Tuntutan hukum iki marang Microsoft bisa ngganti masa depan AI

Kecerdasan buatan (AI) dumadakan dadi kekasih ing jagad teknologi, amarga ChatGPT, chatbot AI sing bisa nindakake samubarang kayata nindakake obrolan lan nulis esai lan artikel kanthi apa sing dianggep sawetara wong minangka katrampilan kaya manungsa. Ing limang dina pisanan, luwih saka yuta wong mlebu kanggo nyoba. The New York Times hails sawijining “kecemerlangan lan aneh” lan ngandika iku inspires loro kagum lan wedi.

Kanggo kabeh kemewahan lan hype sing ana ing sekitar ChatGPT, apa sing ditindakake saiki yaiku stunts – cara kanggo narik kawigaten. Masa depan AI ora nulis artikel babagan Beyonce kanthi gaya Charles Dickens, utawa barang-barang aneh liyane sing digunakake wong ChatGPT. Nanging, AI utamane bakal dadi alat bisnis, ngasilake milyaran dolar kanggo perusahaan sing nggunakake aplikasi kasebut kanggo tugas kaya ngapikake telusuran Internet, nulis kode piranti lunak, nemokake lan ndandani inefisiensi ing bisnis perusahaan, lan ngekstrak informasi sing migunani lan bisa ditindakake saka data sing akeh banget. .

Nanging ana rahasia cilik sing reged ing inti AI – nyolong properti intelektual. Kanggo nindakake pakaryane, AI kudu terus-terusan nyerep data, akeh. Mikir minangka tanduran monster Audrey II ing Toko Cilik saka Horror, terus-terusan nangis “Pakani aku!” Detractors ujar yen AI nglanggar hukum kepemilikan intelektual kanthi nyebarake informasi tanpa entuk hak kasebut, lan kedadeyan kasebut bakal dadi luwih elek saka kene.

Tuntutan hak kekayaan intelektual marang Microsoft bisa nemtokake masa depan AI. Dituduhake manawa Microsoft, gudang kode Microsoft GitHub, lan OpenAI, wong tuwa saka ChatGPT, wis nggunakake kode ilegal sing digawe dening wong liya kanggo mbangun lan nglatih layanan Copilot sing nggunakake AI kanggo nulis piranti lunak. (Microsoft wis nandur modal $1 milyar ing OpenAI.)

Masa depan AI bisa uga gumantung marang asil setelan kasebut.

Arep kabeh ing AI

Kanggo ngerti tuntutan hukum, sampeyan kudu ngerti taruhan gedhe Microsoft babagan AI. CEO Microsoft Satya Nadella yakin AI bakal ngowahi Microsoft kaya awan. Dheweke bubar ujar: “Aku mikir fase sabanjure – yen sampeyan ujar seluler lan awan minangka paradigma pungkasan – bakal dadi AI.”

AI bakal digunakake ing saben bagean perusahaan, saka awan nganti telusuran Bing, lan malah Windows dhewe. Ing konferensi CES minggu kepungkur, dheweke nerangake, “Intelijen buatan bakal nggawe maneh carane sampeyan nindakake kabeh ing Windows, kanthi harfiah.” Dheweke mung menehi sawetara rincian, kayata antarmuka basa alami, nanging ora ana keraguan manawa akeh pakaryan sing durung dikarepake.

Kombinasi AI lan awan bisa uga dadi fokus paling penting ing perusahaan. ChatGPT didhukung dening teknologi awan Azure Microsoft lan dilatih nggunakake infrastruktur superkomputer AI Azure. Microsoft bakal adol kemampuan AI berbasis Azure menyang bisnis, tegese perusahaan bakal bisa njupuk kauntungan saka AI tanpa mbangun infrastruktur apa wae – mung bisa nggunakake AI berbasis awan Microsoft. Produk kasebut, sing diarani Azure OpenAI Service, wis kasedhiya kanggo pratinjau.

Microsoft uga ngrancang kanggo nggabungake ChatGPT3 AI karo telusuran Bing kanggo nguatake asil panelusuran sing luwih apik, lan langsung ngirim informasi sing digoleki wong, tinimbang mung ngarahake menyang kaca web.

Copilot lan pembajakan piranti lunak

Saiki kita teka ing layanan sing nyebabake tuntutan hukum marang Microsoft: Copilot. Iki minangka asisten coding AI sing ngetokake kode kanggo nggawe fungsi piranti lunak dhasar, mbebasake pangembang kanggo fokus ing tugas pemrograman tingkat sing luwih rumit. Programer mung kudu ngandhani Copilot apa sing dikarepake dibangun, lan Copilot nggawe kode sing siap digunakake sing bisa ditempelake ing karyane. Nanging mung kanggo dina iki. Kanthi latihan sing cukup, ora bakal kaget yen non-programer bisa nggawe aplikasi sing prasaja tanpa ngerti baris kode – lan bisa uga nggawe aplikasi sing luwih rumit.

Kanggo nindakake sihir kasebut, Copilot kudu dilatih babagan kode sing akeh banget. Repositori kode sumber terbuka GitHub sing diduweni Microsoft, sing mbukak Copilot, ujar manawa “dilatih babagan milyaran baris kode umum.” Cara Copilot entuk kode sumber terbuka kasebut minangka inti saka setelan kasebut.

Kode sumber terbuka ora ana ing domain umum. Iku asring hak cipta. Bisa digunakake tanpa mbayar, nanging mung yen wong sing nggunakake setuju karo syarat lisensi piranti lunak. Ana macem-macem lisensi open-source sing beda-beda kanthi istilah sing beda-beda. Contone, lisensi bisa uga mbutuhake piranti lunak apa wae sing dibangun adhedhasar kode sumber terbuka kudu ngemot jeneng sing nggawe kode asli lan kabar hak cipta.

Copilot ora netepi lisensi kasebut. Microsoft ngaku ora perlu. CEO GitHub, Nat Friedman, claims Copilot bisa nggunakake sembarang kode open source kanggo latihan, preduli saka lisensi, amarga ana ing “panggunaan adil” ing hukum hak cipta. Akeh perusahaan lan peneliti AI liyane ngaku perkara sing padha.

Matthew Butterick, programmer, panulis lan pengacara, ora setuju. Dheweke lan firma hukum Joseph Saver wis ngajokake tuntutan kelas marang Microsoft GitHub lan OpenAI, sing ngaku “untung saka karya programer sumber terbuka kanthi nglanggar syarat lisensi sumber terbuka.” Ing basa Inggris biasa, jas kasebut nyatakake Microsoft lan liya-liyane minangka bajak laut piranti lunak, nyolong properti intelektual sing nggawe kode sing digunakake kanggo nglatih Copilot. (Butterick ujar manawa kadhangkala ana wong sing njaluk Copilot nulis piranti lunak, kode sing diasilake minangka salinan kode sumber terbuka sing dilatih Copilot.)

Butterick ngelingake yen Copilot mung irung unta ing sangisore kémah, lan nyolong properti intelektual sing luwih gedhe bakal ditindakake – ora mung nyolong kode, nanging gambar, tulisan, lan data apa wae. Dheweke ngandhani The New York Times, “Ambisi Microsoft lan OpenAI ngluwihi GitHub lan Copilot. Dheweke pengin nglatih data ing endi wae, gratis, tanpa idin, ing salawas-lawase.

Dheweke bener. Generator gambar AI, kayata DALL-E 2, sing dikelola dening OpenAI, wis nglatih gambar sing ditemokake ing Web.

Salah sawijining ironi gedhe saka Microsoft nggunakake piranti lunak open-source lan gumantung marang argumentasi “panggunaan sing adil” yaiku pirang-pirang taun perusahaan kasebut nglawan sumber terbuka kaya-kaya setan dhewe. Ing taun 2000, CEO Microsoft nalika iku Steve Ballmer ujar manawa piranti lunak open source Linux nduweni “karakteristik komunisme.” Setaun sabanjure dheweke tikel kaping pindho, nyebat “kanker”.

ngendi kita lunga saka kene

Kanggo ombone gedhe, setelan iki bakal nemtokake masa depan AI. Yen Microsoft menang, bakal cepet banget kanggo AI, sing bakal diidini ngobong lan nglatih kode, gambar, artikel lan data sing digawe wong liya. Peringatan Butterick babagan AI nggunakake data apa wae kanthi gratis kapan wae, ing endi wae mesthi bakal kelakon. Yen Microsoft kalah, sing nggawe AI kudu luwih ati-ati, bisa uga alon-alon nggawe AI, nanging ngurmati properti intelektual seniman, panulis, programer lan liya-liyane.

Kanggo aku, aku ana ing sisih sing nggawe, lan nglawan Microsoft. Iki wis dadi urip sing cukup angel kanggo wong-wong sing nyoba golek urip adhedhasar kabisan intelektual lan seni. Woody Guthrie nulis ing lagune “Pretty Boy Floyd”:

Ya, kaya ing jagad iki aku wis ngumbara

Aku wis ndeleng persil saka wong lucu;

Sawetara bakal ngrampok sampeyan nganggo bedhil enem,

Lan sawetara nganggo pulpen.”

Yen Microsoft menang jas kasebut, dudu bedhil enem utawa pena sing bakal ngrampok wong kreatif ing antarane kita – iki bakal dadi AI sing ora bisa dicolong kanthi paling apik saka perusahaan triliun dolar lan industri AI sing bakal regane ora kaetung. luwih triliun saka iku.

Hak Cipta © 2023 IDG Communications, Inc.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *