Tuntutan marang Microsoft, GitHub lan OpenAI sing bisa ngganti aturan hak cipta AI

Microsoft, anak perusahaan GitHub, lan mitra bisnis OpenAI wis ditargetake ing tuntutan hukum tumindak kelas sing diusulake manawa perusahaan nggawe asisten coding sing didhukung AI GitHub Copilot gumantung ing “pembajakan piranti lunak ing skala sing durung tau ana sadurunge.” Kasus kasebut mung ana ing tahap paling awal nanging bisa nduwe pengaruh gedhe ing jagad AI sing luwih jembar, ing ngendi perusahaan nggawe piranti lunak latihan rejeki babagan data sing dilindhungi hak cipta.

Copilot, sing diumumake dening GitHub sing diduweni Microsoft ing wulan Juni 2021, dilatih babagan repositori umum kode sing dicopot saka web, akeh sing diterbitake kanthi lisensi sing mbutuhake sapa wae nggunakake kode kasebut kanggo menehi kredit marang pangripta. Copilot ditemokake regurgitate bagean dawa saka kode lisensi tanpa menehi kredit – nyebabake tuntutan hukum iki sing nuduh perusahaan nglanggar hukum hak cipta ing skala massive.

“Iki minangka kasus aksi kelas pertama ing AS sing nantang latihan lan output sistem AI. Iku ora bakal dadi sing pungkasan.”

“Kita nantang legalitas GitHub Copilot,” ujare programmer lan pengacara Matthew Butterick, sing ngajokake tuntutan hukum kanthi bantuan Firma Hukum Joseph Saver sing berbasis ing San Francisco, ing statement pers. “Iki minangka langkah pertama sing bakal dadi perjalanan sing dawa. Kaya sing dingerteni, iki minangka kasus aksi kelas pertama ing AS sing nantang latihan lan output sistem AI. Iku ora bakal pungkasan. Sistem AI ora dibebasake saka hukum. Sing nggawe lan ngoperasikake sistem kasebut kudu tetep tanggung jawab.

Tuntutan, sing diajukake ing dina Jumuah kepungkur, ana ing tahap awal. Utamane, pengadilan durung menehi sertifikasi kelas programer sing diusulake sing diduga cilaka. Nanging ngomong karo The VergeButterick lan pengacara Travis Manfredi lan Cadio Zirpoli saka Joseph Saveri Law Firm ujar manawa dheweke ngarepake kasus kasebut duwe pengaruh gedhe ing jagad AI generatif sing luwih akeh.

Microsoft lan OpenAI adoh saka piyambak ing scraping materi hak cipta saka web kanggo nglatih sistem AI kanggo keuntungan. Akeh teks-kanggo-gambar AI, kaya program open-source Stable Diffusion, digawe kanthi cara sing padha. Perusahaan ing mburi program kasebut negesake manawa panggunaan data kasebut ditutupi ing AS kanthi doktrin panggunaan sing adil. Nanging ahli hukum ujar manawa iki adoh saka hukum sing wis ditemtokake lan litigasi kaya tuntutan hukum kelas Butterick bisa mbantah status quo.

Kanggo ngerteni luwih akeh babagan motivasi lan alasan ing mburi tuntutan hukum kasebut, kita ngomong karo Butterick (MB), Manfredi (TM), lan Zirpoil (CZ), sing nerangake kenapa dheweke mikir yen kita lagi ana ing jaman Napster AI lan kenapa ngidini Microsoft nggunakake kode liyane tanpa atribusi bisa mateni gerakan open source.

Nanggepi panjaluk komentar, GitHub ujar: “Kita wis setya nggawe inovasi kanthi tanggung jawab karo Copilot wiwit wiwitan, lan bakal terus ngembangake produk kasebut supaya bisa nglayani pangembang ing saindenging jagad.” OpenAI lan Microsoft durung mangsuli panjaluk sing padha nalika diterbitake.

Wawancara iki wis diowahi kanggo gamblang lan ringkes

Kaping pisanan, aku pengin ngomong babagan reaksi saka komunitas AI, saka wong sing ndhukung teknologi iki. Aku nemokake komentar sing dakanggep minangka wakil saka reaksi kanggo kasus iki, sing ujar, “Tujuan Butterick ing kene yaiku mateni panggunaan data ML transformatif kayata kode sumber utawa gambar, ing salawas-lawase.”

Apa sampeyan mikir babagan iki, Matthew? Apa iku tujuanmu? Yen ora, apa?

“Sistem AI dudu kothak ireng gaib sing dibebasake saka hukum.”

Matthew Butterick: Aku iku pancene prasaja. Sistem AI ora kothak ireng gaib sing exempt saka hukum, lan siji-sijine cara kita bakal duwe AI tanggung jawab yen iku adil lan etika kanggo kabeh wong. Dadi sing nduweni sistem kasebut kudu tetep tanggung jawab. Iki dudu prinsip sing digawe saka kabeh kain lan mung ditrapake kanggo AI. Prinsip sing padha sing ditrapake kanggo kabeh jinis produk, apa panganan, obat-obatan, utawa transportasi.

Aku rumangsa yen reaksi sing sampeyan tampa saka komunitas AI – lan sampeyan lagi nemoni peneliti sing apik banget, pemikir sing apik banget – dheweke ora bisa kerja ing bidang regulasi lan safety iki. Iku tansah tantangan ing teknologi amarga regulasi gerakane konco inovasi. Nanging ing interim, kasus kaya iki ngisi longkangan kasebut. Iki minangka bagean saka tuntutan hukum tumindak kelas: nyoba ide kasebut lan wiwit nggawe kajelasan.

Apa sampeyan mikir yen sampeyan sukses karo tuntutan hukum sampeyan bakal duwe efek ngrusak ing inovasi ing domain iki, ing nggawe model AI generatif?

Kita lagi ing jaman Napster AI generatif, ujare Butterick, kanthi inovasi sing nyebabake pembajakan

MB: Mugi-mugi kosok wangsulipun. Aku ing teknologi, kita weruh liwat lan liwat sing produk metu sing rok ing pojok hukum, nanging banjur ana wong teka lan nemokake cara sing luwih apik kanggo nindakaken. Dadi, ing awal taun 2000-an, sampeyan duwe Napster, sing disenengi kabeh wong nanging pancen ilegal. Lan dina iki, kita duwe perkara kaya Spotify lan iTunes. Lan kepiye sistem kasebut muncul? Miturut perusahaan nggawe tawaran lisensi lan nggawa konten kanthi sah. Kabeh pemangku kepentingan teka meja lan digawe iku bisa, lan idea sing bab sing padha ora bisa kelakon kanggo AI, kanggo kula, sethitik catastrophic. Kita bubar ndeleng woro-woro babagan Shutterstock nyiyapake Dana Kontributor kanggo wong sing gambar digunakake ing latihan. [generative AI], lan mungkin sing bakal dadi model carane latihan liyane rampung. Aku, aku luwih seneng Spotify lan iTunes, lan aku ngarep-arep yen generasi sabanjure alat AI iki luwih apik lan adil kanggo kabeh wong lan nggawe kabeh wong seneng lan luwih produktif.

Aku njupuk saka jawaban sampeyan yen sampeyan ora bakal nampa pemukiman saka Microsoft lan OpenAI?

MB: [Laughs] Iki mung dina siji saka tuntutan hukum …

Siji bagean saka tuntutan hukum sing dakkira menarik yaiku babagan hubungan bisnis sing cedhak nanging ora jelas ing antarane Microsoft lan OpenAI. Sampeyan nuduhake yen ing 2016 OpenAI ujar manawa bakal nindakake eksperimen skala gedhe ing awan Microsoft, manawa Microsoft duwe lisensi eksklusif kanggo produk OpenAI tartamtu, lan Microsoft wis nandur modal milyar dolar ing OpenAI, dadi investor paling gedhe ing OpenAI. lan panyedhiya layanan. Apa pentinge hubungan iki, lan apa sebabe sampeyan rumangsa kudu nyorot?

Travis Manfredi: Ya, aku bakal ujar manawa Microsoft nyoba digunakake minangka OpenAI sing migunani minangka tameng supaya ora tanggung jawab. Dheweke nyoba nyaring riset liwat nirlaba iki supaya bisa digunakake kanthi adil, sanajan ora ana. Dadi, kita pengin nuduhake manawa OpenAI apa wae sing diwiwiti, dudu maneh. Iku bisnis sing untung. Tugase yaiku golek dhuwit kanggo para investor. Bisa uga dikontrol dening organisasi nirlaba [OpenAI Inc.], nanging dewan nirlaba iku kabeh wong bisnis. Kita ora ngerti apa maksude. Nanging kayane ora ngetutake misi asli OpenAI. Dadi, kita pengin nuduhake – lan muga-muga panemuan bakal mbukak informasi luwih akeh babagan iki – manawa iki minangka skema kolektif ing antarane Microsoft, OpenAI, lan GitHub sing ora ana gunane utawa altruistik sing bisa dipercaya.

Apa sing sampeyan wedi yen bakal kedadeyan yen Microsoft, GitHub, OpenAI, lan pemain liyane ing industri mbangun model AI generatif diidini nggunakake data wong liya kanthi cara iki?

TM: Pungkasane, bisa uga dadi pungkasan lisensi sumber terbuka. Amarga yen perusahaan ora bakal ngurmati lisensi sampeyan, apa gunane malah sijine ing kode? Yen bakal dicekel lan diidoni maneh tanpa atribusi? Kita mikir kode open-source wis migunani banget kanggo manungsa lan jagad teknologi, lan kita ora mikir AI sing ora ngerti carane kode lan mung bisa nggawe guess probabilistik, kita ora mikir sing luwih apik tinimbang inovasi. sing coders manungsa bisa ngirim.

“Ana wong teka lan ujar, ‘Ayo sosialisasi biaya lan privatisasi bathi.'”

MB: Ya, aku pancene mikir iki minangka ancaman eksistensial kanggo sumber terbuka. Lan bisa uga mung generasiku, nanging aku wis ndeleng kahanan sing cukup nalika ana komunitas sing apik lan gratis ing internet, lan ana wong sing teka lan ujar, “Ayo sosialisasi biaya lan privatisasi bathi.”

Yen sampeyan megat kode saka pangripta, apa tegese? Ayo kula menehi conto. Aku ngomong karo insinyur ing Eropa sing ujar, “Atribusi pancen penting banget kanggo aku amarga aku entuk kabeh klienku. Aku nggawe piranti lunak open source; wong nggunakake paketku, ndeleng jenengku, lan hubungi aku, lan aku adol luwih akeh teknik utawa dhukungan. Dheweke kandha, “Yen sampeyan ngilangi atribusiku, karirku wis rampung, lan aku ora bisa ndhukung kulawarga, aku ora bisa urip.” Lan pancen ndadekke omah yen iki dudu masalah sing entheng kanggo akeh programer.

Nanging apa sampeyan mikir ana kasus sing kudu digawe alat kaya Copilot yaiku mangsa lan sing padha luwih apik kanggo coders ing umum?

MB: Aku AI, lan iku wis ngimpi saka mine wiwit aku wolung taun muter karo komputer sing kita bisa mulang mesin iki kanggo alesan kaya kita, lan aku iki lapangan tenan menarik lan apik banget. Tujuane Aku mung bisa bali menyang conto Napster: sing [these systems] mung langkah pisanan, lan ora ketompo carane akeh wong panginten Napster apik banget, iku uga rampung ilegal, lan kita wis rampung luwih apik dening nggawa saben wong ing meja lan nggawe iku padha kanggo kabeh wong.

Dadi, apa obat sing sampeyan pengin dileksanakake? Sawetara wong mbantah manawa ora ana solusi sing apik, manawa set data latihan gedhe banget, manawa model AI rumit banget, kanggo nglacak atribusi lan menehi kredit. Apa sampeyan mikir babagan iki?

Cadio Zirpoli: Kita pengin ndeleng dheweke nglatih AI kanthi cara ngajeni lisensi lan menehi atribusi. Aku wis weruh ing papan chatting metu ana sing bisa uga ana cara kanggo wong-wong sing ora pengin sing kanggo milih metu utawa milih ing nanging kanggo uncalan tangan lan ngomong “iku angel banget, supaya mung Microsoft nindakake apa wae padha arep” dudu solusi sing arep kita lakoni.

Apa sampeyan mikir tuntutan hukum iki bisa dadi prioritas ing media AI generatif liyane? Kita ndeleng keluhan sing padha ing AI teks-kanggo-gambar, manawa perusahaan, kalebu OpenAI, nggunakake gambar sing dilindhungi hak cipta tanpa ijin, umpamane.

CZ: Jawaban sing luwih prasaja ya.

TM: DMCA ditrapake padha kanggo kabeh wangun materi hak cipta, lan gambar asring kalebu atribusi; artis, nalika ngirim karya online, biasane kalebu kabar hak cipta utawa lisensi Creative commons, lan sing uga ora digatèkaké déning [companies creating] generator gambar.

Dadi, apa sing bakal kedadeyan karo tuntutan hukum iki? Aku yakin sampeyan kudu diwenehi status tumindak kelas babagan tuntutan hukum iki supaya bisa diterusake. Apa pigura wektu sampeyan mikir sing bisa kelakon ing?

CZ: Ya, kita ngarepake Microsoft bakal nggawa gerakan kanggo ngilangi kasus kita. Kita yakin bakal sukses, lan kasus kasebut bakal diterusake. Kita bakal melu wektu panemuan, banjur kita bakal mindhah pengadilan kanggo sertifikasi kelas. Wektu kasebut bisa beda-beda babagan pengadilan lan hakim sing beda-beda, mula kita kudu ndeleng. Nanging kita percaya yen kita duwe kasus sing apik lan kita bakal sukses ora mung ngatasi gerakan kanggo ngilangi nanging uga entuk sertifikasi kelas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *