Titans IT India Nyoba Ngembangake Cakrawala karo Startup AI

Ing 2015, nalika ora akeh sing ngerti Open AI, Infosys minangka salah sawijining investor pisanan sing maju lan nandur modal ing perusahaan kasebut, bebarengan karo Elon Musk, Layanan Web Amazon, lan liya-liyane. Iki minangka kejutan kanggo akeh, amarga perusahaan IT India ora dikenal kanggo nandur modal ing wiwitan AI, utamane sing gedhe.

Nanging, nalika nindakake, mesthine bakal dadi gedhe. Contone, nalika nandur modal ing OpenAI, pimpinan Infosys Vishal Sikka ujar manawa dheweke nindakake amarga umume pakaryan Infosys yaiku “ngbangun lan njaga sistem piranti lunak.” Dheweke percaya yen AI bakal nambah konstruksi lan evolusi sistem piranti lunak sing cerdas, fenomena sing saiki kedadeyan karo asisten coding kaya Github Copilot lan Amazon Code Whisperer.

GitHub Copilot, bebarengan karo sawetara asisten coding liyane, wis ditampilake nyuda luwih saka 50% karya pangembang. Andrej Karpathy, anggota pendiri OpenAI lan mantan direktur AI ing Tesla, uga ujar manawa Copilot wis nyepetake coding, lan bakal angel bali menyang ‘coding manual’. Miturut dheweke, Copilot nulis meh 80% kode kanthi akurasi 80%.

Saiki, Infosys wis metu saka OpenAI; Nanging, ana sawetara perusahaan ing portofolio Infosys sing bisa dadi gedhe kaya OpenAI. Ayo goleki lan ing endi perusahaan IT liyane kaya Tech Mahindra lan Wipro saiki nandur modal.

Infosys


Unduh Aplikasi Seluler kita


Jeneng ‘Infosys’ angel mbayangno digandhengake karo Militer; Nanging, Infosys wis nandur modhal ing perusahaan solusi UAV Ideaforge kang Angkatan Bersenjata India wis aktif digunakake kanggo ndjogo, ngawasi akeh lan operasi ngluwari.

Saiki, Ideaforge duwe total pitung drone sing digunakake. Loro-lorone digunakake kanggo aplikasi pemetaan kayata survey tanah, estimasi volumetrik lsp. lan papat digunakake kanggo tujuan keamanan kaya keamanan tapel wates, anti-teror lan kontrol angkara.

(Drone keamanan IdeaForge, sumber: IdeaForge)

Investasi menarik liyane sing ditindakake dening Infosys yaiku ing perusahaan sing diarani TidalScale, sing kerja ing arah nggabungake pirang-pirang server fisik dadi server virtual siji. Perusahaan kasebut ngaku menehi kinerja ing memori ing skala apa wae, nggunakake hardware standar lan kompatibel karo kabeh aplikasi lan sistem operasi.

Bubar Tidelscale dituku dening HPE (Hewlett Packard Enterprise).

Tech Mahindra

Tech Mahindra minangka salah sawijining sawetara perusahaan IT India sing duwe taruhan gedhe ing metaverse lan ngupayakake. Taun kepungkur, perusahaan ngluncurake TechMVerse kanggo nyopir perdagangan ing Metaverse. Nanging, perusahaan uga duwe sawetara investasi sing menarik ing portofolio.

Tech Mahindra wis nandur modal ing pirang-pirang perusahaan kreatif sing dikenal kanthi kehadiran online lan kampanye sing menarik. Salah sijine yaiku Born Group, agensi iklan global sing ana ing sawetara negara, lan Tech Mahindra duwe tujuan kanggo nguatake fokus ing digital lan nambah keahliane ing ruang kreatif, konten lan perdagangan. Kajaba iku, perusahaan uga wis nggawe investasi sing signifikan ing ‘The Bio Agency’, perusahaan liyane sing kerja ing lapangan kreatif.

Investasi liyane Tech Mahindra sing menarik yaiku ing bidang konsultasi IT Healthcare yaiku HCI Group. Iki minangka integrator sistem global sing ngaku ngetrapake, ngoptimalake, ndhukung, lan njaga solusi kesehatan kanggo rumah sakit lan organisasi pangiriman perawatan ing saindenging jagad. Perusahaan nyedhiyakake layanan kayata Konsultasi lan Layanan EHR, Layanan Aplikasi Ngatur, Layanan Pangguna Akhir, lsp.

Wipro

Saka kabeh perusahaan IT India, Wipro bisa uga duwe portofolio paling gedhe babagan investasi wiwitan AI. Perusahaan kasebut wis nandur modal ing macem-macem perusahaan, kalebu Avaamo, perusahaan piranti lunak sing sinau jero sing ngaku duwe spesialisasi ing antarmuka obrolan kanggo ngatasi masalah sing duwe pengaruh dhuwur ing perusahaan kasebut. Avaamo mbangun teknologi AI dhasar ing area jaringan saraf sing wiyar, sintesis wicara, lan sinau jero kanggo nggawe komputasi obrolan kanggo perusahaan dadi kasunyatan.

Investasi liyane Wipro wis digawe ing bidang manajemen kinerja aplikasi seluler. Jeneng perusahaan kasebut yaiku Headspin, sing ngaku nyedhiyakake pangembang aplikasi seluler, jaringan operator, OEM piranti, lan panyedhiya CDN kanthi rinci babagan masalah pengalaman pangguna ing saben lapisan ekosistem seluler liwat platform pengalaman seluler (MEP).

Kajaba iku, perusahaan uga wis nandur modal ing platform analytics sing diarani Incorta, sing ngaku ngirim platform analytics hiper-konvergen sing nyepetake wektu perusahaan kanggo wawasan. Incorta ngaku yen platforme bisa ngirim laporan anyar sajrone sawetara menit tinimbang minggu, lan bisnis bisa nggawe keputusan sing luwih akurat lan pas wektune.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *