UK alum, profesor nyambung liwat lelampahan saka prajurit kanggo guru

LEXINGTON, Ky. (11 Nopember 2022) — Nalika profesor Universitas Kentucky Jonathan Thomas, Ph.D., lan siswa David Brown sing banjur digathukake kanggo proyek ing UK College of Education, dheweke nemokake sifat sing padha – rasa etika kerja lan kepercayaan sing padha, uga kemampuan kanggo improvisasi. , adaptasi lan tabah.

Riset sing dienggo bareng – nyinaoni bias sing ora sadar ing antarane para guru – ana hubungane karo akeh sifat kasebut, sing dikreditake wektune ing militer AS kanggo ngembangake.

Sadurunge teka ing Inggris, dheweke entuk gelar pendidikan dhasar ing taun 2019, Brown njupuk pirang-pirang tugas ing luar negeri sajrone karir 20 taun minangka pramuka Kavaleri AS. Lan Thomas, sadurunge karir ing pendidikan sing luwih dhuwur, njabat minangka prajurit infanteri udhara telung taun karo 82.n/a Divisi Airborne ing Ft. Bragg, North Carolina, ngrampungake luwih saka 50 mlumpat saka pesawat lan dadi pimpinan tim geni lan senapan otomatis..

Dina iki, nalika bangsa ngurmati layanan lan pangorbanan wong-wong sing wis njabat ing militer AS, Thomas lan Brown nyambung maneh kanggo nggambarake apa padha gained liwat menehi bali – liwat loro layanan militèr lan piwulang. Dheweke uga nuduhake saran kanggo wong-wong sing bisa ngupayakake dalan sing padha.

Apa sing nyebabake minat sampeyan ing pendidikan?

David Brown: Aku dadi instruktur ing Angkatan Darat sadurunge pensiun lan seneng wektu “bohlam lampu” nalika wong pisanan sinau sing anyar.

Jonathan Thomas: Bapakku profesor kuliah lan ibuku guru SD, dadi suwe-suwe, ora mung pendidikan kanggo aku. Nalika aku rampung enlistment, aku miwiti ing UK minangka admin care kesehatan. utama. Sawise aku ngerti yen aku seneng matematika, aku ganti dadi ilmu komputer. Nanging, iki sadurunge dina ruang kerja sing inovatif, lan aku ora bisa mikir babagan “coding in a cubicle” saben dina. Sawise nggoleki jiwa, aku mutusake kanggo nyoba kursus pendidikan, lan aku tresna.

Piwulang lan layanan militer melu nggawe pengaruh lan menehi bali menyang komunitas. Ing cara apa sing penting kanggo sampeyan?

coklat: Telung taun pisanan aku mulang, aku mulang ing sekolah dhasar sing padha karo sing daklakoni pirang-pirang taun kepungkur. Aku rumangsa bisa menehi bali menyang komunitas sing nggedhekake aku kanthi mbantu ngunggahake (akademik) anak lan putu. Iku minangka pakurmatan kanggo bisa mlaku ing bale kasebut minangka murid lan mengko dadi guru. Saiki aku ana ing sekolah sing beda-beda nanging isih rumangsa seneng ngajar bocah-bocah iki maca lan mikir kanthi kritis babagan jagad ing saubengé, tinimbang mung percaya kabeh sing ana ing regane.

Thomas: Minangka prajurit, aku tansah rumangsa duwe tujuan sing luwih gedhe lan menehi apa-apa kanggo negaraku. Aku 19 taun nalika aku mlebu, lan iku pisanan “proyek penting,”lan aku bangga duwe lan ngawula. Tentara dipercaya karo kabeh tugas lan peralatan, lan pancen nguatake lan ngremehake. Aku uga rumangsa kaya nalika entuk tugas mulang sing sepisanan. Mlaku-mlaku menyang kelas pisanan ing Cincinnati, tanggung jawab lan kapercayan sing dakrasakake karo siswa SD sing unggul pancen nyenengake. Ana sing luwih jero babagan tugas militèr lan peran ngajar – raos yen aku dadi bagean sing luwih gedhe lan migunani kanggo masyarakat.

Apa karirmu dadi guru SD nganti saiki, David?

coklat: Aku ing taun papat mulang kelas siji. Telung taun pisananku ana ing Blake Primary ing Parker, Arizona. Aku saiki ing Phoenix, Arizona, mulang ing John F. Long Elementary. Aku seneng nyemak data lan kemajuan ngawasi katrampilan maca siswa lan ndeleng wutah sajrone taun. Aku ora bisa bantuan nanging seneng rush krungu anak bener maca paragraf lengkap padha sadurunge berjuang maca. Kabungahan liyane yaiku ngrungokake bocah umur 6 taun njlentrehake alasan matematika nalika nerangake carane ngerti 10-6=4. Utawa luwih apik, nalika nerangake yen enem minangka subtrahend sing ilang ing persamaan kasebut.

Kepiye layanan militer migunani kanggo saben sampeyan ing karir sampeyan?

coklat: Tentara minangka salah sawijining pengalaman pisanan sing dipercaya kanggo mbantu nyiapake pemuda bangsa. Minangka pengeboran, lan sabanjure Cavalry, instruktur, aku dipasrahake kanggo nglatih lan nyiapake warga sipil enom dadi prajurit. Saiki aku nglatih bocah-bocah maca lan mulang carane mikir dhewe.

Thomas: Tentara pancen mbantu individu ngembangake pola pikir pemecahan masalah sing migunani banget ing profesi guru ing ngendi pelajaran lan kegiatan arang banget kaya sing direncanakake. Iki uga minangka pengalaman pertamaku dadi anggota komunitas sing beda-beda lan ngembangake hubungan karo wong liya sing ora duwe latar mburi sing beda. Krungu pengalaman urip lan nuduhake pengalamanku dhewe iki nuturi kanthi cara sing isih dakrasakake nganti saiki.

Apa saran sampeyan kanggo wong sing bisa uga nimbang dalan karir sing padha?

coklat: Pepatah lawas “guru iku ora kanggo income nanging asil” uga ditrapake kanggo prajurit. Kita ora nindakake apa sing kita ngarepake dadi sugih, nanging kita isih duwe tagihan sing kudu dibayar. Yen sampeyan pensiun, utawa pisah saka layanan kasebut, lan nimbang karir ing pendhidhikan, goleki. Priksa manawa keuangan sampeyan teratur lan sampeyan nggawe anggaran dana, sing jarang diwulangake kanggo prajurit sing mlebu.

Thomas: Aku bakal nyengkuyung para veteran siswa supaya nganggep pendidikan minangka profesi. Guru, kaya wanita layanan lan wong layanan, minangka pahlawan masyarakat, lan aku seneng banget yen aku bisa terus ngladeni peran sing penting, sing mbentuk jagad iki, lan ing ngendi aku dipasrahake kanthi tanggung jawab gedhe. Sanadyan ora padha karo karya, aku nemokake yen ngajar iku nyenengake kanthi cara sing padha karo prajurit. Entuk terobosan lan “momen aha” karo para siswa (tingkat SD lan perguruan tinggi) nggawe aku rumangsa kaya ana ing puncak gunung lan ngrayakake momen kasebut karo murid-muridku pancen apik banget. Aku tansah felt sing ing layanan padha digambar kanggo karya sing amarga saka kangen sing luwih jero kanggo nindakake soko gedhe lan kanggo menehi bali, lan ing pengalaman, pendidikan ing vena padha. Iku panggonan kanggo nindakake soko gedhe lan kanggo menehi bali.

***

The taunan UK Veterans Day Observance bakal dianakaké 2 pm ana, 11. November Diatur dening Veterans Resource Center, upacara bakal dianakaké ing The Cornerstone Esports Theater. Lawang mbukak ing 1:30 pm Kabeh fakultas UK, Staff lan siswa diundang kanggo rawuh minangka universitas mbayar pajeg kanggo kurban lan wani ditampilake dening para veteran ing masyarakat Inggris. Pin lapel sing makili cabang militer bakal disebarake, lan resepsi bakal ditindakake. Waca liyane kene.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *