Wawancara Eksklusif karo Zeynep Demirbilek, Founder & CEO, Service Club Delivery

Saka blanja online nganti layanan online, sistem kurir sepeda wis berkembang drastis. Kanthi kabeh wong pengin layanan cepet, pasar kanggo layanan pangiriman saiki diisi karo macem-macem perusahaan, nyedhiyakake macem-macem layanan. Pandemi kasebut luwih nyengkuyung pasar iki tuwuh kaya raksasa. Service Club minangka platform sing dirancang khusus kanggo kurir motor lan mancal lan wis dadi pemain utama ing industri pangiriman. Analytics Insight wis melu wawancara eksklusif karo Zeynep Demirbilek, Founder & CEO of Service Club Delivery.

Marang kita bab Service Club

Sanajan sadurunge ditetepake minangka platform pelatihan lan rekrutmen ing industri perhotelan, mung telung taun kepungkur Service Club dadi pemain kunci ing industri Pengiriman. Fase boom lan wutah utama kita kedadeyan nalika Covid-19 nalika minangka masyarakat, kita ngalami pivot sing cetha saka layanan perhotelan lan menyang pangiriman. Covid temenan wektu sing angel lan tantangan kanggo akeh, nanging untunge kita bisa ngenali lanskap sing owah iki luwih awal lan njupuk kesempatan sing diwenehake pandemi kanggo nambah tingkat tenaga kerja covid lan njaga layanan penting lan terus mlaku liwat format pangiriman sing tambah populer. .

Wiwitane nggawe produk sing apik banget lan bakal entuk investasi anyar, wiwitan pandhemen kasebut nggawe spanner gedhe. Kita kelangan kabeh investor lan klien sajrone sewengi, nanging saiki kita bangga bisa diciptakake maneh minangka ‘produk Covid’ amarga kahanan sing ora dikarepake bisa nggawe produk sing luwih gedhe lan luwih nyenengake tinimbang sing wis direncanakake kanggo perhotelan. industri ing wektu.

Kanthi panjaluk ide asli kita tiba-tiba ilang, owah-owahan fokus cepet dadi ‘sapa sing isih nyewa?’ lan kanggo kita, jawaban iki cukup langsung. Ana ing ngarep kita… sampeyan mung kudu ndeleng metu saka jendhela kanggo ndeleng kabeh penunggang UberEats lan Deliveroo ing pit!

Pungkasane, kanggo wektu sing alon lan ora mesthi kanggo akeh bisnis, pandemi minangka wektu sing sibuk banget kanggo Klub Layanan, nyatane aku ora nate sibuk sajrone urip… !

Singkat crita, Service Club minangka produk Covid sing diakoni dhewe. Sanajan perusahaan kasebut rada tuwa, ide pangiriman sing wis sukses banget lair nalika dikunci!

Kepiye sampeyan nggawe ide kanggo Service Club?

Jeneng Service Club pungkasanipun teka saka Hospitality. Kita isih dadi platform rekrutmen ing wektu kasebut, nanging tinimbang dadi personel pangiriman, kita kerja ing hotel utama kaya W, Hilton lan Marriott nyaring staf perhotelan sing dibutuhake nalika iku.

Aku guess, jeneng iki tansah dirancang karo brandability ing atine. We wanted jeneng .com paweling sing isih fokus merek nanging karo rong tembung sing banget paweling supaya ngadeg metu saka saingan kita. Kaya sing wis kasebut sadurunge kita kerja ing industri layanan lan uga pengin dadi klub anggota kanggo pangguna – mula, Service Club cepet banget! Alesan gedhe liyane kanggo jeneng kasebut amarga kita pengin dadi jeneng global. Kita pengin rong tembung Inggris sing gampang dingerteni lan gampang dingerteni kabeh wong.

Sawise kita wis nemtokake kesempatan ing pasar pangiriman, kita njupuk ‘Service Club’ lan nambah ‘Pangiriman’ kanggo nggawe Service Club Delivery. Kanggo kita, langit minangka watesan. Sawise kita ngirim kuku kita bakal bali menyang perhotelan dadi ‘Service Club Hospitality’ banjur mungkin ‘Service Club Telecommunications’? Sampeyan ngerti, logika konco iku platform latihan lan rekrutmen kanggo buruh trampil kurang lan padha ora mung ing industri pangiriman! Pramila kita ora ngganti jeneng dhasar ‘Klub Layanan’ nanging nambahake ‘Pangiriman’.

Kita kepengin bali maneh menyang perhotelan ing mangsa ngarep uga industri liyane sing ngrekrut buruh sing ora duwe katrampilan khusus. Logika konco nggunakake Service Club kanggo recruitment iki sing nalika sampeyan hiring Staff trampil utawa ahli ing topik tartamtu, sampeyan ngerti apa goleki. Sampeyan ndeleng pendhidhikan, pengalaman, alat apa sing diduweni lan perusahaan apa sing digarap. Ana pirang-pirang kritéria sing bisa ditaksir karo wong, dene nalika sampeyan nyewa pakaryan sing kurang trampil, sampeyan ora duwe cara nyaring sing cukup utawa marem amarga apa sing sampeyan dhasarake?

Kanthi Service Club, kita pengin fokus ing pendidikan lan nglengkapi pangguna liwat akademi kanggo menehi kawruh sing dibutuhake kanggo proyek kasebut, mula kita nawakake modul microlearning. Kualifikasi penunggang kita ora ana hubungane karo pakaryan kasebut lan pengalaman kepungkur para penunggang kita ora ana hubungane karo pangiriman, mula kita nggawe metode nyaring anyar adhedhasar latihan kanggo nyaring wong sing kerja sing durung ditindakake sadurunge. Sejatine kita luwih fokus ing nyaring wong miturut soft skills, pribadine, kapercayan lan etos karya tinimbang apa padha bisa nggunakake Excel utawa ora.

Kepiye perusahaan berkembang sajrone pandemi?

Minangka perusahaan, kita weruh kesempatan sajrone pandemi supaya bisa migunani lan bisa nulungi. Pangiriman saiki wis normal anyar. Mesthi wae sadurunge, nanging wis dadi liyane sawise pandemi. Covid ngganti apa sing dianggep normal lan ngganti pangiriman saka kemewahan dadi penting – wong pangiriman saiki dianggep minangka buruh penting.

Amarga kahanan unprecedented, driver delivery langsung dadi kathah liyane rego saka padha sadurunge nanging nganti Service Club, ora ana produk khusus utawa layanan metu ana sing looking sawise wong-wong mau, upskilling lan nyaring kanggo proyek.

Dadi, owah-owahan kedadeyan kanthi cepet nanging perbaikan kualitas wong pangiriman isih akeh banget. Ing pangertèn kasebut, lan kaya sing wis dirembug sadurunge, kita minangka produk Covid. Kita weruh kesempatan kanggo migunani ing normal anyar, takon dhéwé, ‘Apa sing dibutuhake donya saiki?’… Donya ora butuh platform rekrutmen liyane kanggo perhotelan, jagad butuh produk khusus liyane.

Apa sing bisa kita ngarepake saka Service Club ing mangsa ngarep?

We bubar nutup babak pendanaan winih lan ngamanake sawetara pendanaan pemerintah ing ndhuwur uga. Taun kepungkur kabeh babagan nggawe lan validasi produk nanging taun iki babagan skala lan pertumbuhan. Ing taun 2022, kita ora ngrancang kanggo nggedhekake luwih akeh negara, kita wis ana ing pitung negara! Nanging sing pengin ditindakake yaiku nambah pangsa pasar ing saben negara sing kita lebokake.

Taun iki babagan ningkatake prodhuk lan pangsa pasar ing saben pasar kasebut, nanging ing wektu sing padha nggawe sisih klub anggota Service Club luwih lengkap kanggo wong sing ngirim. Kita pengin banget para penunggang duwe akses menyang kabeh jinis tips, trik, dhukungan, panuntun dhumateng, forum lan latihan. Tujuane yaiku nambah katrampilan lan menehi aset driver pangiriman sing bisa ditindakake ing mangsa ngarep, 2022 kabeh babagan netepi janji sing wis diwenehake taun kepungkur!

Kita wis duwe 85 modul latihan sing beda kanggo wong pangiriman. Wong mikir modul iki bab pangiriman, lan sawetara saka wong-wong mau mesthi, nanging mayoritas wong ora duwe apa-apa apa karo. Kita duwe model latihan kanggo coding dhasar, pidato umum, carane nyiyapake CV lan liya-liyane. Dadi cara kita nandur modal ing urip pangiriman wong ora mung nggawe wong luwih apik ing pangiriman, sing kanggo sawetara wong minangka proyek sementara, nanging uga nuduhake kesempatan liyane nalika lagi kerja minangka wong pangiriman; ngidini dheweke nemokake katrampilan apa sing diduweni lan apa sing bisa ditindakake ing urip.

Sing apik babagan cara kita nglatih wong sing ngirim kiriman yaiku nggunakake modul microlearning gamified sing interaktif banget sing nampilake akeh humor kanggo nggawe pengalaman sing nyenengake. Modul microlearning kita meh gawe ketagihan amarga yen sampeyan miwiti sampeyan terus ngrampungake modul liyane lan modul liyane! Wong bisa nindakake 5 menit utawa 5 jam dina; padha bisa mandheg kapan pengin lan terus kapan pengin. Wong-wong sing ngirim barang kerja ing macem-macem jam, bisa uga ana kerja jam 9 esuk lan jam 11.15 lan sampeyan ora bisa nindakake apa-apa ing antarane jam 9 lan 11.15 kajaba kiriman sampeyan, mula apa sing sampeyan lakoni karo wektu mati kasebut? Apa sing sampeyan lakoni nalika ngenteni ing njaba restoran kanggo entuk paket? Pramila kita nindakake modul microlearning Duolingo iki amarga wong bisa ngrampungake iki kapan wae, sanajan ing wektu paling cendhak nalika nunggu paket.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *