Tinjauan CSSF babagan Pengungkapan Keberlanjutan kanggo Penerbit – Pandhuan kanggo usaha non-finansial lan finansial

aku. Cakupan

Tinjauan CSSF ditindakake adhedhasar populasi sampel 31 usaha non-keuangan saka macem-macem sektor (contone, Real Estat & Infrastruktur, Transportasi & Logistik utawa Produk Konsumen & Eceran), sing sekuritase diakoni dagang ing pasar sing diatur, sing Luksemburg minangka Negara Anggota asal, ngluwihi 500 karyawan, total aset EUR 20 yuta lan/utawa turnover net EUR 40 yuta (“Penerbit”).

Penerbit kasebut tundhuk Petunjuk 2014/95/EU saka Parlemen Eropa lan Dewan 22 Oktober 2014 babagan pambocoran informasi non-finansial lan keragaman dening perusahaan lan kelompok gedhe tartamtu (“NFRD”).

Tinjauan CSSF fokus ing informasi sing dibutuhake dening Artikel 8 saka Regulasi (EU) 2020/852 babagan panyiapan kerangka kanggo nggampangake investasi lestari, lan ngowahi Peraturan 2019/2088 (“Peraturan Taksonomi”) sing bakal diterbitake dening Emiten antarane 1 Januari 2022 lan 30 Juni 2022, yaiku kanggo Emiten kanthi taun finansial pungkasan 31 Desember 2021.

II. Latar mburi

Wiwit 1 Januari 2022, usaha non-keuangan miturut Artikel 10 (2) saka Regulasi Delegasi Komisi (EU) 2021/2178 (“Undhang-undhang Delegasi Pengungkapan“) nyampekano informasi:

  • proporsi aktivitas ekonomi sing ora nduweni hak Taksonomi lan kegiatan ekonomi sing ora nduweni hak Taksonomi ing total turnover, modal lan pengeluaran operasional (“KPI”); lan
  • informasi kualitatif kasebut ing Bagean 1.2. saka Annex I saka Undhang-undhang Delegasi Pengungkapan sing cocog kanggo pambocoran iki, kalebu nanging ora diwatesi karo katrangan babagan sifat kegiatan ekonomi sing cocog karo Taksonomi, kanthi ngrujuk marang Peraturan Delegasi Komisi (EU) 2021/2139 (“Undhang-undhang Delegasi Iklim”).

Ing kontras, usaha finansial kudu tundhuk karo pranata Artikel 10 (3) Undhang-undhang Delegasi Pengungkapan lan mung kudu nglaporake proporsi eksposur kasebut marang aktivitas sing dianggep layak ing total aset lan uga ngumumake informasi kualitatif.

III. Temuan kunci

Tinjauan CSSF nyedhiyakake ringkesan pengamatan CSSF babagan isi lan kualitas informasi sing dibeberke dening Penerbit sing ana hubungane karo Artikel 8 Peraturan Taksonomi, lan uga ngemot seri pangeling-eling babagan kewajiban wajib, rekomendasi praktis minangka uga referensi kanggo alat sing relevan lan makalah pandhuan sing diterbitake ing tingkat EU.

Nalika Tinjauan CSSF fokus ing usaha non-finansial, sawetara pangeling, rekomendasi lan referensi uga relevan kanggo usaha finansial.

Pesen utama sing kalebu ing Review CSSF yaiku:

  • nalika nglaporake kegiatan sing cocog karo Taksonomi, Penerbit ora (mung) ngrujuk menyang Kode NACE, nanging uga kanggo kegiatan ekonomi sing cocog miturut Undhang-undhang Delegasi Iklim.

Kanggo tujuan ngenali aktivitas sing cocog karo Taksonomi, Tinjauan CSSF nuduhake rong alat khusus:

  • teh Kompas Taksonomi EU: alat iki mbisakake pangguna kanggo verifikasi aktivitas sing kalebu ing Taksonomi EU minangka aktivitas Taxonomy-layak, kanggo kang dislametaké padha mesti kontribusi lan kritéria apa padha kudu ketemu. Iki nyedhiyakake perwakilan visual babagan isi Taksonomi EU, diwiwiti karo Undhang-undhang Delegasi Iklim.

Looking forward, EU Taxonomy Compass bakal dianyari kanggo nyakup tumindak delegasi mangsa sing nemtokake kritéria screening technical kanggo aktivitas ekonomi tambahan substansial nyumbang kanggo dislametaké iklim lan tujuan lingkungan liyane saka Regulasi Taksonomi;

  • teh Taksonomi EU NACE Pemetaan Klasifikasi Alternatif: alat iki diterbitake dening Platform kanggo Keuangan Sustainable, minangka pemetaan indikatif sistem klasifikasi industri sing dipilih (kalebu kode NACE), kalebu pratondo carane padha hubungane karo gambaran saka aktivitas ekonomi ing Undhang-undhang Delegated Iklim.

CSSF nemtokake manawa, nalika pemetaan iki dudu dokumen tuntunan resmi saka Komisi Eropa utawa saka telung Otoritas Pengawas Eropa, bisa dianggep minangka sumber sing bener kanggo nyelarasake coding karo deskripsi kegiatan ing Undhang-undhang Delegasi Iklim;

  • Penerbit sing ora duwe aktivitas sing nduweni hak Taksonomi kudu ngrampungake Bagean B saka cithakan sing diwenehake ing Annex II saka Undhang-undhang Delegasi Pengungkapan lan menehi pambocoran kualitatif sing njelasake apa aktivitas sing ora layak iki lan ngapa dheweke ora layak miturut Peraturan Taksonomi;
  • kabeh aktivitas sing nduweni kualifikasi lingkungan lestari kudu dibeberke, preduli saka status materialitas. Cakupan aktivitas ekonomi sing layak bisa ngluwihi operasi sing bisa dianggep minangka bagean saka aktivitas inti saka perusahaan;
  • padha karo mekanisme pangecualian sing diwenehake miturut NFRD, anak perusahaan bisa dibebasake saka kewajiban pelaporan sing ditindakake miturut Pasal 8 Peraturan Taksonomi, yen pambocoran sing relevan kalebu ing laporan manajemen utawa ing laporan kapisah saka perusahaan liyane sing gegandhengan;
  • Penerbit disaranake nyedhiyakake informasi kualitatif sing luwih akeh babagan aktivitas sing cocog karo Taksonomi sing wis disimpen kanggo saben KPI, kalebu utamane kenapa aktivitas sing cocog karo Taksonomi tartamtu ditahan kanggo KPI tartamtu lan ora kanggo wong liya;
  • kanggo turnover lan belanja modal, Penerbit bakal kalebu referensi kanggo item baris related ing statements non-finansial minangka dibutuhake dening pambocoran Delegated undhang. CSSF nyaranake babagan iki, sanajan iki ora dibutuhake kanggo biaya operasi, Penerbit kudu menehi referensi sing padha kanggo biaya operasi nganti bisa ditindakake;
  • Penerbit diundang kanggo ngunjungi maneh pambocoran narasi sing disedhiyakake miturut Review CSSF lan praktik apik sing diamati ing antarane kanca-kancane, kanggo mesthekake pendekatan sing konsisten ing saben sektor, utawa antarane entitas sing nyakup kegiatan ekonomi sing padha;
  • Penerbit dielingake yen wiwit Januari 2023, dheweke kudu ngrampungake tabel pelaporan sing kalebu ing Lampiran II Undhang-undhang Delegasi Pengungkapan lan nerangake yen lan ngapa aplikasi kalkulasi wis diganti wiwit periode laporan sadurunge;
  • kanggo tundhuk karo bagean 1.2.2.1 saka Apendiks I saka Disclosures Delegated Act, Penerbit kudu menehi informasi kualitatif babagan organisasi internal bebarengan karo informasi babagan cara proses penilaian ditindakake sacara internal, sing kudu ngidini para pamaca ngerti (i) kepiye Taksonomi- proses eligibility wis dileksanakake lan (ii) carane lan dening sapa tundhuk karo kritéria screening technical kasebut ing tumindak delegated wis kabiji;
  • Penerbit uga disaranake kanggo mbudidaya syarat pambocoran penting sing ditemokake ing bagean 1.2.2.2 Lampiran I Undhang-undhang sing Didelegasikan Pengungkapan.

IV. Langkah Sabanjure

Review CSSF nandheske yen:

  • kanggo usaha non-keuanganUndhang-undhang Delegasi Pengungkapan bakal ditrapake kanthi lengkap wiwit 1 Januari 2023, lan usaha kasebut, miturut Artikel 10(4) Undhang-undhang sing Didelegasikan Pengungkapan, kudu nglaporake kegiatan sing dianggep didadekake siji karo Climate Delegated Act. Mulane, penerbit diundang kanggo mriksa metodologi kanggo nglaporake KPI kaya sing dituduhake ing butir 2 Lampiran I Undhang-undhang sing Didelegasikan Pengungkapan, lan ngrampungake cithakan kanggo KPI sing disedhiyakake ing Lampiran II Undhang-undhang sing Didelegasikan Pengungkapan;
  • kanggo usaha finansialpranata-pranata Pasal 10 (2) Undhang-undhang Delegasi Pengungkapan isih bakal ditrapake ing taun 2023. Miturut, usaha finansial mung kudu nglaporake proporsi eksposur marang kegiatan sing dianggep minangka layak ing total aset lan nyampekano informasi kualitatif.

Tinjauan CSSF luwih nemtokake manawa informasi sing diterbitake miturut Artikel 8 Peraturan Taksonomi bakal tundhuk perhatian khusus saka CSSF ing 2023.

Hubungi pakar kita kanggo mbantu sampeyan ngrampungake tantangan kerangka kerja ESG sing terus berkembang.

Kanggo maca Review CSSF, klik kene_

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *