Ujian Utama IBPS PO 2022: Strategi kanggo ujian dening pakar, topik penting | Ujian Kompetitif

Rekrutmen Petugas Probationary dening IBPS minangka salah sawijining ujian perbankan sing paling digoleki ing negara kasebut. Kaya sing wis dingerteni, tahap awal ujian ditindakake tanggal 15, 16, lan 22 Oktober 2022 ing macem-macem slot. Ujian utama IBPS PO dijadwalake tanggal 26 November 2022. Dadi, dina iki kita nyedhiyakake strategi Ujian Utama IBPS PO 2022 kanggo mbantu sampeyan kabeh nyiapake ujian kanthi cara sing luwih disiplin lan terencana.

Pandhuan persiapan IBPS PO sing digawe kanthi apik bisa mbantu para pelamar entuk pemahaman sing lengkap babagan subjek kasebut. Kanggo sawetara disiplin kaya Inggris, aptitude kuantitatif, pertimbangan, lan kawruh umum, calon kudu nggawe jadwal sinau sing cocok.

Prestise deskripsi proyek PO ndadekake lapangan sing kompetitif. Para pelamar bakal sukses yen nindakake usaha sing tulus ing dalan sing cocog. Persiapan ujian IBPS PO menehi calon kawruh lengkap lan maju menyang tujuane. Saran persiapan IBPS PO mbantu para calon mriksa dhasar lan ide utama. Saran persiapan uga mbantu para pelamar mriksa materi sing wis diteliti sadurunge.

Kemampuan Nalar

50 pitakonan bakal dijaluk ing bagean iki lan total 40 menit bakal diwenehake kanggo ngrampungake bagean iki. Bagean iki biasane luwih akeh tinimbang liyane amarga ora mbutuhake wektu akeh kanggo ngitung. Sampeyan mung kudu mirsani informasi sing diwenehake kanthi logis.

Yen kita ndeleng ujian IBPS PO Utama taun kepungkur, 4 – 5 set yaiku total 20 – 25 pitakonan sing ditakoni saka Puzzles and Rearrangement sing kira-kira 50% saka total pitakonan ing bagean iki. Mula, priksa manawa sampeyan nindakake topik kasebut kanthi tliti.

Teka-teki lan pitakonan pangaturan sing ditakoni ing tahap Awal rada angel kaya sing dituduhake dening para pamaca. Bukak pitakonan kanthi bener lan coba mangerteni informasi apa sing wis diwenehake marang sampeyan.

Kajaba iku, topik liyane sing ditakoni kalebu Silogisme, Input/Output, Kecukupan Data, lan Penalaran Logis. Pitakonan Syllogism, Inequality, lan Input/Output relatif gampang lan kurang wektu. Uga, sing terakhir teka ing set 5, mula yen sampeyan entuk pola input sing bener, njawab pitakonan kasebut gampang banget. Disaranake sampeyan kabeh latihan topik iki kanthi bener. Aja lali kanggo laku sawetara topik macem-macem kaya Blood Relations lan Directions pitakonan adhedhasar amarga padha gampang lan kurang wektu njupuk. Gunakake watesan wektu 50 menit lan praktekake pitakonan ing wektu iki.

Topik Penting Kanggo IBPS PO Daya Penalaran Utama

● Teka-teki

● Tata Lenggahan

● Steering Sense

● Hubungan getih

● Silogisme

● Urutan lan Peringkat

● Coding-Decoding

● Mesin Input-Output

● Ketimpangan

● Seri Alpha-Numeric-Simbol

● Kecukupan Data

● Penalaran Logis, Pernyataan, lan Asumsi

Basa Inggris

Kaya sing wis kasebut, 40 pitakonan bakal ditakoni babagan topik iki lan sampeyan bakal diwenehi 30 menit kanggo ngrampungake bagean iki. Ngelingi tingkat bagean Inggris saka Ujian Pendahuluan, disaranake sampeyan kabeh wis siyap banget kanggo bagean iki. Saiki, yen kita mirsani pola taun sadurunge ujian IBPS PO Induk, 2 set Pemahaman ditakoni bebarengan karo Spotting Errors, tes Cloze, Ukara dandan, lan Para jumbles. Coba nyiapake topik ing ngisor iki kanthi tliti lan cobanen dhisik ing ujian-

Kaluputan Titikan / Dandan Ukara

Tes Cloze

Kanggo jumbles

Coba coba pitakon-pitakon Pangerten Wacan sawise sampeyan ngrampungake topik kasebut. Elinga bab-bab ing ngisor iki nalika ngrampungake RC –

● Kaping pisanan, coba waca pitakon-pitakon banjur wacanen wacan kasebut. Iku bakal mbantu sampeyan menehi tandha jawaban kanthi gampang.

● Bagian RC bisa uga adhedhasar topik kaya Perbankan & Ekonomi, Masalah Sosial, Bisnis, Ilmu Pengetahuan lan Teknologi, lsp.

● Senajan pitakonan bakal langsung adhedhasar isi wacana, priksa manawa sampeyan mbukak liwat kabeh opsi kasedhiya kanggo jawaban amarga padha biasane bingung.

● Coba gawe kebiasaan maca paling ora 2 – 3 artikel saben dina. Iki bakal mbantu sampeyan ngliwati wacana kasebut kanthi cepet lan mbantu sampeyan luwih ngerti wacana kasebut ing ujian.

● Pitakonan sing umum banget dijaluk ing perangan yaiku tema sentral saka wacana kasebut. Yen sampeyan ngliwati 2 – 3 baris pisanan kanthi bener, sampeyan bakal entuk ide babagan inti saka wacana kasebut lan mangsuli pitakon iki kanthi bener.

Topik Penting Kanggo IBPS PO Utama Basa Inggris

● Wacan Pangerten

● Cloze Test

● Pangisi

● Ukara Kasalahan

● Pitakonan adhedhasar Vocabulary

● Ukara dandan

● Jumbled Paragraf

● Pitakonan adhedhasar Paragraf

● Paragraf Panutup

● Paragraf / Restatement Penghargaan

Kapabilitas Kuantitatif

Gunggunge 50 pitakonan bakal dijaluk saka bagean iki lan sampeyan kudu ngrampungake ing 40 menit. Yen kita nimbang ujian tangan taun sadurunge, 4 set DI yaiku 20 pitakonan sing dijaluk saka Interpretasi Data. Kajaba iku, pitakonan uga ditakoni babagan Seri Nomer, Kecukupan Data, lan topik liyane. Dadi, praktik Interpretasi Data kanthi lengkap utamane rasio lan pitakonan adhedhasar rata-rata amarga biasane bisa ditindakake. Set DI sing dijaluk ing tahap awal yaiku kalkulatif, mula disaranake sampeyan kabeh latihan kanthi rutin lan hard kanggo nambah kacepetan lan akurasi ing petungan. Sampeyan bisa mbukak link ing ngisor iki kanggo mbusak dhasar Interpretasi Data –

Kajaba iku, sawetara topik macem-macem kayata Rasio lan Proporsi, Perahu lan Aliran, Wektu lan Pakaryan, Masalah ing Umur, lan liya-liyane gampang banget yen sampeyan duwe dhasar sing jelas. Apike kanggo duwe ditahan kuwat ing topik iki uga. Gunakake watesan wektu 50 menit lan praktekake pitakonan ing wektu iki.

Topik Penting Kanggo IBPS PO Mains Kuantitatif Aptitude

● Rata-rata

● Umur

● Persamaan Kuadrat

● Persentase

● Simplification lan Approximation

● Pipa & Cistern

● Wektu & Karya

● Kacepetan Wektu & Jarak

● Bunga Sederhana & Bunga Majemuk

● Interpretasi Data

● Seri Nomer

● Masalah ing LCM lan HCF

● Kemitraan

● Kemungkinan

● Untung lan Rugi

● Tukar & Gabung

Kesadaran Umum

Bagian iki bakal ngemot 40 pitakonan kanthi total 20 menit kanggo ngrampungake. Pitakonan bakal dijaluk utamane babagan urusan saiki & topik Kesadaran Perbankan. Bagean iki bisa uga kalebu pitakonan babagan buku & penulis, Mata Uang, Panggonan Penting, Penghargaan, Markas Besar, Skema Perdana Menteri, Dina Penting, lsp. Disaranake kanggo mbukak nganyari GK paling ora 2 – 3 wulan pungkasan.

Aja lali kanggo nyiapake bagean GK statis uga, utamane negara, ibukutha, lan mata uang (Coba fokus utamane ing negara-negara sing wis dadi warta akhir-akhir iki, contone, negara sing dibukak dening Perdana Menteri utawa Presiden utawa karo sapa wae MoU utama wis ditandatangani). Priksa manawa sampeyan ngowahi kabeh sing disiapake kanggo bagean iki kanthi rutin.

Topik Penting Kanggo Kesadaran Umum IBPS PO

● Banking Awareness

● International Current Affairs

● Singkatan Olahraga

● Mata uang & Modal

● Kesadaran Keuangan

● Pemerintah Kab. Skema lan Kebijakan

● Urusan Saiki Nasional

● Kesadaran statis

● Static Banking

Kesadaran Komputer

20 Pitakonan bakal ditakoni babagan topik iki lan sampeyan kudu ngrampungake bagean iki sajrone 10 menit. Bukak topik ing ngisor iki ing bagean iki –

● Dasar Komputer

● Riwayat Komputer

● Internet

● MS Office – Word, PowerPoint, Excel & Access

● Memori

● Piranti Input Output

● Trabasan Komputer

(Pangarang Arpit Sohgaura minangka pakar nalar ing Persiapan Ujian BYJU. Pandangan sing ditulis ing kene yaiku pribadi.)

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *