VC Sopoong Korea nutup dana $ 8M kanggo startups fokus ing impact lingkungan • TechCrunch

Rong taun kepungkur, Korea Selatan ngumumake rencana kanggo nggayuh netralitas karbon ing taun 2050. Tekan kana bakal ana crita liyane.

wisSanajan pabrikan Korea ujar manawa nyoba ngganti cara, PDB negara kasebut ana gandhengane karo sawetara industri polusi sing unik, kalebu produsen petrokimia, produsen mobil lan tukang kapal. Sanadyan sawetara bisnis bisa uga ora bakal lestari, a perusahaan usaha ing Seoul ujar manawa startup teknologi iklim sing berkembang bakal mbantu produsen gedhe supaya luwih apik.

Sopoong, VC sing fokus ing dampak sosial, arep ndhukung pendiri teknologi sing peduli lingkungan ing Korea Selatan lan Asia Tenggara, nalika mbangun jembatan antarane konglomerat Korea lan startup ing sektor kasebut. Sopoong wis nutup udakara $8 yuta (10,3 milyar won) kanggo dana kaping enem paling anyar, ndadekake total aset perusahaan ing manajemen dadi udakara $22 yuta (28 milyar won).

Aku ngomong karo kepala eksekutif Sopoong Max Sang-Yeop Han, pengusaha serial sing gabung karo Sopoong ing taun 2016 lan entuk perusahaan kasebut ing taun 2019, kanggo sinau babagan rencana VC.

“Iki minangka sinyal penting kanggo perusahaan Korea Selatan sing gedhe sing melu minangka mitra winates saka ibukutha usaha sing fokus ing lingkungan lan iklim kaya kita,” ujare Han. “LP sing melu [Korean conglomerates] semangat babagan teknologi iklim lan pengin melu ngatasi masalah iklim lan lingkungan amarga padha setuju yen krisis iklim minangka salah sawijining masalah sing penting.

Perusahaan penyulingan petroleum Korea GS Holdings lan perusahaan kimia Isu melu dana fokus iklim Sopoong minangka mitra winates ing wulan April, ujare Han, nambahake yen dheweke bakal dadi mitra strategis kanggo Sopoong. Organisasi nirlaba kayata Asan Nanum Foundation, diadegake dening Hyundai Group, lan D.Camp, uga pendiri lan eksekutif startup, kalebu co-founder lan mantan CEO Krafton, Gang-Seok Kim, uga gabung karo dana iklim Sopoong, Han terus.

VC tahap awal wis nyiyapake limang dana dampak sosial lan ndhukung 81 startup wiwit 2020, sawise Han entuk perusahaan kasebut ing Desember 2019. Sopoong diluncurake ing taun 2008 dening Jaewoong Lee, sing ngedegake operator portal internet paling gedhe ing Korea Selatan, Daum Communication. , sing gabung karo Kakao ing 2014.

Saiki, perusahaan VC pengin nul ing krisis iklim lan masalah lingkungan liyane liwat dana kaping enem, nanging sektor teknologi liyane kaya SaaS lan IT isih bakal ana ing radar, miturut Han. “Rong pertiga dana bakal nandur modhal ing lingkungan lan teknologi iklim, kalebu energi terbarukan, teknologi pertanian, lan teknologi pangan, lan liyane bakal pindhah menyang investasi industri teknologi informasi,” ujare Han.

Titik sing apik yaiku usaha tahap awal saka wiji nganti seri A ing Korea Kidul lan Asia Tenggara. Ukuran cek rata-rata $ 150,000, nanging perusahaan bisa nganti $ 600,000, Han marang TechCrunch.

Dana kaping enem wis nandur modal ing 16 startups, kalebu MetaTexture, wiwitan panganan tanduran; Selex, skuter listrik Vietnam lan wiwitan teknologi ngganti baterei; Myorange, platform kanggo ngatur sumbangan amal; lan Fungsi 12, alat otomatisasi sing mbantu pangguna ngrampungake file coding lan desain.

Sembilan saka 16 perusahaan portofolio melu program akselerator pisanan Sopoong, sing diluncurake ing wulan Juni lan lumaku suwene nem wulan. Sopoong nandur modal nganti $350,000 ing saben wiwitan liwat program akselerator lan nawakake bimbingan, ruang kerja bareng, dhukungan administratif lan kesempatan jaringan karo para ahli.

Saliyane akselerator, perusahaan kasebut uga ngluncurake program persahabatan nem wulan kanggo ningkatake wirausaha teknologi iklim. Nganti saiki, Sopoong ujar manawa wis milih 13 wong sing duwe gelar master utawa doktoral ing jurusan sing ana gandhengane karo lingkungan, menehi dana $1,700 saben wulan lan dhukungan liyane, kalebu program akselerator. Yen kanca-kanca sing melu sukses nggawe startup, Sopoong bisa nggawe investasi winih, ujare Han.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *