Unnie College Panjenengan: Hello World! Iki minangka pandhuan kaslametan kanggo taun pisanan

(Au Chung | Trojan Saben)

Nalika aku isih cilik, aku mutusake kanggo nyoba lan mlebu coding. gagasan ala. Ora mung aku ora kasil, aku uga mbanjiri Google Driveku kanthi atusan salinan dokumen sing mung ngemot rong tembung: “halo, jagad!”

Kaya ngatur tsunami salam ceria ing Drive, kuliah (utamane semester pisanan sampeyan) bisa dadi akeh banget, nggegirisi lan kacau. Begjanipun, aku wis ngalami iku minangka tiba ngakoni, supaya sampeyan ora kudu.

1. UCLA wis pangan luwih saka USC.

Minangka Chris Martin tau getih, “Nalika sampeyan nyoba sing paling apik nanging sampeyan ora bisa …” Aku ngerti. Profesor sampeyan ngerti. Sampeyan durung ngerti, nanging sampeyan bakal ngerti. Aja seneng dhewe, pindhah menyang H Mart lan gawe persediaan cemilan Asia lan barang-barang penting ing asrama sampeyan sing bakal nggawe konspirasi Doomsday bangga. Aku nyaranake miwiti karo beras microwavable, Shin Ramyun, Pocky, susu gedhang lan Ramune.

2. APASA (Asian Pacific American Student Assembly) lan APASS (Asian Pacific American Student Services) iku kancamu.

Organisasi kasebut apik banget. Buletin dheweke ana liyane. Saka Pasar Malam nganti sinau babagan lan gabung karo organisasi etnis kaya KASA, ora ana sumber sing dakkarepake kanggo pengalaman anyar sing luwih apik tinimbang buletin.

3. Pasar Tani minangka kanugrahan.

Saben dina Rebo, pokok sing apik banget kaya Carol Folt dhewe menehi hadiah ing McCarthy Quad. Nampilake kabeh saka teh Thai nganti bulgogi kimbap nganti dolmas lan zaitun kalamata sing paling apik sing bakal sampeyan duwe ing njaba Yunani, sampeyan ora pengin kantun (sampeyan ora bakal yen sampeyan ana ing kampus).

4. Kerep ing West Jefferson lan Hoover crosswalk.

Cenderung akeh lalu lintas mlaku ing kene, mula ing sisih Rock lan Reilly biasane ana klub, organisasi lan perusahaan bakal nyiyapake tenda kanggo ngiklanake macem-macem acara, program lan tawaran. Simpen teknik keep-walking-with-no-eye-contact kanggo pramuka sing tawar-menawar tetanggan ing mangsa panas. Ing kene, yen sampeyan strategis, sampeyan bisa nglumpukake tumpukan cookie Insomnia gratis, sandwich Chick-fil-A, kaos, ombenan, pernak-pernik lan panganan liyane. Panganan gratis!

5. Pusat Kampus Tutor Ronald.

Sampeyan duwe 2 geser saben minggu. Jaga wong-wong mau karo uripmu.

6. Leavey mbukak 24 jam.

Elingi iki. Iku bakal migunani.

7. Ana kedadeyan ing LA sing diarani “udan.”

Kaya Texas karo badai salju taunan, California ketoke lali sing udan soko cuaca bisa nindakake. Iki bisa uga cerah “Californ-ia,” (“Surfin’,” The Beach Boys) nanging sampeyan isih butuh jas hujan lan payung sing praktis. Kejaba kowe katon kaya tikus klelep. Banjur, kanthi cara apa wae, maju.

8. Nggoleki, lan sampeyan bakal nemokake.

Aja nyalahke RMP (Rate My Professors) kanggo kinerja miskin ing kelas… Yen sampeyan lagi berjuang, SC duwe sumber daya sampeyan bisa exhaust. Saka tutor peer nganti jam kantor lan liya-liyane, dhukungan kasedhiya ing format sing luwih akeh tinimbang sing sampeyan bayangake. Panelusuran Google utawa Reddit sing prasaja bakal menehi jawaban kanggo kabeh (utawa sing paling akeh) sing dikarepake.

9. Ora, sampeyan mbokmenawa ora nggawe sing 8 am

Aja njupuk kelas kanthi ngarep-arep sampeyan bakal mbenerake jadwal turu lan telat. Saenipun, sampeyan bakal rawuh ing kelas, njupuk cathetan apik banget, entuk A lan ninggalake pompa lan siap kanggo njupuk dina. Kasus sing paling elek, sampeyan bisa ngantuk, bolos kelas, bolos kelas, telat mlebu kelas, mlebu kelas nanging keturon, njupuk cathetan sing ora dingerteni, nindakake kanthi ora apik utawa ora ngelingi apa-apa. Njupuk saka dokter kewan, iku kesalahan bokong anyar. Kajaba sampeyan minangka manuk awal sing lair alami, aja njupuk risiko.

10. Ora, iku ora Black Friday, iku mung baris kanggo njaluk menyang Lyon Center.

Taun anyar, aku anyar, peralatan Gymshark anyar sampeyan ora bisa nganggo amarga Pusat Lyon kebak. Nanging aja kuwatir, ngenteni 1-2 minggu, lan umume wong bakal ngilangi. Sauntara kuwi, aku bisa menehi saran mlaku-mlaku ing Desa? Mlaku saka masalah sampeyan uga bisa digunakake kanthi apik.

Pungkasan, nanging paling ora, saranku sing paling penting. Pancen regane, mung kasedhiya saben semester. Ahem. gabung Trojan saben dina. Saka fotografer nganti panulis panemu lan editor salinan, kita mesthi golek pikiran sing cerah lan wong sing semangat kanggo ngunggahake DT pengalaman kanggo tingkat sabanjuré.

Sampeyan bakal dadi gedhe.

Aku janji.

gelut!

Victoria Lee minangka mahasiswa anyar sing nulis babagan pengalaman AAPI ing Amerika. Dheweke uga minangka Direktur Kesehatan lan Penjangkauan Komunitas kanggo Trojan saben dina. Kolom dheweke, “Your College Unnie,” mlaku saben dina Rebo.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *