Wektu kanggo ngganti pola pikir babagan wektu


Manajer praktik saya tambah bingung amarga kekurangan wektu – Helen Northall nuduhake praktik paling apik kanggo manajemen wektu sing luwih apik

Apa sebabe akeh manajer praktik sing rumangsa kepunjulen, ditekan, lan ditekan dening wektu (utawa kekurangane)? Kanggo njelajah iki, ana sawetara conto carane sampeyan bisa ngontrol luwih apik.

Teori manajemen wektu nggambarake kemampuane wong kanggo ngatur wektu dhewe. Sadawane lelampahan saben dinane, wektu sampeyan bakal nemoni alangan, tantangan, lan kadhangkala maling wektu sing ora disengaja minangka akibat saka peran sampeyan. Kepiye carane sampeyan ngerteni iki, ngatasi, lan luwih apik ngatur wektu sedina muput?

Ngontrol email sampeyan

Wektu bisa ditindakake kanthi email lan, kanca anyar, WhatsApp. Email sing bisa ngganggu kothak mlebu sampeyan ora jelas babagan apa sing kudu ditindakake utawa dikirim saka dhaptar distribusi, mula ora jelas manawa kanggo sampeyan ing wiwitan. Nanging, nalika sampeyan ora bisa tanggung jawab babagan carane wong liya ngirim email, volume wektu sing sampeyan gunakake ing email lan procrastinating babagan apa sing kudu ditindakake. Cara kanggo ngontrol yaiku nggawe kategori kanggo email sampeyan – kaya kode warna supaya bisa ndeleng kanthi cepet endi sing mbutuhake perhatian sampeyan. Coba ora duwe luwih saka sepuluh kategori, amarga iki bakal mbantu supaya manajemen sampeyan tetep ringkes, tanpa email sing digandhengake luwih saka sawetara tag.

TIP Ndhuwur: Aja mriksa email, ngurutake lan pasang tag. Tag tumindak banjur kudu dipindhah menyang buku harian supaya sampeyan bisa nyedhiakke wektu kanggo tugas iki.

Wenehi watesan wektu kanggo dhaptar tugas

Dhaptar sing kudu ditindakake bisa dadi cara kanggo entuk manajemen wektu sing apik. Yen sampeyan duwe dhaptar sing kudu ditindakake, apa sampeyan nulis ing jejere saben item suwene suwene, lan suwene wektu sampeyan kudu ngrampungake? Yen jawabane ora, mula wektune kanggo ngreset cara kerja standar lan nimbang mindhah ‘dhaptar tugas’ utawa ‘dhaptar tugas’ menyang buku harian ing ngendi alokasi wektu bisa dilebokake. Njupuk pendekatan manajemen wektu iki bakal mbantu sampeyan ngalih saka nglawan kebakaran lan nyenyet ing tekanan tugas ‘mendesak’, menyang tugas sing ora penting nanging penting, sing kudu ditindakake. Iki uga bakal mbantu sampeyan ngandhani wong liya babagan pangarepan lan wates sing sampeyan lakoni.

TIP Ndhuwur: Selokan ‘dhaptar tugas,’ lan ‘diarise do-daftar.’ Allow kanggo wriggle kamar ing buku harian kanggo menehi ambegan spasi.

Utamakan rapat

Kanggo mbantu sampeyan luwih ngerti apa sampeyan kudu rawuh ing rapat-rapat, sampeyan kudu takon dhewe pitakonan iki: ‘apa undangan rapat duwe agenda / tujuan sing jelas?’ Yen jawabane ora, aja nampa undangan nganti ora. Pancen angel nggawe keputusan kanthi ngerti babagan papan sing paling apik kanggo nyelehake wektu yen sampeyan ora kasebut ing topik lan item agenda kanggo ngerti apa sampeyan bisa nyumbang lan menehi utawa njupuk nilai saka nekani.

TIP Ndhuwur: Cara kanggo mbantu sampeyan ngerti apa sampeyan kudu nekani rapat utawa ora, yaiku ngetung kanthi gampang babagan biaya rawuh, lan kolega ing rapat lokal. Apa biaya worth bali ing investasi?

Ngerti watesan sampeyan

Manungsa waé kanggo rincian iku winates. Bayangake jinis tugas sing sampeyan entuk nalika sampeyan fokus, waspada lan ing zona lan ngakoni yen kedadeyan kasebut ing dina kerja. Sampeyan uga kudu ngenali tugas apa sing sampeyan coba lakoni nalika sampeyan duwe perhatian sing ora aktif lan wektu apa dina. Penting kanggo ngenali yen sampeyan wis tekan negara perhatian sing ora aktif ing ngendi tank kosong lan kudu mulih.

Yen sampeyan kerja ngluwihi jam kerja kanthi rutin, sampeyan minangka studi kasus sing cocog kanggo ngetrapake sawetara, yen ora kabeh rekomendasi kasebut.

Jangan lupa follow kita ya
Twitter
kaya kita ing Facebook utawa nyambung karo kita ing LinkedIn!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *