ana wektu tundha nalika sampeyan ngeculake biaya lan dibayar. Ngawasi tingkat koleksi net saka wektu bakal menehi wawasan tim sampeyan babagan kabiasaan tagihan sampeyan. Kunci kanggo metrik iki yaiku proses tagihan sing efisien diwiwiti nalika pasien didaftar liwat pengajuan klaim, manajemen penolakan, lan pembayaran. Siji bab sing kudu dielingake yaiku sampeyan kudu mesthekake yen sampeyan mung nyuda penghapusan kontrak.

pikirane pungkasan

Luangake wektu kanggo ndeleng saben metrik kasebut ing praktik sampeyan. Priksa manawa mriksa metrik kasebut kanthi rutin karo tim tagihan sampeyan. Yen dheweke ora menehi informasi kanthi rutin, banjur takon! Gawe kebiasaan mriksa 5 metrik paling dhuwur iki saben wulan lan nggawe indikator kinerja utama (KPI) yen metrik kasebut ora bisa ditemokake.

Heather Signorelli minangka ahli patologi lan eksekutif dokter. Aaron Morgenstein minangka ahli bedah ortopedi.


Sabanjure


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *