Tips carane nampa proyek ngimpi

Kanggo sawetara mahasiswa sing metu ana, lulusan alon-alon creeping munggah, kang tegese padha kudu miwiti looking for jobs. Amarga ana akeh faktor sing mlebu kerja, artikel iki bakal nyakup kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan proses golek kerja lan aplikasi.

Saran ringkesan

Nalika nerangake nulis resume, organisasi minangka kunci. Sampeyan kudu nampilake informasi kanthi jelas lan nyorot informasi penting. Nggunakake huruf kandel, werna lan posisi sing beda-beda bisa mbantu nampilake informasi sing kudu dideleng dening pengusaha. Sisih paling penting saka resume kudu fokus ing pengalaman kerja sadurunge sing padha karo proyek sing sampeyan pengin ndharat.

Conto iki yaiku yen sampeyan nglamar posisi coding ing perusahaan, nambah pengalaman kerja sing sampeyan kudu nggunakake katrampilan coding minangka cara sing apik kanggo ditampa ing perusahaan kasebut. Iki bisa uga katon jelas kanggo sawetara, nanging proyek sing ora ana hubungane kayata dadi waitstaff kanggo restoran bakal dadi ora relevan kanggo ditambahake menyang resume nalika fokus ing coding.

Nanging, iki beda-beda saka posisi menyang posisi. Waitstaff lan proyek fokus sales liyane sing sampurna nalika nglamar posisi ing ngendi katrampilan adol migunani. Priksa manawa sampeyan nambahake katrampilan sing cocog kanggo nguatake kemungkinan sampeyan entuk proyek impen sampeyan.

pitutur panutup

Kaya resume, surat lamaran mbutuhake informasi penting supaya bisa ditampilake kanthi gampang tinimbang liyane. Bentenipun sampeyan kudu rinci babagan katrampilan sing sampeyan entuk sajrone umur lan kepiye carane bisa pindhah menyang posisi anyar.

Tip sing apik kanggo tindakake yaiku yen sampeyan ora bisa nyakup resume sing penting, kayata rincian, mula kudu mlebu ing surat lamaran sampeyan. Pewawancara bakal ndeleng resume lan surat lamaran sadurunge wawancara, dadi penting kanggo nyelehake rincian babagan apa sing sampeyan sinau sajrone proyek sadurunge ing surat lamaran sampeyan.

Kesalahan umum sing ditindakake dening wong ing surat pengantar yaiku ora ngecor apa sing ditulis. Juragan bisa mbuwang surat lamaran lan nerusake maneh yen ana kesalahan ing grammar utawa ejaan. Sampeyan kudu mriksa manawa ana kesalahan sadurunge ngirim resume utawa surat lamaran menyang majikan.

Situs posting proyek

Ana akeh situs sing kasedhiya kanggo para pemburu kerja. Situs kerja sing kondhang ing Universitas Ohio yaiku Handshake, situs sing fokus ing mahasiswa golek kerja. Utawa, situs kaya Indeed utawa Ziprecruiter uga nyedhiyakake dhaptar proyek kanggo sapa wae sing metu saka kuliah. Saben situs nduweni fitur unik dhewe, ngidini wong milih pilihan situs sing pengin digunakake.

Tips wawancara kerja

Priksa manawa sampeyan nggawe kesan sing kuat ing wawancara. Penting kanggo manteb ing ati lan artikulasi nalika ngrembug katrampilan karo pewawancara. Dadi manawa nganggo busana kanthi profesional lan tumindak kanthi hormat sajrone wawancara. Siapke kanggo mangsuli pitakon babagan kemampuan lan pengalaman sampeyan, kanthi panjelasan siap kenapa sampeyan dadi calon paling apik kanggo posisi kasebut.

Bab liya sing kudu ditimbang yaiku ora mung mbaleni apa sing wis diomongake ing resume utawa surat lamaran, amarga para pewawancara bakal ngerti informasi iki babagan sampeyan. Luwih becik ngidini para pewawancara takon babagan pengalaman sampeyan banjur menehi jawaban sing jero babagan pitakonan kasebut. Nalika mikir babagan jawaban, aja wedi ragu-ragu kanthi meneng sadurunge mangsuli, amarga pewawancara bisa ndeleng manawa sampeyan pancen mikir babagan pituduh sadurunge sampeyan mangsuli.

Kanthi nuruti kabeh saran ing ndhuwur, sampeyan bisa nggedhekake kasempatan kanggo entuk proyek sing sampurna. Mung manteb ing ati ing kabisan lan sampeyan bakal bisa nindakake proyek sing tansah dikarepake ing wektu sing tepat.

@AdamVince11

av207218@ohio.edu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *