Vitalik Buterin, Samson Mow, lan Jimmy Song Timbang ing FTX

Ing konferensi Bitcoin lan blockchain anyar sing dianakake ing Argentina, para pamimpin crypto mratelakake apa sing nyebabake ambruk salah sawijining ijol-ijolan paling gedhe, FTX.

Sajrone diskusi panel, nalika sawetara mratelakake panemume minangka ‘kesalahan manungsa’ sing dipasang dening manajemen risiko Sam Bankman-Fried, wong liya rumangsa diatur dening kahanan pasar lan peraturan crypto sing luwih jembar.

Apa FTT definisi shitcoin?

Samson Mow, CEO Pixelmatic lan JAN3, nyatakake yen FTX, kaya Terra LUNA lan Celsius, mbangun perusahaan kanthi nyithak shitcoin. Dheweke nerangake yen shitcoin dianggep minangka aset sing nyebabake bolongan $ 4 yuta amarga para eksekutif paling dhuwur perusahaan wiwit menehi utang ing ekosistem.

Laporan anyar nyatakake yen Bankman-Fried ngirim paling ora $ 4 milyar dhuwit FTX, dijamin karo aset kaya FTX Token, FTT, lan saham ing Robinhood Markets, kanggo ndhukung perusahaan dagang, Alameda.

Nalika nulis, FTT rangking ing 211 ing CoinMarketCap sawise token kasebut mudhun saka $ 22 ing 7 Nov nganti cedhak $ 1.2 sajrone minggu. Sing jarene, Song percaya yen definisi “shitcoin” bisa diowahi kanthi ndeleng kedadeyan kasebut amarga FTT umume “terpusat.”

Mow uga nyebutake pendiri perusahaan kasebut minangka ‘grifters’ sing njaga gambar sing rada ‘seni’ kanggo wong sing pinter. Dheweke ujar manawa eksekutif ndhuwur FTX asring diklik bebarengan karo regulator. Utamane, BeInCrypto nyathet laporan manawa SBF lan FTX dadi dana politik sing misuwur sing nyumbang luwih saka $70 yuta kanggo kampanye sajrone siklus pemilihan AS 2021-2022.

Token FTX wis terpusat utawa desentralisasi?

Pendidik lan penulis Bitcoin Jimmy Song percaya yen inti saka masalah kasebut yaiku “wong sing dipercaya FTX lan FTX ngaco pelanggan.” Dheweke mratelakake panemume, “Pancen budaya altcoin sing biasane nggawe normal lan percaya karo wong-wong iki, percaya karo kapribaden sing dipasang ing alas, dheweke bisa salah amarga dheweke dadi diktator cerdas sing bakal nindakake kanthi bener dening sampeyan. . Kuwi sing salah.” (sic)

Co-founder Ethereum Vitalik Buterin nganggep manawa luwih saka 90% kabeh sampah lan ruang crypto ora kebal karo analogi kasebut. Dheweke nyatakake, “jelas, sawetara proyek gagal, sawetara sukses” (sic). Buterin uga nyathet ing Twitter nangani minggu iki sing FTX jinis “penipuan ngethok luwih jero” minangka whitewashed dhewe minangka perusahaan tundhuk.

Bubar, CEO Binance Changpeng Zhao ngelingake manawa luwih akeh proyek lan bisnis sing bakal gagal. Pangareping Binance, sing bubar ditarik adoh saka menehi hasil kanggo tuku aset ijol-ijolan ambruk, anticipates sing liyane perusahaan bisa pindhah ing jero banyu minangka bagéan saka efek domino saka Gagal exchange kang.

Sauntara kuwi, Mow percaya yen ambruk kasebut minangka bagean saka debat “terpusat versus desentralisasi”, kanthi perhatian penting babagan persiyapan keamanan. Dheweke kandha, “Ayo dipercaya wong liya babagan kabeh perkara iki, tinimbang verifikasi barang kasebut dhewe? Lan iki pelajaran sing kudu kita sinau saka kekacoan raksasa iki.

Kangge, Buterin luwih nempatake tanggung jawab kanggo coding sing nggawa transparansi, kanthi nyebutake conto token Ethereum lan ERC-20. Nanging, ora kabeh wong setuju yen Ethereum ora duwe kontrol terpusat ing persiyapan pasar saiki.

Kanggo paling anyar BeInCrypto Bitcoin analisis (BTC), klik kene.

Penafian

Kabeh informasi sing ana ing situs web kita diterbitake kanthi apik lan mung kanggo tujuan informasi umum. Sembarang tumindak sing maca babagan informasi sing ditemokake ing situs web kita tanggung jawab dhewe.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *