Yaasha Hasan | Sekolah Bisnis London


  • gelar

    Program:
    MBA

  • Sakabèhé

    kewarganegaraan:
    Amerika Bangladesh



  • Beasiswa:
    Dana Kepemimpinan Wanita Laidlaw

  • Profile

    Pra-program kerja:
    Senior Merchandise Planner, Gap Inc.

  • Profile

    Tugas pasca program:
    Pimpinan Pemasaran Komersial lan Produk Global, Scalpel AI

Lair ing Bangladesh, Yaasha Hasan (MBA2022) pindhah menyang AS nalika isih enom, lan kulawargane ngarep-arep bisa urip sing luwih apik kanggo awake dhewe. Sawise sukses ing jagad ritel – lan pengalaman kesehatan sing ngowahi urip ing urip pribadine – sarjana Laidlaw wis miwiti bab anyar ing karire. Dina iki, dheweke nemokake awake dhewe ing pinggiran AI lan nepaki passion awal kanggo kesehatan, thanks kanggo program MBA ing LBS.

aku nginep awal urip ing Bangladesh lan ing umur 15, ninggalake kabeh sing aku wis tau kanggo netepake werna anyar ing Sugar Land, Texas. Nalika saya gedhe, kulawarga saya ora duwe akeh. Perjuangan finansial sing terus-terusan, saliyane kahanan kesehatan bapakku sing saya rusak amarga kacilakan mobil, tegese kita urip kanthi minimal. Nalika kita ngerti yen aplikasi visa kanggo pindhah menyang AS disetujoni ing taun 2006, kaya akeh kulawarga imigran liyane, kita ora boroske wektu kanggo ngemas tas lan nggawe pamindhahan kanggo manggon ing Dream American dhewe.

Nanging, pamindhahan kasebut ora gampang kanggoku, utamane kanthi latar mburi sekolah menengah Amerika, sing kabeh wong katon duwe papan kajaba aku.. Aku wanted kanggo campuran ing, assimilate, lan ora ngadeg metu minangka ‘seger saka prau’. Aku katon ing film Amérika populer kanggo ngganti pribadine, katon, lan mannerisms, kanggo siji sing bakal luwih ditampa. Sayange, iki ing wektu nalika wong werna ora tau dadi karakter utama ing TV – ninggalake kula kroso sing pas, Aku kudu luwih kaya ora pati cetho Amérika Putih. Ora perlu ngomong, aku bingung, rada isin karo identitasku, lan ora ngerti sapa sing dakkarepake.

Saliyane ngalami kejutan budaya utama, aku terus nandhang kasusahan finansial sajrone taun-taun wiwitan kasebut, amarga wong tuwaku isih mikir babagan carane nyukupi kulawarga lima kanthi penghasilan kerah biru minimal. Nggawe ends ketemu tantangan, aku mutusaké kanggo njupuk part-wektu karya kanggo ndhukung dhewe financial nalika aku navigasi proses aplikasi College, nalika isih ing SMA. Saka kerja minangka kasir ing toko Forever 21 lokal nganti meja tunggu ing restoran Italia, aku nyoba kabeh! Sing ora ana sing ngandhani yen larang lan angel kanggo level CV karo kanca-kanca sing sugih – aku kudu nggunakake kabeh tabungan kanggo kursus persiapan lan Penempatan Lanjut sing larang kanggo nggawe dhewe. Iku angel ngimbangi tugas sekolah sing kuat, dadi sukarelawan ing komunitas, lan kerja 20 jam seminggu. Aku terus-terusan turu lan ora duwe wektu kanggo sosialisasi. Nanging kabeh iku worth iku – ora mung amarga aku mlebu sekolah impenku (Universitas Emory) kanthi beasiswa sing gedhe, nanging amarga kabeh pengalaman kasebut nggawe aku ngerti papanku ing jagad iki lan kepiye aku kudu kerja keras kanggo nggayuh kekarepanku. gol ing urip. Aku ora njupuk salah siji saka pengalaman kanggo diwenehake.

Aku pengin sinau kedokteran lan dadi dokter. Sayange, ing taun pisanan aku nyadari yen dalan kanggo dadi dhokter ing AS pancen dawa lan larang – proses sinau lan entuk utangan mahasiswa sing paling larang nganti pirang-pirang dasawarsa. sistem pendidikan ing donya. Iku ora pilihan kanggo kula. Aku mutusaké kanggo sinau administrasi bisnis tinimbang, kang menehi kula jaminan miwiti karir karo income sawise lulus, menehi kula keamanan lan stabilitas aku dikarepake sawise urip kangelan financial. Aku lulus kanthi gelar BBA, kanthi fokus ing sistem informasi manajemen, kanthi pangarep-arep bisa nggunakake analytics ing industri sing dakkarepake.

Ing taun pungkasan sinau, aku rampung wawancara kanggo proyek sing nggabungake minatku ing toko lan katrampilan anyar ing analytics. Aku pindhah menyang New York kanggo bisa kanggo department store Macy ing fungsi merchandise, ngembangaken lan ngleksanakake strategi dagang inovatif kanggo multi-yuta-dolar kategori. Kanggo pisanan ing uripku, aku dadi mandhiri kanthi finansial – cukup duwe penghasilan kanggo lelungan, ndeleng jagad, nemu panganan sing enak, nyengkuyung kulawarga, lan sing paling penting seneng New York City. Ana akeh energi lan bhinéka lan tingkat acceptance aku durung tau ngalami sadurunge. Aku ngelingi perjuangan sing kudu dak lakoni lan ngerti yen aku pancene ora kudu ngganti – aku mung kudu ngrangkul awakku dhewe. Aku ketemu bangga lan marem ing identitas kaya tau sadurunge, minangka curious Bangladeshi-Amerika nyemplungaken dhéwé ing kabeh pengalaman urip kudu uncalan dalan.

Titik balik kanggo mutusake kanggo nggayuh MBA ing taun 2020. Aku seneng banget karo apa sing ditindakake ing Macy, nanging mesthi ana unsur sing nggawe pengaruh positif ora ana. Aku mutusaké kanggo ninggalake proyek lan nyoba kanggo golek soko sing selaras karo apa aku iki looking for. Sajrone periode pengangguran iki, aku dijaluk ndhaptar pilot kanggo Medicaid (pelayanan kesehatan sing didanai pemerintah kanggo wong sing nganggur), lan kanggo pisanan ing uripku, aku rumangsa insentif kanggo mriksa kabeh babagan kesehatanku. Ing wektu iku, aku mikir yen pangrungonku ora aktif lan nggawe janjian karo THT kanggo njupuk tes pendengaran. Nalika aku ana, aku takon dhokter kanggo mriksa irung lan tenggorokan uga; Aku metu saka janjian kasebut didiagnosis tumor sing curiga. Sawetara tes lan rong operasi gedhe mengko, ternyata tumor kasebut kanker nanging amarga diagnosis pas wektune kanker kasebut ora nyebar. Saiki aku bisa urip kanthi lengkap, kaya wong sing sehat normal. Aku ora pracaya luck lan hak istimewa. Wiwit saiki, aku nemokake panggilanku – aku pengin nggawe karir kanthi misi kanggo nggedhekake akses menyang perawatan kesehatan sing berkualitas. Aku temen maujud aku ora perlu dadi dhokter kanggo nylametake nyawa – ana cukup salah karo carane sistem kesehatan fungsi ing donya sing sethitik mbenakake ing Manajemen bisa nggawe prabédan amba!

Aku pengin nguber MBA kanggo njelajah lan pivot menyang karir ing kesehatan. Aku kepengin banget babagan konsep perawatan kesehatan umum, utamane sawise diagnosis kanker sing bisa kedadeyan, mula aku pengin ngupayakake MBA mung ing Eropa, ing ngendi perawatan kesehatan umum ana kanthi cara sing ora bisa dipikirake ing AS. Sadurunge pindhah, aku ngunjungi sawetara program MBA ing saindenging Eropa. Nalika aku teka ing LBS kanggo dina mbukak, aku langsung ngrasa ing omah – aku seneng karo keragaman lan multikulturalisme ing kampus lan ing London. Nanging sing paling nggumunake aku yaiku kebecikan lan kemurahan para siswa sing daktemoni dina iku ing kampus. Sawisé iku, iku Absolute no-brainer sing LBS pilihan ndhuwur, lan aku dadi Bejo kanggo njaluk ditampa.

Beasiswa Laidlaw tegese yen finansial ora dadi penghalang kanggo nggayuh gelar MBA. Sanajan aku wis setya MBA, syarat finansial nggawe tantangan kanggo nggayuh siji ing Eropa, utamane sawise nglumpukake tagihan medis sing signifikan lan ngentekake akeh tabungan. Matur nuwun, LBS nggawe aku ngerti babagan Dana Kepemimpinan Wanita Laidlaw, sing aku cepet-cepet nglamar lan begja wis ana ing antarane 20 wanita sing dipilih. Apa sing dijanjekake Yayasan Laidlaw pancen penting – bantuan finansial sing diwenehake banget kuat kanggo nyuntikake kesetaraan jender lan sosial-ekonomi menyang jagad bisnis, lan aku tansah ngucapke matur nuwun kanggo iku.

Aku elinga nekani webinar Njelajah Karir ing Healthtech ing LBS, ing ngendi salah sawijining pamicara nuduhake manawa perawatan kesehatan minangka salah sawijining industri sing duwe welas asih lan empati minangka syarat kanggo sukses. Sing tenan resonated karo kula – Aku wanted kanggo ngomong bab karir ing cara sing padha karo pimpinan healthtech iki. Sakwise, aku mutusake kanggo ngaturake rong taun sabanjure kanggo ngukir dalan karir ing healthtech. Aku pisanan nindakake kanthi ngrampungake magang musim panas karo NHS minangka magang MBA pertama. Iku pengalaman sing luar biasa, lan aku sinau carane rumah sakit nggabungake solusi digital ing alur kerja. Mengko, aku ngedegake wiwitan medtech sing ngarahake nggunakake nanoteknologi terobosan kanggo nggawe screening kanker luwih terjangkau lan bisa diakses. Sanajan wiwitane pungkasane lempitan, aku ngerti yen jagad teknologi kesehatan pancen bermanfaat lan persis ing endi sing dakkarepake kanggo jangka panjang.

Luwih akeh aku sinau babagan tren ing teknologi kesehatan, aku luwih seneng karo AI lan peran analitik prediktif sing bakal ditindakake ing masa depan kesehatan. Aku pengin nglengkapi dhewe karo kawruh subyek sing cukup sajrone MBA supaya aku bisa kanthi yakin nglamar peran ing perusahaan AI sing inovatif. Aku kaget banget nalika ngerti yen LBS nawakake kursus pembelajaran mesin dhasar, sing pungkasane aku ndhaptar lan menehi kode model pembelajaran mesin minangka kiriman pungkasan kanggo kelas pungkasan ing LBS. Iki minangka bukti pangembangan konsentrasi teknologi lan analytics ing LBS lan kabeh sumber daya saka Klub Teknis lan Media sing pungkasane entuk tingkat eksposur lan pengalaman iki sadurunge nglamar kerja.

Saiki aku kerja ing Scalpel, wiwitan medtech tahap awal, sing nggunakake AI kanggo ngoptimalake kamar operasi lan nggawe operasi luwih aman. Minangka Pimpinan Pemasaran Komersial lan Produk Global, aku ngembangake strategi go-to-market ing Inggris lan AS, nalika nggawe lan ngatur kemitraan karo sistem perawatan kesehatan terkemuka ing saindenging jagad. Aku uga bebarengan nggabungake riset pelanggan menyang pipeline pangembangan produk kita, kolaborasi karo machine learning lan computer vision engineers kanggo miwiti produk pisanan kita. Sanajan iki minangka sepisanan aku kerja ing fungsi kasebut, aku bisa ujar manawa pengalaman MBA ing LBS wis menehi katrampilan lan kapercayan sing tepat kanggo ngatasi tantangan kasebut lan aku matur nuwun banget.

Pivotku saka jagad eceran menyang jagad perawatan kesehatan wis dadi pengalaman sing luar biasa. Aku duwe tingkat passion lan prasetya sing durung tau duwe sadurunge. Dadi akeh sing mudhun kanggo kesempatan aku entuk ing LBS, lan loman saka sawijining wong.

Sinau luwih lengkap babagan Dana Kepemimpinan Wanita Laidlaw.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *