Trabasan Trello sing praktis iki bakal nyederhanakake alur kerja sampeyan

Jack Wallen duwe koleksi trabasan Trello sing bisa nggawe urip sampeyan ing papan kanban luwih efisien.

Gambar: mehaniq41/Adobe Stock

Trello minangka layanan kanban. Kombinasi fitur lan gampang digunakake ndadekake piranti kasebut minangka salah sawijining alat sing paling kuat lan mumpuni. Antarmuka seret lan selehake sing gampang, Power-Ups kanggo nggedhekake set fitur lan otomatisasi supaya alur kerja sampeyan luwih efisien supaya bisa nggawe apa sing aku yakin minangka tenaga kerja sing bener kanggo manajemen proyek.

Nanging seneng-seneng ora mungkasi ana. Yen sampeyan pangguna kanban sing pengin nggawe alur kerja kanthi gampang, Trello duwe trik liyane: trabasan. Kanthi Trello, sampeyan bakal nemokake akeh trabasan sing migunani. Sanajan sampeyan bisa ngece kanggo nyimpen sawetara detik ing kene lan sawetara detik ing kana, ing pungkasan minggu, detik kasebut nambah.

NDELENG: Kit hiring: Manajer proyek (TechRepublic Premium)

Trabasan iki nawakake sawetara tumindak sing bisa nyimpen driji ing keyboard lan mateni mouse utawa trackpad. Apa sebabe kuwi penting? Takon programer apa wae carane ora gumantung ing mouse bisa mbantu nggawe alur kerja luwih efisien.

Coba iki: Saben sampeyan ngalihake driji saka keyboard lan mouse, sampeyan bakal kelangan ora luwih saka rong detik. Kaping pirang-pirang sampeyan nindakake sedina muput? Atusan? Contone, sampeyan mindhah tangan menyang lan saka keyboard kaping 500 saben dina. Iku 1.000 detik utawa meh 17 menit. Ing pungkasan minggu, yaiku 85 menit. Saben wulan, gunggunge 340 menit lan saben taun 4080 menit… utawa 68 jam.

Yen sampeyan pengin dadi efisien sabisa, sampeyan kudu miwiti nggabungake liyane trabasan keyboard menyang alur kerja, lan aku bakal nuduhake sampeyan carane iku rampung ing Trello.

Apa sampeyan kudu nambah trabasan keyboard menyang Trello

Siji-sijine sing sampeyan butuhake yaiku akun Trello sing sah. Amarga trabasan keyboard diaktifake kanthi gawan, ora ana konfigurasi sing kudu diurus. Sampeyan mung kudu mlebu lan miwiti nggunakake.

Trabasan keyboard Trello sing sampeyan butuhake

Dhaptar lengkap trabasan keyboard Trello bisa dideleng kanthi nggunakake trabasan. Apik sing. Kanggo ndeleng kabeh dhaptar trabasan keyboard, pencet tombol / ing keyboard sampeyan. Iki bakal katon minangka pop-up sing bisa digulung kanggo sampeyan maca.

Kanggo sing ora pengin kudu nggulung dhaptar pop-up, sing ngalangi kemampuan sampeyan nggunakake Trello nalika mbukak, iki minangka dhaptar sing dakanggep minangka trabasan keyboard sing paling migunani.

Navigasi peta

Kanggo kula, salah sawijining trabasan sing paling gampang yaiku nggunakake tombol panah ing keyboard kanggo navigasi saka kertu menyang kertu lan dhaptar dhaptar. Iku pancene minangka prasaja minangka panah kiwa obah saka siji dhaftar, utawa kolom, liwat ngiwa. Tombol panah tengen mindhah sampeyan siji titik menyang tengen. Panah munggah mindhah sampeyan menyang kertu sabanjuré munggah lan panah mudhun gerakane sampeyan kertu sabanjuré mudhun. Sawise sampeyan wis ndharat ing kertu sampeyan kudu, pencet enter lan bakal mbukak.

Sampeyan uga bisa mindhah kertu saka keyboard uga. Kanggo mindhah kertu menyang ndhuwur dhaftar jejer tengen, pilih kertu ing pitakonan banjur pencet tombol kurang saka. Kanggo mindhah kertu menyang ndhuwur dhaftar jejer kiwa, pencet tombol luwih gedhe tinimbang. Kanggo mindhah kertu menyang ngisor dhaptar jejere tengen, pencet tombol wektu. Kanggo mindhah kertu menyang ngisor dhaptar sisih kiwa-jejer, pencet tombol koma.

Tampilake utawa ndhelikake label

Kadhangkala sampeyan pengin nuduhake utawa ndhelikake label kertu ing papan sampeyan. Sanajan umume manajer proyek lan anggota tim luwih seneng label kasebut katon, pungkasane sampeyan bakal ngerti skema kode warna lan ora mbutuhake keruwetan kertu tambahan.

Kanggo nuduhake utawa ndhelikake label papan, sampeyan mung kudu mencet tombol titik koma. Nalika label dipateni, kode werna tetep.

Tambah kertu anyar

Kanggo nambah kertu anyar, sampeyan mung kudu mencet tombol N. Siji bab sing kudu dielingi yaiku kertu anyar bakal katon ing ndhuwur kertu sing saiki dipilih, mula sadurunge nggawe kertu anyar, navigasi menyang kertu ing ngisor iki ing ngendi sampeyan pengin kertu anyar katon.

Nonton kertu

Ing sawetara titik, sampeyan kudu nonton kertu. Kanthi nonton kertu sampeyan nampa kabar yen ana owah-owahan ing kertu kasebut. Kanggo nonton kertu, gunakake tombol panah kanggo navigasi menyang kertu banjur pencet tombol S. Kanggo mbatalake kertu, baleni tumindak sing padha.

Nemtokake dhewe menyang kertu

Kanggo nemtokake dhewe menyang kertu, gunakake tombol panah kanggo navigasi menyang kertu sing dimaksud banjur pencet spasi. Mekaten.

Autocompletion

Ana rong autocompletions sing pengin sampeyan ngerti. Kapisan kanggo anggota. Nalika nulis komentar, yen sampeyan mencet karakter @ lan miwiti ngetik jeneng pangguna, Trello bakal otomatis ngrampungake jeneng kanggo sampeyan. Sampeyan banjur bisa nggunakake tombol panah kanggo milih jeneng sing dikarepake lan pencet Ketik kanggo nambah.

Autocompletion kapindho yaiku kanggo label. Yen menet simbol # lan miwiti ngetik, Trello bakal otomatis ngrampungake label kanggo sampeyan kanthi cara sing padha karo jeneng pangguna.

kertu salinan

Ing sawetara titik, sampeyan kudu nyalin kertu. Nalika wektu kasebut, navigasi menyang kertu nganggo tombol panah banjur pencet kombinasi CTRL + C kanggo nyalin. Siji-sijine caveat kanggo nempel kertu nggunakake trabasan keyboard CTRL + V yaiku sampeyan kudu nglayang kursor ing dhaptar sing bakal ngemot kertu anyar. Iki minangka salah sawijining trabasan keyboard sing ora bisa digunakake kaya sing direncanakake amarga sampeyan kudu ngalihake tangan saka keyboard.

Oke, cukup kanggo miwiti. Elinga, yen sampeyan kudu sinau babagan trabasan liyane, pencet tombol / kanggo mbukak pop-up lan sampeyan bakal bisa ndeleng kabeh dhaptar.

Langganan TechRepublic’s Cara Nggawe Tech Work ing YouTube kanggo kabeh saran teknologi paling anyar kanggo profesional bisnis saka Jack Wallen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *