Wanita ing India Didol menyang Perdagangan dening Sederek –

Korban perdagangan manungsa ing India asring dipasrahake dening wong sing dikenal.


Perdagangan manungsa minangka masalah gedhe. Asring kasebut minangka perbudakan modern lan salah sawijining bentuk perdagangan manungsa sing umum kalebu eksploitasi seksual lan liyane kalebu tenaga kerja ekonomi. Ing taun 2019, Human Rights Watch diwawancarai para mantan korban perdagangan lan nemokake manawa umume wanita lan bocah-bocah wadon ujar yen dheweke diperdagangkan dening wong sing dikenal, malah sanak keluargane, “sing dimangsa nekat, janji palsu babagan kerja sing dibayar, pelatihan profesional, lan pendhidhikan. .”

Salah sawijining negara sing akeh korban perdagangan manungsa yaiku India. Nganti 62 persen wong sing kena pengaruh perdagangan manungsa diarani manggon ing wilayah Pasifik lan Asia Kidul, ing ngendi India ditemokake.

Para pedagang manungsa bakal kerep nggodho wong kanthi janji kerja utawa ngapusi dheweke. Yen ora kelakon, dheweke bisa diculik utawa malah didol dening kulawargane. Iki minangka masalah saiki ing India sing ora nuduhake tandha mandheg.

Ana bocah wadon sing digoda bulike, ujar manawa dheweke teka karo dheweke, dheweke bakal entuk kerja sing apik. Saka ing kono dheweke didol menyang rumah bordil, lan dheweke ngaku yen umume bocah-bocah wadon lan wanita ing rumah bordil wis didol ing kono dening anggota kulawarga lan/utawa kanca-kancane kanggo entuk bathi.

Foto dening Yogendra Singh saka Pexels

Wong wadon enom liyane digoda dening kanca ibune, nanging maneh, janji bakal kerja. Padha karo bocah wadon enom, dheweke banjur didol menyang rumah bordil. Loro-lorone wanita enom iki ditulungi kanthi kasus sing ditindakake marang para pedagang, nanging iki arang banget. Katelu wis digoda dening wong sing dikira kancane. Iku bisa kelakon kanggo sapa wae dening sapa wae.

Sayange, umume kasus perdagangan manusia ora dilapurake utawa didaftar ing polisi. Iku masalah ageng ing India ngendi efforts kanggo pertempuran iki isih ing bayi, nanging pejabat saiki nyoba kanggo golek sawetara cara kanggo pertempuran iki. Dheweke nyoba ngerteni luwih akeh korban perdagangan manusia lan negara bagian India Maharashtra lan Odisha wis menehi dana menyang Unit Anti Perdagangan Manusia ing wilayah kasebut kanthi prentah nggawe luwih akeh ing saindenging negara.

Sawetara wilayah ing India uga nampa dhukungan lan tuntunan saka badan pamrentahan utama. Dheweke diwenehi pelatihan virtual babagan perdagangan manungsa. Sanajan ora nyukupi standar minimal, ana upaya kanggo ngandhani wong.

India gagal ing upaya kanggo ngatasi perdagangan manungsa amarga ing 22 saka 36 negara lan wilayah serikat pekerja, ana sawetara (yen ana) cathetan korban sing nglaporake kejahatan. Kajaba iku, ana sawetara penyelidikan lan penuntutan marang para pedagang kasebut. Udakara 89 persen wong sing nyoba diadili bakal dibebasake. Upaya kanggo mbantu korban uga kurang. Ora ana papan perlindungan utawa layanan sing cukup kanggo para korban kasebut, lan sawetara asring ngenteni pirang-pirang taun sadurunge entuk ganti rugi.

Sawetara percaya yen data kurang amarga budaya sing nyebarake pengajuan ing wanita lan bocah-bocah. Adat istiadat liyane ngidini wong lanang nganiaya bojone lan, ing pirang-pirang wilayah, wanita dianggep luwih murah. Korban sing wis ditulungi, mula, wedi nglaporake lan/utawa ndeleng pengalaman kasebut minangka bagean saka wanita. Teori liyane yaiku korban perdagangan manusia ora pengin nglaporake sedulure.

Nganti upaya kanggo nglawan perdagangan manungsa ing India cukup, luwih akeh korban ora bisa dihindari. Penting kanggo warga supaya luwih ati-ati – sanajan karo anggota kulawarga lan kanca-kanca.

Sumber:

Bocah-bocah wadon sing rentan, wanita sing didagang menyang India dening sedulure dhewe, kenalan

Perdagangan Manungsa ing India

Laporan Perdagangan Wong 2022: India

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *